PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837508}
6,2 49 tys. ocen
6,2 10 1 48726
5,0 59 krytyków
Gladiator II
powrót do forum filmu Gladiator II

czy jeśli nie widziałam Gladiatora, można iść na Gladiatora II, jak myślicie?

fabianka17

Serio ? Nie widziałaś jedynki czy sobie żarty robisz ? Rozumiem że masz 17 lat. No ale jeśli lubisz oglądać filmy to tego gatunku (skoro się wybierasz z jakiegoś powodu na dwójkę) to nie bardzo rozumiem jak można było nie obejrzeć jedynki. To przecież klasyk i pewnie spokojnie w TOP 10 filmów ostatnich kilkudziesięciu lat. A jedynka w swojej kategorii to już na pewno.

pawel_nowak_31

Wszystkie informacje sam sobie zinterpretowałeś.
Po pierwsze, tylko się zastanawiam czy się wybrać.
A zastanawiam się tylko dlatego, bo mam darmowy bilet :-D 
Po drugie nigdzie nie napisałam, że lubię filmy tego gatunku.
Po trzecie, nie można mieć już w loginie losowej liczby?
Po czwarte kiedyś chciałam obejrzeć 1, ale nigdy nie miałam tyle czasu.

fabianka17

2 i pół godziny to tak dużo? Naprawdę? Starzeję się coraz bardziej chyba...

ocenił(a) film na 5
mariooks1945

Dzisiejsza młodzież.woli oglądać tiktoka

aronn

Sad but true.

ocenił(a) film na 6
fabianka17

Pewnie można, ale masz jeszcze trochę czasu aby nadrobić zaległości i obejrzeć sobie część pierwsza.

fabianka17

Nie można.

fabianka17

Osobie która nie oglądała Gladiatora nie można ufać i nie należy z nią konwersować, dopóki nie obejrzy tego arcydzieła.

ocenił(a) film na 7
fabianka17

Jedynka to arcydzieło, obejrzyj je, a potem zdecydujesz, czy chcesz iść obejrzeć część 2

ocenił(a) film na 7
fabianka17

Nie wpuszczą cię:)

fabianka17

To jest kontynuacja i trochę stracisz nie oglądając jedynki.

ocenił(a) film na 8
fabianka17

Nie ma sensu, ponieważ druga część bezpośrednio nawiązuje do pierwszej.

ocenił(a) film na 5
eikonPL

Lepiej niech zostanie przy tiktoku.

fabianka17

Jestem zszokowana odpowiedziami... Rozumiem, że Gladiator to jeden z lepszych filmów, jaki powstał w dziejach. Ale czy wy ludzie jesteście w stanie spojrzeć poza własne, subiektywne ramy ? Mam podobną sytuacje, chłopak poprosił mnie żebym wybrała się z nim do kina na Gladiatora 2 (a kino jest dla nas pewną formą spędzania czasu ze sobą) Nigdy nie widziałam gladiatora i tak 2,5 godziny na oglądanie filmu to dla mnie osobiście dużo , szczególnie teraz w czasie około świątecznym. Dziewczynie pewnie chodziło o to, czy przejawiają się jakieś wątki, które bez 1 części są nie do pojęcia. A takie ignoranctwo z waszej strony mnie tylko zniechęca do filmu bo widzę ze jego odbiorcy to puści, mało kulturalni ludzie bez wyobraźni  

ocenił(a) film na 9
Iga_cc

Tylko uprzedzam, że momentami jest bardzo brutalnie, ale tylko momentami.

ocenił(a) film na 9
fabianka17

Można. Są nawiązania do jedynki, ale jak się jej nie oglądało, to będzie po prostu więcej niespodziewanych zwrotów akcji :)

fabianka17

Tak, możesz pić nawet kawę Tchibo Family nie mają rodziny, nikt tego nie sprawdzi

ocenił(a) film na 2
fabianka17

obojętnie, który obejrzysz, oba są takie same

ocenił(a) film na 5
fabianka17

Gladiator część 1 to świetny film, To bardzo dobry dramat z piękną scenografią, dobrymi zdjęciami i kostiumami. Rewelacyjnie dobrani aktorzy którzy pasują jak należy i grają swoje role wyśmienicie. Nie przeszkadzają w tym filmie ckliwe sceny, które w większości filmów wywołują pogardliwy śmiech. Sceny które mają wywołać wzruszenie...wywołują je. To rzadkość. Russel Crowe - świetna rola. Scena w której... ach ten film po prostu trzeba obejrzeć. Pięknie się zestarzał, bardzo łagodnie i z godnością. Jeśli nie oglądałaś, gorąco polecam. A druga część? Cóż, to bardziej ciekawostka, zapomnisz o tym filmie w kilka godzin po jego obejrzeniu. Miłego seansu życzę (1 części rzecz jasna).