PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=936}
8,1 787 tys. ocen
8,1 10 1 787153
7,4 83 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Do tego filmu często wracam, jest tak zwyczajnie wspaniały.

ocenił(a) film na 5
Grzegorz88

Wiatm nie zgodze sie ze ten film jest wspanialy, takie jest moje zdanie i szanuje twoje ale ten film to zwyczajna sieczka nie na oscary!!! A scena ze zbozem zywcem sciagnieta z tanczacego z wilkami!

ocenił(a) film na 9
ajka127

A ja się zgadzam z kolegą, dodam, że choć mam serce wojownika, to przy tej scenie coś tak w oczy szczypie....

ocenił(a) film na 10
hussair

Proste ze film jest jednym z najwiekszych arcydzieł wszechczasów, genialny pod kazdym wzgledem a o oscarach mozna powiedziec ze zdobyl tylko 5

ocenił(a) film na 9
shady_88

Tak jest...Szkoda, że nie zrobili dwójki (chronologicznie wcześniejszej). Ale ten film raz w roku trzeba oglądać.

ocenił(a) film na 10
hussair

Raczej bym nie chcial drugiej czesci poniewaz napewno byłaby gorsza i zepsuła by Gladiatora według mnie, taki film moze miec tylko jedną czesc

ocenił(a) film na 9
shady_88

masz dusze wojownika, wiesz chociaż co to znaczy? ciekaw jestem czy kiedykolwiek trzymałeś jakąś broń w ręku / bądź biłeś się.

ocenił(a) film na 9
Ryunosuke

wiesz dusza wojownika nie oznacza tylko walki fizycznej, dla mnie np. Jan Paweł II miał dusze wojownika a wątpie by bił się kiedykolwiek, tak samo dusza wojownika Nelson Mandela itd.

ocenił(a) film na 9
ajka127

Z oskarami to jest roznie. Jakos najlepszy chyba film jaki w zyciu widzialek - Skazani na Shawshank - nie dostal zadnego. Dla mnie oskary to medialna, malo wazna ceremonia. Ale faktem jest ze gladiator sobie zasluzyl na wiele nagrod, w tym i ta.

ocenił(a) film na 8
Grzegorz88

Scena ze zbożem została zerżnięta z jakiegoś innego filmu. Ale nie pamiętam w tej chwili jakiego.

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

Trenjuję kung-fu, biegam, gram w piłę, wcześniej potrenowałem taekwondo i karate. Ale nie w tym rzecz, stary. Mam wojownika w środku, czyli lubię powalczyć tu i tam. A to w obronie kobiety, a to w obronie reputacji Polski-mieszkam teraz w Irlandii. Wielu tu kpi z Polski, myślą, że jezdzimy powozami, jesteśmy Półrosjanami, i takie tam duperele...Walczę z tym. Poza tym dusza wojownika objawaia się umiłowaniem męstwa i poświęcenia. Kiedy oglądam takie filmy jak "Braveheart", "Gladiator", czy "

ocenił(a) film na 9
hussair

"Leon Zawodowiec", czuję wzruszenie jak diabli. Sam rozumiesz, o co biega. A co do sceny ze zbożem. Nie szkodzi, że wtórna, grunt, że działa na serce.

ocenił(a) film na 9
hussair

Zgadzam sie z kolegą. Filmy typu Gladiator, Troja, Braveheart doskonale pokazują męstwo bohaterów, upór i determinacje. W takich filmach m.in można odnaleźć prawdziwie nakreślonych HEROSÓW. I do mnie to przemawia.

Grzegorz88

Całkowicie się zgadzam z Grzesiem. scena ze zbożem jest doskonała! I do tego ta muzyka.Szczerze mówiąc to ona zapadła mi w pamięć najbardziej.
Cały film jest super i mimo,że nie lubię scen batalistycznych i filmów historycznych to ten jest majstersztykiem, który oglądam co jakiś czas.
Polecam !!!

ocenił(a) film na 10
Grzegorz88

hehe, zgadzam sie!
lepszego smyrania zboza w zyciu nie widzialem:D

ocenił(a) film na 10
Grzegorz88

Scena wzięta żywcem z innego filmu, ale mimo to rewelacja. Mogę ją oglądać bez końca ;) Bardzo podobała mi się też scena zakopania tych figurek i gdy róże spadały na arenę. Piękne.

ocenił(a) film na 5
noelka101

mimo mojego tematu na tym forum, przyznaje rację zarówno założycielowi tematu, jak i mojej przedmówczyni, sceny z różami i ze zbożem były naprawdę świetne!

Tarantinka19

cala muzyka jest super wersja ze slowami tez a jesli scena ze borzem jest z innego filmu to niech ktos powie z jakiego zalosni jestescie

b3r3t

zbożem sorry heheh co nie zmienia faktu ze wszyscy tylko gadaja ale nikt nie mowi konkretow:P jak w polskim rzadzie:P ide ogladac gladiatora:D ide sprawdzic jak bardzo nudne sa texty i jak bardzo ten murzyn mowi jako uczony a nie chlop:P w koncu przeciez byl iles tam lat niewolnikiem u kogos tam i wcale sie nie uczyl jezyka a zna niezle angielski:P

ocenił(a) film na 8
b3r3t

nie chodzi o treść filmu i scenariusza ale o przesłanie całości,jeżeli postrzegasz film w kategoriach "uczonego gadania niewolnika" to świadczy tylko o tym że nie umiesz oglądać filmów.