Męczący film klasy B. Za montaż dźwięku powinno się kogoś powiesić. Horror straszny dla ludzi bojących się wyglądu pijawek i ludzkiej czaszki.
Irytuje mnie zamykanie filmów w pewnych ramkach gatunkowych. Kategorie takie jak na filmwebie mają jedynie naprowadzić potencjalnego widza na to czego może się spodziewać ale nie musi. Jeśli chcielibyśmy być bardziej precyzyjni musiałoby być znacznie więcej kategorii a niektóre filmy musiałby mieć po kilkanaście tagów. Gotyk jak sam tytuł wskazuje jest gotycki według mnie nie zasługuje na miano bycia horrorem ale za to jest filmem grozy pełną gębą. Każdy zdrowy na umyśle człowiek jak i fan gatunków po obejrzeniu filmu nie powinien się bać a uznać że była niezła schiza i o to chodziło. Bałbym się raczej ludzi którym ten film się podoba. Niestety mi nie przypadł do gustu mimo że bardzo przyzwoicie wygląda jak dla mnie za duża schiza.
Wracając do odpowiedzi. Biorąc pod uwagę że to nie horror nie możemy dać mu klasy B. Jako film grozy, gotyk A. Dla mnie 4/10 dla niewymagających gęstej fabuły fanów gatunku 10/10.
"Męczący film klasy B" kropka. Nie ma znaczenia, czy zakwalifikujesz to dzieło jako horror, dreszczowiec, kino grozy, dramat surrealistyczny, czy jakkolwiek byś chciał. Kino ma to do siebie, że można zakwalifikować jako film klasy A, B, C a nawet Z. Definicji jest mnóstwo, ale od lat 60. kiedy wprowadzono klasyfikacje "Z", za film klasy "B" uznawać można filmy zrobione kompetentnie z przeciętną grą aktorską i takowym scenariuszem.
Wymiana opinii ma służyć poszerzeniu horyzontów rozmówców. Zdaje się, że rezygnujesz z tego dobrodziejstwa na rzecz ignorancji. Cóż, to Twój własny wybór i możesz z nim sobie zrobić co chcesz
Stwierdzam jedynie że jesteś znawcą kategorii filmowych i oddeje ci za to pokłon. Nawet jeśli napiszę ci że ja nie zauważyłem kiepskiej gry a gre na miarę oczekiwań filmu i że dźwięk u mnie był wporzo to i tak nie zmienisz zdania że ten film był na A a mi jest obojętne czy był na B bo i tak nie mam go zamiaru więcej oglądać. Uważam że dyskusja jest zbędna bo ja jestem ignorantem a ty kategorycznym mentorem. Filmy klasy B jak dla mnie wieją kiczem a ten nie wyglądał najgorzej po prostu nie był w moim klimacie. Ciężko w tym przypadku określić która to kategoria i każdy może wybrać sobie własną i to napisałem w poprzednim komentarzu. Pozdrawiam ignorant.