Zauważyliście jak Ala pzychodzi pierwszy raz do Michała do domu . Michał mówi ze jest sam. Scena jest w holu
i widac otwarte drzwi od kuchni nagle druga scena i drzwi sa zamknięte ale nikt z osób na planie nie
wychodził w tamtym kierunku :)
Nie chce się wymądrzać, ale sytuacja gdy Alicja z tą drugą zamieniają się
kartkami na teście gimnazjalnym jest chyba nierealna, bo przecież te testy
są kodowane, i dla każdego ucznia jest inny kod... dobrze myśle??
tak, ale Milena rozwiązywała ten test jako Alicja, a Alicja jako Milena ;)) dlatego też Milena miała wysoki wynik, a Ala kiepski.
no dobra, ale skoro Ala była taka mądra, to czemu nie umiała rozwiązać testu Mileny?
Ala miała stary telefon ze specyficznym dzwonkiem. Była przecież scena jak Ala kupuje nowy telefon (jakąś wypasioną motorolę) w końcowej scenie nagle zaczyna jej dzwonić stary telefon.... skąd on się tam wziął ??
A może to taka retrospekcja? Ponieważ jest tylko jeden moment w którym dzwoni telefon Ali, jest to moment w którym dzwoni do niej Michał. W ostatniej scenie widzimy jak Ala zmywa z siebie makijaż i postanawia zerwać z galeriankam, więc można to interpretować tak, że miłość jednak zwycięża. Pozdrawiam
Yhymmm, kiedy Ala szykuje się w łażience na spotkanie Michałem ma czarny stanik, kiedy już na nim jest, okazuje się, że jednal ma biały
Mogą być małe spoilery
Poza tym co napisaliście widać jeszcze kiepski warsztat - dwa razy widać mikrofon w kadrze. Raz kiedy Michał przyprowadza Alicję do tego "bunkra" (czy co to tam jest), a później kiedy Alicja jedzie z Mileną autobusem (po akcji Ali w toalecie i Milenie stojącej pod drzwiami)
co do mikrofonu to też widać go w galerii pod koniec rozmowy Mileny z tym facetem,który ogląda wystawę
Montaż na strasznie niskim poziomie. Dużo razy zauważyłem mikrofon wystający z górnej krawędzi ekranu :/ Tworząc kompilacje piłkarskie lepiej się przykładam do montażu niż ta ekipa filmowa...
Film poniżej moich oczekiwań i adekwatna ocena - 4/10
Jak Ala bierze telefon Michała żeby zobaczyć co to za filmik oglądali to trzyma Nokie n70 a jak jest zbliżenie telefonu i filmiku który na nim jest to jest to Sony Ericsson
Zdaje się, że jedna z bohaterek zaszła w ciążę - to jedyna wpadka jaką odnotowałem.
Też to zauwazyłem ale to trochę bezsensowne i nie wiem co oni chcieli tym osiągnąc ..