PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525892}
5,3 189 tys. ocen
5,3 10 1 188855
4,1 47 krytyków
Galerianki
powrót do forum filmu Galerianki

Czy znalazł ktoś z Was wpadke filmowców w ww filmie?

simcold85

Zauważyliście jak Ala pzychodzi pierwszy raz do Michała do domu . Michał mówi ze jest sam. Scena jest w holu
i widac otwarte drzwi od kuchni nagle druga scena i drzwi sa zamknięte ale nikt z osób na planie nie
wychodził w tamtym kierunku :)

simcold85

jaaa straszne :O Duchy normalnie <lol>

ocenił(a) film na 9
simcold85

Nie chce się wymądrzać, ale sytuacja gdy Alicja z tą drugą zamieniają się
kartkami na teście gimnazjalnym jest chyba nierealna, bo przecież te testy
są kodowane, i dla każdego ucznia jest inny kod... dobrze myśle??

ocenił(a) film na 9
ANONIMator

tak, ale Milena rozwiązywała ten test jako Alicja, a Alicja jako Milena ;)) dlatego też Milena miała wysoki wynik, a Ala kiepski.

ocenił(a) film na 7
malinowa_panna

no dobra, ale skoro Ala była taka mądra, to czemu nie umiała rozwiązać testu Mileny?

osiempalcow

ha ha umiała i dlatego Milena zdała a Ala miała mało punktów tzn. tyle ile ta Kaja.:D

ocenił(a) film na 8
justyna_93_93

Ala miała stary telefon ze specyficznym dzwonkiem. Była przecież scena jak Ala kupuje nowy telefon (jakąś wypasioną motorolę) w końcowej scenie nagle zaczyna jej dzwonić stary telefon.... skąd on się tam wziął ??

ocenił(a) film na 6
kaban100

A może to taka retrospekcja? Ponieważ jest tylko jeden moment w którym dzwoni telefon Ali, jest to moment w którym dzwoni do niej Michał. W ostatniej scenie widzimy jak Ala zmywa z siebie makijaż i postanawia zerwać z galeriankam, więc można to interpretować tak, że miłość jednak zwycięża. Pozdrawiam

simcold85

Yhymmm, kiedy Ala szykuje się w łażience na spotkanie Michałem ma czarny stanik, kiedy już na nim jest, okazuje się, że jednal ma biały

marcelina7_2

w łazience*
jednak* ;))))))))

ocenił(a) film na 4
simcold85

Mogą być małe spoilery

Poza tym co napisaliście widać jeszcze kiepski warsztat - dwa razy widać mikrofon w kadrze. Raz kiedy Michał przyprowadza Alicję do tego "bunkra" (czy co to tam jest), a później kiedy Alicja jedzie z Mileną autobusem (po akcji Ali w toalecie i Milenie stojącej pod drzwiami)

Lemur78

co do mikrofonu to też widać go w galerii pod koniec rozmowy Mileny z tym facetem,który ogląda wystawę

ocenił(a) film na 4
Astrid_

Montaż na strasznie niskim poziomie. Dużo razy zauważyłem mikrofon wystający z górnej krawędzi ekranu :/ Tworząc kompilacje piłkarskie lepiej się przykładam do montażu niż ta ekipa filmowa...
Film poniżej moich oczekiwań i adekwatna ocena - 4/10

ocenił(a) film na 5
simcold85

Jak Ala bierze telefon Michała żeby zobaczyć co to za filmik oglądali to trzyma Nokie n70 a jak jest zbliżenie telefonu i filmiku który na nim jest to jest to Sony Ericsson

ocenił(a) film na 5
mbednar1

Zdaje się, że jedna z bohaterek zaszła w ciążę - to jedyna wpadka jaką odnotowałem.

ocenił(a) film na 4
mbednar1

Też to zauwazyłem ale to trochę bezsensowne i nie wiem co oni chcieli tym osiągnąc ..

ocenił(a) film na 8
simcold85

Kiedy główna bohaterka w filmie spotyka sie z tym pierwszym gościem w aucie ma czarna torebkę, kiedy biegnie do Michała już torebki nie ma- może zgubiła po drodze:D?