PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690006}

Gliniarz z Beverly Hills: Axel F

Beverly Hills Cop: Axel F
2024
6,3 20 tys. ocen
6,3 10 1 20139
6,0 27 krytyków
Gliniarz z Beverly Hills: Axel F
powrót do forum filmu Gliniarz z Beverly Hills: Axel F

Rocznik 86. Wychowałem się na gliniarzu z Beverly :) bardzo bałem się że sknocą ten film, że Eddie Murphy będzie w kiepskiej formie... Zresztą zwiastuny nie wyglądały zbyt dobrze wyglądały poważnie, zbyt sensacyjnie. Jak tylko zobaczyłem pierwszą scenę jak Axel jedzie samochodem i zwraca uwagę tym wszystkim opryszkom + ten jego uśmiech + muzyka z jedynki... Oj miałem ciarki na plecach. To był moment gdzie wiedziałem, że będzie dobrze. Świetnie dobrana muzyka, dobry humor, wiele nawiązań do poprzednich części plus klimat Los Angeles :) naprawdę fajnie to nagrali. Do tego bardzo się cieszę, że nie zepsuli tak ścieżki dźwiękowe jak w gliniarzu z Beverly Hills 3. Była ona bardzo dobra już czekam na soundtrack na Spotify :) duży plus za scenę z helikopterem i generalnie za luźne podejście do "czarnych". Mam na myśli tekst o małpkach :)))

A jakie są wasze odczucia?

ocenił(a) film na 9
damiankubera

Caly seans mi sie morda cieszyla jak Eddiemu przez 4 filmy "kinowe". Swietna muzyka, stara obsada mimo, ze prosto z geriatryka, to po prostu przywoluje mase wspomnien i nadal ma "to cos", nowe postaci bardzo udane, pilot ma kilka zabawnych kwestii, a corka Axela jest zupelnie nie Netflixowa, kobieca, momentami silna, a chwile pozniej rozplakana, bez zadnych podtekstow i feministycznych/ideologicznych bajek.

damiankubera

Top Gun: Maverick to nie jest, ale bardzo przyjemnie się to oglądało. Twórcy po prostu nakręcili kolejną część Gliniarza z Beverly Hills, tak jak się kręciło tamte filmy w latach 80 i 90, chyba nawet celowo nakładali odpowiednie filtry, żeby to przypominało film z poprzedniej epoki. Axel jest nieco bardziej poważny, jak na 60-latka przystało, ale ciągle ma w sobie tego zawadiakę, więc film skacze między wątkiem ojcostwa a rozwalaniem połowy miasta w efektownych pościgach.