Jeśli kogoś nudzą teorie nt istnienia trzeciego MUTO, to nie musicie czytać - a tym bardziej odpowiadać. Dla tych zainteresowanych, zapraszam do czytania. A więc zacznijmy od początku.
1. Trailer zaprezentowany na Comic-Con 2012 przedstawia potężne cielsko jakiegoś stworzenia. Jak wiadomo, prezentuje się jako olbrzymia stonoga, nazwana przez niektórych Vishnu. Dla przypomnienia, oto jego zwłoki w zgliszczu budynków.
http://i.imgur.com/yg3j361.jpg
2. Oficjalny opis pochodzenia Godzilli, jest drugą poszlaką. Pozwólcie że zacytuję interesujący fragment --> "wielka kreatura żyła głęboko w czeluściach oceanu - do czasu, gdy jej pradawny wróg zmusza ją do wyjścia z wody." Jak wiadomo, Godzilla śpi spokojnie w głębinach Pacyfiku. Jakie stworzenie jest jego naturalnym wrogiem? Na pewno są to dwa monstrualne MUTO, przypominające owady. Ale skąd się wzięły? Z jajek! Od kogo? Od trzeciego MUTO! Poszlaką są ślady widoczne na zwiastunie. To nie są ślady Godzilli - on przecież śpi w oceanie! Widać tam również grotę, czyżby MUTO-stonoga miał swoją kryjówkę w głębinach ziemi? Na dowód, przedstawiam tą scenę.
http://i.imgur.com/1sy4eRD.jpg
3. Kolejnym faktem są same jajka, oraz poszlaka z soundtracku. Jeden utwór jest zatytułowany "Muto Hatch" czo można przetłumaczyć na "Wyląg Muto".
Reasumując, Godzilla zmierzy się ze Stonogą. Istnieje też druga opcja że to ludzie ją zabili, lecz nie odkryli gniazda - i na tym może polegać prolog. Pomimo pytań "dokładnie w którym momencie ukaże się trzecie MUTO i w jakich okolicznościach?" jedno jest pewne - na 100% pojawi się w filmie. Co o tym sądzicie?
ten stwór, a raczej jego zwłoki, mogły też zostać zabite przez muto np. do złożenia jaj i powstania kolejnych muto.. gdzieś czytałem na forum, że potem to właśnie Godzilla stanie się celem dużego muto do przetrwania swojego gatunku. No ale pożyjemy, zobaczymy, na pewno walka latającego muto(?) z Godzillą będzie najlepsza i tego się juz nie mogę doczekać. :)
Mnie z kolei zastanawia to, dlaczego na samym końcu filmu Godzilla będzie walczyć z dwoma przeciwnikami (sądząc po nazwie jednej melodii z soundtracku), skoro już na lotnisku spotkał jednego MUTO. To znaczy że MUTO ucieknie, czy ta scena już jest pod koniec filmu?
Scena na lotnisku to pierwsze spotkanie MUTO z Godzillą. Utwór w soundtracku jest oznaczony dziewiątką (9. Airport Attack) czyli około 30 minuty filmu (tak na oko), pojawi się ta scena. Fragment można obejrzeć z prezentacji Wondercon.
Na najnowszym zwiastunie (tym azjatyckim) widać latające Muto, które leci prosto na Godzillę. Jeśli widziałeś prezentację Wondercon, na lotnisku jest właśnie latające Muto. Pewnie chwilę powalczą, ale Muto umknie w przestworza. Ostateczna walka rozegra się na końcu filmu - dwa MUTO przeciwko Godzilli. Wiadomo kto wygra.
Na tym azjatyckim trailerze właśnie podczas tego ujęcia, Godzilla coś mało wygląda.
Trailer z Comic Con to materiał testowy, który powstał by zaprezentować klimat filmu. To że pojawiają się tam zwłoki jakiegoś potwora nic nie znaczy, niemniej teoria ciekawa, ale te jajka to nie wiem skąd wytrzasnąłeś. Na najnowszym trailerze widać, że jeden z MUTO "budzi się", był jakby skamieniały/zakopany w ziemi.
Powiem tak - utwory z soundtracku są spoilerem, a konkretniej to chodzi o ich tytuły. Pytasz się o jakich jajkach wspominam? Otóż jeden utwór nawiązuje do narodzin Muto, a raczej ich wykluciu. Otóż jeden utwór jest zatytułowany "Muto Hatch" czo można przetłumaczyć na "Wyląg Muto" i na tej podstawie stwierdzam, że jajka nie pojawiły się z niczego. Tutaj wkracza Muto Stonoga - wg mnie. Ale co najciekawsze! Jeszcze jeden utwór nawiązuje do jajek! A mówię tutaj o "Entering The Nest" czyli po naszemu "Wkraczając do gniazda". Czyjego gniazda? Gniazda Muto. Założone przez? Trzecie Muto/Stonogę/Vishnu - czy jakkolwiek nazywa się trzeci potwór. w sumie na jedno wychodzi. Dziękuję i pozdrawiam :D
Nie mam żadnej pewności. Uważam że na pewn się pojawi, ale nie wiem w jakich okolicznościach. Żyję nadzieją :D
warto wziąć pod uwagę tez ze w filmach TOHO często Mothra przechodziła przeobrażenie z larwy (hoc pierwsza fotka nie sugeruje żeby to była jakaś postać larwalna albo pusta wylinka) do Imago czyli dorosłego osobnika.
Wszystko okaże się w dniu premiery. Również warto przypomnieć że wytwórnia TOHO już jakiś czas temu widziała cały film i bardzo go pochwalają. Tak więc nie mamy żadnych powodów do obaw, że wyjdzie kaszanka. :D
sporo sobie po tym filmie obiecuje.. widziałem Monster tego reżysera i bardzo mi się podobało - na pewno wybieram się do kina
On nie reżyserował filmu Monster, tylko Strefę X, nawet niezły film zwłaszcza, że podobno robiony za garść dolarów.
Oryginalny tytuł to "Monsters" i miał budżet chyba 800 tysięcy dolarów,więc mniej niż niektóre filmy klasy Z (te w rodzaju "Sharknado").Edwards był jednocześnie reżyserem,scenarzystą,operatorem kamery i robił efekty specjalne.I wyszło mu bardzo dobrze.
A moze to bedzie wygladac tak: Stonoga budzi sie ze "snu"..wyłazi z swojej groty , "wbija" do miasta i robi rozpierdziuche w elektrowni atomowej (widoczne na jednym z trailerow) ...sklada tam jaja. Potem dalej robi rozpierdziuche ale ludzie po jakims(?) czasie ją zabijaja
Tak ja to widze.
Ja mam taką wizję. Stonoga śpi pod ziemia i budzą ją jakieś próby jądrowe. Najwyraźniej w filmie radioaktywności będzie przyciągać muto. Zapewne w elektrowni złoży jaja i potem ludzie ją zabiją. Z jaj wykluja się dwa potworki i z nimi się zmierzy Godzilla. Szczegóły poznamy po premierze. Sory za błędy/literówki, ale pisze z komórki.