Jestem zachwycony, po prostu nie rozumiem ludzi, co się czepiają.
Film jest po prostu świetny, nawiązania do jedynki, Postać Marcusa zagrana świetnie przecudowne. Warto było czekać te 25 Lat
Mi też się podobał ,jeśli by ten film (G2)wyszedł w 2000 roku ,a tamten(G1) w 2024 tak samo byłoby krytyka na ten nowszy,że jest beznadziejny. Spodziewaj się fali hejtu w swoim kierunku ;Bo jakim prawem takie dno filmowe mogło Ci się podobać
Taak, nie wiedzą. Ale dla braci mniejszych trzeba mieć zrozumienie i ich wspierać w tej wędrówce przez mrok i ciemność dopóki nie odnajdą swojego zdrowego rozsądku i sprawnie działającego mózgu. Trzymam za nich kciuki!
Film jest żenujący, scena w Koloseum pełnym wody z rekinami, to plucie widzowi w twarz.
Dla twojej informacji... Koloseum było zalewane wodą i toczyły się tam bitwy na statkach. Tu akurat jest to bliskie faktom historycznym. Także ignorancja totalna, byleby skrytykować film
Z tego, co wiem, chyba tylko raz było zalane i wątpię, że pływały w nim rekiny, i wątpię w to, że ciemnoskóry przejął władze! Film jest bardzo zły I zakłamany, i co gorsze ma przypisany gatunek: Dramat historyczny.
Od zalewania woda i odgrywania bitew morskich do pływających w tej wodzie iluś tam rekinów jest daleka droga ...
Kopiowanie z fabuly Jedynki to akurat wada, a nie zaleta. Ale niz zaluje wyprawy do kina. Dla mnie to najlepszy blockbuster tego roku. Podobal mi sie bardziej niz "Avatar 2" i "Diuna 2".
Też uważam że postać Marcusa Aureliusa z gladiatora jedynki była świetna i dobrze zagrana