PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=621850}
5,8 110  ocen
5,8 10 1 110

Gekijouban Heart no Kuni no Alice: Wonderful Wonder World
powrót do forum filmu Gekijouban Heart no Kuni no Alice: Wonderful Wonder World

To jest film?Anime? Mange czytam ale ona jest na podstawie visual novel,która jest niedostepna w Polsce.Obejrzałam trailer ale to ma raczej niewiele ma wspólnego z papierowym pierwowzorem.

Dochuu

z tego co wiem, to kinówka. wyszło na DVD 15 lutego. jeśli chodzi o fabułę, cóż, nie mam pojęcia. bliźniaki są starsze, ale podobno wyjaśnienie tego jest w grze, więc pewnie więcej wspólnego właśnie z grą będzie mieć niż z mangą. ale zanim to gdziekolwiek będzie dostępne to miną wieki, zwłaszcza w związku z aktualną walką z piractwem...

ocenił(a) film na 5
hayate_ootori_fw

Jak patrze na okładkę gry to rzeczywiście bliźniaki są dorosłe.Czyżby Alicja miała zamiar tyle czasu tam siedzieć? ;) Hm.Wikipedia.com twierdzi że film wyjdzie 15 lipca.Inny,czy ktoś się pomylił.?
Aaa,już wiem co jest nie tak.Bliźniaki mogą zmieniać formę na dorosłą ;p

Dochuu

Hm, sprawdzałam przed chwilą i jak mówiłam, DVD miało wyjść 15 lutego. 30 lipca 2011 był datą premiery kinowej - może komuś się te dwie daty pokręciły? Albo ktoś źle przetłumaczył datę wyjścia na DVD na angielski...
Bliźniaki mogą się stać dorosłe, gdy tylko chcą? Teoria czy fakt? Nie umiem jakoś załapać żartu przez ekran komputera :/ Chyba jestem informatycznie upośledzona...

Dochuu

poszukałam jeszcze chwilę - film wyszedł na pewno - można go kupić na jakiejś japońskiej stronie, ale ludzie jęczą, że jest trochę drogi. Pewnie z miesiąc trzeba będzie poczekać zanim ktoś go kupi, wrzuci do internetu a jakaś grupa fansubowa zrobi napisy - polskie sama mogę zrobić, jeśli tylko angielskie wyjdą

ocenił(a) film na 5
hayate_ootori_fw

No z angola na polski to żaden problem,byle film był.:D
Z tymi bliźniakami-oni mają taki "power" że się na dorosłych mogą zmieniać ;p tak przynajmniej wynika z opsiu postacii na wiki ;)
Co do filmu-ja źle spojrzałam.Rzeczywiście 30 lipiec 2011.Kurcze,na pewno ktoś ma ten film,niech się podzieli...D:

Dochuu

niech się dzieli, niech się dzieli :D w sumie, to nawet po japońsku bym sobie obejrzała - dwóch moich ulubionych seiyuu głos podkłada + ten, co robił Grella i Vincenta, jako bliźniacy. Chcę ten film, ale z tego, co wiem, to w Japonii ACTA mają :( Niby jakoś na razie nie wpływa to na dopływ anime, ale kto wie, jak to będzie wyglądać w przyszłości :/ Z drugiej strony, ACTA może w ogóle okazać się nieskuteczne :)

ocenił(a) film na 5
hayate_ootori_fw

jak narazie to ja nie widze jakiś znaczących wpływów ACTY.owszem megavideo zamknęli ale jakoś wciąż anime jest na necie dostępne;p Ajj,dopiero teraz się zainteresowałam-Jun Fukuyama,Katsuyuki Konishi! Obejrzałabym! :<

Dochuu

cóż, pozostaje tylko czekać i przeczesywać internet

ocenił(a) film na 5
hayate_ootori_fw

Jest już na youtube,niestety po japońsku z chińskimi napisami,widziałam że jakiś koleś zaczął wstawiać z angielskimi z tydzień temu ale narazie tylko jedna część jest,więc zanim załaduje i potłumaczy całość to sobie poczekamy ;p myśle że jeśli ktoś w miare ogarniał mangę to nie będzie dla niego problemem obejrzenie bez napisów.za mną pierwszy part,grafika średnio zachęcająca,ale zobaczymy co dalej.
http://www.youtube.com/watch?v=DdoF6mPBxUE<----angielskie napisy
http://www.youtube.com/watch?v=ZsG7GyJyOWw<----japońska wersja+chińskie napisy

ocenił(a) film na 5
Dochuu

zmieniam zdanie,ten film to jakieś nieporozumienie D:

Dochuu

widziałam, że już gdzieś jest. nie mam tylko czasu usiąść i obejrzeć. ale: jest aż tak źle? widziałam tylko fragmencik początku, jak Alicja uciekała gdzieś z bliźniakami.
no nic, widziałam już złe ekranizacje, widziałam też te tragiczne, zobaczymy czym nas zaskoczy ta. dzięki za opinię [jakkolwiek krótką, ale treściwą ;) ] oraz linki :)

ocenił(a) film na 5
hayate_ootori_fw

powiem tak-grafika jest jakoś mało dopracowana,słodziutka,kolorski zbyt jaskrawe-mi to nie pasi ale są gusta i guściki.Nic nie czaje z fabuły jestem po ponad połowie,Alicja jakby od samego początku znała wszystkich,nowa postać-Joker który się kłóci z połową mieszkańców (on chyba tylko w grze był i to 3 czy 2 części),wszystko się strasznie wlecze.No i np.Peter wmusza w nią "lekarstwo" ona daje mu w pysk,zaraz potem jest pokazana jak już sobie gdzieś śpi,potem z nim normalnie gada,potem jakiś bal gdzie skacze po żyrandolach...WTF? to jest chyba tylko i wyłącznie na podstawie gry...jakość straciłam chęć by w nią pograć D:

Dochuu

A wiecie może, czy jest jakaś strona z której mogłabym pobrać tą grę po angielsku?
Czytałam mangę i jestem ogromnie ciekawa pierwowzoru :)

elena2104

Trochę późna odpowiedź :D Jakieś pół roku temu wyszło fanowskie tłumaczenie na język angielski remake'u pierwszej gry z tej serii, wpisz w google "Marchen Translations Anniversary no Kuni no Alice" :) Właśnie w nią gram i gorąco polecam :) Może kiedyś wyjdą fanowskie tłumaczenia pozostałych gier :D