PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190316}

Grudge - Klątwa 2

The Grudge 2
2006
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 29593
5,0 4 krytyków
Grudge - Klątwa 2
powrót do forum filmu Grudge - Klątwa 2

Ci którzy nie oglądali niech nie czytają !!! Dlaczego ginęli wszyscy nawet ci którzy nie weszli do tego domu (Sally, Ta cała siostra chłopca itp.) O co chodziło w koncówce że niby Alison zobaczyła już siostre Karen ??

Sidewinder

A CZY MOŻLIWA JEST TAKA WERSJA ;P

Nie wiemy która historia działa się wcześniej więc przyjmijmy że pierwsza była ta z Amber Tamblyn. Kiedy do domu weszły te 3 dziewczyny Alison zobaczyła ją nie Kayako. A w Los Angeles nikt z bohaterów nawet nie wszedł do przeklętego domu a postać w kapturze którą widac w niektórych scenach to Alison i to ona "przywiozła ze sobą" klątwe która mordowała wszystkich napotkanych na swej drodze

WIEM TROCHE ZAGMATWANE ;P

Sidewinder

I w 3 częsci to ten dom w Los Angeles będzie przeklęty a nie ten w Tokyo

PS niektórzy piszą że Klątwa łaziła tak poświecie dlatego że Karen spaliła dom a klątwa nie miała się gdzie podziać a przecież w 1 jest na końcu powiedziane że udało się "uratować dom"

pozdro

Sidewinder

O ten dom wogole nie chodzi bo przeciez matka kayako mowila ze nie chodzi o ten dom tylko o gniew!

A to moja fabula do 3 xD
Wszyscy zgineli oprocz tej matki. Na pogrzeb przyjezdza cala rodzina. Jedna z kolezanek(zalozmy ze ma na imie STACY) KAREN dowiaduje sie o klatwie z zapisek KAREN (w dzienniku np.). Postanawia wyjechac do tokio zniszczyc KAYAKO i TOSHIYO czy jak mial ten bachor. Matka ginie bo wraz z cialami KAREN i AMBER przybywa klatwa. Stacy dowiaduje sie wszystkiego o klatwie i wyjezdza do tego domu co w dwojce zginol na koncu ten dzieciak. Klatwa przeniosla sie tam. Stacy wyjezdza tam. Widzi tam matke (juz biala) karen np. na schodach. Ta matka ja zabija. Pozniej pokazane jest jak nowa rodzina wprowadza sie do tego domu a gdy zamykaja drzwi w odbiciu klamki widac KAYAKO. Jesze moze w TOKIO byc ze ta STACY pyta wszystkich co byli w tym domu i jest pokazana ich smierc. Oczywiscie scenarzysta by to rozbudowal i film moze by trwal te 90 minut

ocenił(a) film na 7
Cadaver

hehe fajna fabula ;) troszke pokrecona, ale tamte 2 tez takie byly ;) tu by sie pewnie tez w 3 czexci przeplatala przeszlosc z przyszloscia :P:P hehe ;)moze zostanie scenarzystka :P:):)

ocenił(a) film na 8
Dann

Mi się wydaje, że trójki nie będzie. Już chyba cała historia się zakończyła, nie wiem o czym mogłaby być kolejna część ;)