PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118132}

Godzilla kontra Mechagodzilla

Gojira tai Mekagojira
1974
5,8 4,0 tys. ocen
5,8 10 1 4039
4,7 6 krytyków

Godzilla kontra Mechagodzilla
powrót do forum filmu Godzilla kontra Mechagodzilla

Nie oglądałem zbyt dużo japońskich godzilli. Właściwie dwie. Ale nie pamiętam z kim walczyła. Co do tej miejscami chciało mi się śmiać. A miejscami naprawdę wciąga. Jest w tym coś dziwnego co mnie wciągało i nawet ten film polubiłem. Miejscami kiczowaty co jest charakterystyczne dla japońskich godzilli dlatego 7/10. Popatrzę na inne japończyki i zobaczę jak seria wypada na tle innych bo nie mam zielonego pojęcia.

PS. Jak nazywał się film z godzillą, w którym walczy z kilkoma przeciwnikami? Był taki?
PS v2. Jestem gimbusem!

marbas02

Ten film jeden z lepszych w pierwszej serii jest. Dziwny nie jest, ale oryginalny owszem. Ciekawa ta fabuła jest. Fajnie, że ci się podobał. Ja tam jestem fanem z wieloletnim starzem i łyknąłem już wszystkie Godzille, więc śmiało możesz mnie pytać ;). Z wieloma potworami walczył w wielu filmach. Choćby w najnowszym Godzilla Final Wars.

Goro_Gondo

Myślę, że to co mnie się tak spodobało to ta oryginalność. Może film nie jest idealny, ale naprawdę dobry. Biorę się za oglądanie następnych części począwszy od pierwszej w górę, a często lecą na TV4 ;)

marbas02

Szkoda, że tłumaczenie tych filmów jest strasznie skopane... Monitoruj jeszcze Polsat FILM i TV6, bo tam też lecą często, ale te same co na TV4 i Polsacie. Tylko 8 ich jest (to co na DVD) i lecą w kółko na kanałch tej stacji. Polecam wersje video, mam cały komplet i kilka razy do roku oglądam, kasety sprzed 20lat, ale tłumaczenie wyśmienite jest i super lektorzy. Obejrzyj sobie część pierwszą w wersji japońskiej (na kanałach Polsatowych jest ta amerykańska, gówniana) i Godzilla kontra Biollante/kontra Król Ghidorah/kontra Destruktor - jedne z najlepszych części.

Goro_Gondo

Jest w tym coś niesamowitego. Miejscami (bez urazy do fanów) jest to trochę śmieszne, ale jest coś genialnego. I "superprodukcja" godzilla amerykańska którą oceniłem na 6 nie ma tego klimatu. Jedna rzecz mnie dziwi. Co mnie tak wciągnęło w godzilli?

marbas02

Film. Ja też badzo lubię Godzillę i nawet Godzilla's Revange i Godzilla vs. Megalon są dla mnie oglądalne. Tak, są w tych filmach niektóre rzeczy tak irytujące, że aż śmieszne, ale jak sam powiedziałeś są i genialne. Niestety wielu ludzi, szczególnie młodzieży znając jedynie 'śmieszny tytuł" wystawi 1/10. Bo co to Godzilla prawda? Nie ma co oglądać - 1/10. Teraz te filmy są bardzo zapomniane, niesłusznie.

Goro_Gondo

A jednak oglądając godzillę na którą wydaną mnóstwo kasy, takie coś jest o niebo lepsze od "Japończyków". Bo ona jest zrobiona komputerowo i ma "świetne" efekty specjalne dajemy 10!!

marbas02

Tak to wyglądą w przypadku "gimbusów" którym sam jestem...

marbas02

Dokładnie. Ja też przez to przechodziłem i wiem coś o tym. "hahaha, wiecie, co wczoraj ku rwa oglądałem? Jakieś japońce darły kopary, latały, a tutaj ta Godżilla jak z Power Rangers biegała za nimi. Ale bajki dla dzieci, a dziś Transporter - klasyka". To po prostu upadek cywilizacji i tyle ;). Już przywykłem, że jest źle, ale będzie coraz gorzej, bo to co kiedyś było w gimnazjum, to teraz jest w IV i V klasie.

P.S - Zapraszam cię na mój blog i forum.

Goro_Gondo

Ktos znowu popieprzył tytuły i teraz na TV4 jest film z 2002 roku a nie 1974

giovanni50

Nasi tłumacze są trochę jak nasza reprezentacja piłkarska ,zawsze coś spieprzą

juzek124

O tak
Browar for you :)

giovanni50

Jak zawsze ;). Dziwi cię to?Bo mnie już nie. Były nawet takie rodzinki jak "Terror Mechagodzilli" 1974 i reżyseria Ishiro Honda, obsada z filmu z 75 i opis z 74. Zdaje się, że w 2009 lub 2008 tak podawali w gazetach i na sieci.

Goro_Gondo

Co za ludzie...