PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=242379}
5,6 83 tys. ocen
5,6 10 1 83431
3,7 31 krytyków

Green Lantern
powrót do forum filmu Green Lantern

Hal Jordan vs. Sinestro.

Zakończenie 1 części mówi samo za siebie co będzie w 2 :)

biernat_krakow

Jeśli w ogóle dwójka powstanie. Warunkiem powstania Green Lantern 2 są duże zyski z kin, a po otwarciu, które wyniosło 53.2 mln $, wiele dobrego nie można oczekiwać( szacuje się, że budżet filmu wyniosł 200 mln $ + koszty marketingu ok. 50 mln $). Green Lantern musi zarobić na siebie oraz pewnie zarobić też trochę kasy na sequel. W innym wypadku Green Lantern 2 oraz inne filmy Warner Bros/ DC nie powstaną w najbliższym czasie.

John_Shepard

Jeśli zarobi chociaż 600 to i tak to będzie dobry wynik bo rzadko się teraz tak dobrze sprzedaje filmy, a druga sprawa, że amerykanie mają spaczony gust, paranormal activity się boją i chodzą, a na avatara po 10 razy ? o_O

daken

Fajnie by się stało jakby 600 zielonych zgarnął GL, ale chyba jest to pułap nieosiągalny dla tej produkcji co nie znaczy ze nie będzie kontynuacji. Jeśli film przekroczy 300mln to już się zwróci i zarobi odrobinę na cześć 2. A co ważniejsze da zielone światło innym bohaterom DC ,na co bardzo liczę. Flash ,Hawkman ,JLA i JSA to na razie marzenia, może się spełnią ;p Puki co liczą się wyniki finansowe :/

hudylobo

Też mi się wydaje, że 600 mln nie zarobi. Wystarczy porównać Green Lanterna do Thora( otwarcie - 65 mln, do tej pory zarobił coś ok 400 mln przy budżecie 150 mln + marketing). Więc jeśli Thor zarobi po premierze DVD/ Blu-ray ok 450-500 mln, to myślę, że Green Lantern będzie miał podobny wynik, lub trochę gorszy na poziomie 400. Jeśli osiągnie 400 mln, to wydaje mi się, że powstanie kontynuacja oraz filmy z innymi bohaterami z uniwersum DC( na co bardzo liczę ;) ).

hudylobo

Za 300 się nie zwróci, ale częściej się patrzy na zarobek bez względu na budżet.

biernat_krakow

Co innego, że i tak każdy wiedział że do tego dojdzie

biernat_krakow

"Hal Jordan vs. Sinestro.
Zakończenie 1 części mówi samo za siebie co będzie w 2 :)"

poczekaj na napisy bo niczego nie skumałeś z filmu -.-

biernat_krakow

Jest 12 dni po amerykańskiej premierze, film się nie zwrócił - nie będzie kontynuacji.

Jest plus - większe szanse na powstanie Deadpoola.

bastek66

Twój post ma się nijak do rzeczywistości - produkcja Deadpoola nijak się ma do produkcji drugiego zielonego. DEadpool jest ze stajni MARVELA a zielony z DC Comics, chyba że chodzi ci o to że Reynolds będzie miał więcej czasu na tę rolę. A GL2 ma nadal szansę na powstanie, tyle że mniejszym budżetem.

howlet

Tak chodziło mi o więcej czasu.
Nie nie powstanie za mniejsze pieniądze, to po prostu im nie wyszłoby.

biernat_krakow

Nie ma szans na sequel. Ten film to klapa roku jeśli chodzi o wyniki kasowe. W USA zarabia już poniżej miliona $ dziennie a nie ma jeszcze nawet połowy tego co potrzebne by się zwrócił. Potrzebne jest przy 200 milionowym budżecie około 400 baniek żeby w ogóle zaczął zarabiać z punktu widzenia studia (bo połowę kasy zgarniają kina) - póki co jest chyba coś koło 140 czyli sequela nie będzie.

Z rozpiski na 2 następne lata nie widziałem żeby dali kontynuacje GL'a prawa do tego ma Warner Brothers, a oni sobie niedługo zarobią na 3 częśći batmana Nolana, a potem zapewne na Supermanie Snydera więc nie sądzę, by GL'a robili jak mają poważniejsze tytuły, a co ważniejsze reżyserów, którzy mają już wyrobioną renomę.
Myślę, że kontynuacja będzie prędzej czy później. W końcu przecież nie będzie czego ekranizować i będzie trzeba rebić sequeli więcej. GL ma jescze sporo historii wartych opowiedzenia na dużym ekranie.

Hilarious

Nie robi się kontynuacji klap finansowych. Bo i po co? Żeby wtopić jeszcze więcej kasy? Filmy powstają PRZEDE WSZYSTKIM dla pieniędzy. Jeśli ostatni Batman zarobił miliard zielonych to robienie sequela ma sens. Green Lantern może liczyć conajwyżej na restart może za jakieś 10 lat, a i na to bym nie stawiał.

Warner Bros potwierdził, że mimo rozczarowania z zysków w pierwszym tygodniu nadawania filmu w kinach nadal chcę nakręcić drugą część

biernat_krakow

super :)))