PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10031941}

Gad

Reptile
2023
6,7 32 tys. ocen
6,7 10 1 32120
6,9 31 krytyków
Gad
powrót do forum filmu Gad

O co chodziło z farbą na dłoni? Zdaje się, że ten wątek nie został wyjaśniony...

ocenił(a) film na 6
AnetaWasniowska

Został. Tej farby używał były Summer, z którym mimo separacji sypiała.

użytkownik usunięty
sonka110

A ugryzienie i ten ślad skóry węża i w ogóle tytuł?

ocenił(a) film na 10

Dołączam do pytania o węża. Myślę, że to symbolika zrzucania skóry i przechodzenia na kolejny poziom rozwoju.

ocenił(a) film na 10
Stachu_18

A i po tym zawsze pozostaje ślad: blizna, wylinka.

ocenił(a) film na 8

tytuł to cos na zasadzie gad = gadzina, pasożyt, cos co Cię zdradzi, zrobi wszystko dla pieniędzy itp

użytkownik usunięty
BEN_4

ok fakt, ale jednak była tam skora węża i potem nic z tym nie było trochę słabe

ocenił(a) film na 7

To chyba bardziej jako symbol tylko - tej gadziej dwulicowości.

BEN_4

Co to jest gad?
Zespół lęku uogólnionego, znany również jako zaburzenie lękowe uogólnione (ang. Generalized Anxiety Disorder, GAD), jest chronicznym zaburzeniem lękowym. Charakteryzuje je stała obecność lęku, niezależna od okoliczności zewnętrznych, co nazywane jest „lękiem wolnopłynącym”.

Ugryzienie - buldog się wgryza i nie puszcza

ocenił(a) film na 7
sonka110

A damska blond peruka? Kiedy to zostało wyjaśnione? :)

ocenił(a) film na 6
zcinztnz

Peruka była u męża Summer

ocenił(a) film na 7
zcinztnz

na obrazie było

ocenił(a) film na 6
sonka110

A końcowa scena z odlewaniem dłoni?

ocenił(a) film na 7
h3b4n

To opatrunek.

ocenił(a) film na 7
AnetaWasniowska

A co się stało z Eli? Zamordowano go? Kto tam w ogóle wszedł do niego poza Timberlake' em?

ocenił(a) film na 7
Ekranizacja

no wlasnie to uciete i kto zabil ta dziewczyne?

paulaa900

Ha ha ha a kto ugryzł?

Ekranizacja

Eli został zamordowany przez Timberlejka i Łysego. Del Toro spenetrował chałupę Eliego następnego dnia i znalazł opakowanie po wybielaczu, wiec pewnie tak pozbyli się ciała, jak w Breaking Bad

efedrine

Brawo

efedrine

Raczej przez czarnoskórego partnera, niż przez łysego. Timberlejk rzucił tekst w stylu „wy się znacie, prawda?” Eli poznał czarnoskórego, nie łysego. A dziewczynę zadźgał stary kulawy policjant, któremu Del Toro postanowił przekazać pendrive. Dlatego też ten nie obstawiał zakładu, bo wiedział kto jest mordercą :).

kiscbananow

Szacunek za rozkminę

ocenił(a) film na 8
kiscbananow

Stary kulawy jej nie zabil, miał stwardnienie rozsiane, a ten co ją zabił podobno miał bardzo dużo siły, przy tej chorobie to raczej z tym ciężko. Poza tym mówił że przechowuje samochód dla kogoś. Myślę że zabił ja ten szef Allen bo gdy Del Toro mówi mu o tym że ten kulawy przechowuje samochód to pierwsze pytanie brzmiało czy mówił ci dla kogo.

nataliaa90_2

Mam wrażenie, że pokiciały Ci się dwie postacie. Spójrz proszę na Twój komentarz, a potem na obsadę filmu.

ocenił(a) film na 8
kiscbananow

No tak haha. Chodziło mi zdjęcie zabił ją szef policji Marty Graeber.

Ekranizacja

1) nie żyje 2) buldog

ocenił(a) film na 6
wesoly71

jaki buldog? ktoś tam miał psa? i o co chodzi z końcowym odlewaniem dłoni?

ana_ax

Łysy nr 1 (ten z kręgu znajomych głównego bohatera) miał firmę ochroniarską, której logiem był buldog.
Odlew jak się okazuje nie musi być odlewem, może być opatrunkiem parafinowym, w końcu go postrzelili w tę dłoń.

ocenił(a) film na 7
AnetaWasniowska

Ta farba miała sprawić, żeby widz przed ekranem myślał, że to jej ex zabił. Zabieg celowy, aby film nie był przewidywalny.

Damianex_209

Nie byl przewidywalny, ale dla mnie troche byl, bo przeczuwalem ze to szersza sprawa, kazdy z tej szajki na swoj sposob wydawal sie podejzany, a najmniej podjezany byl właśnie ten psychol co przekazał pendriva.

ocenił(a) film na 7
oki_3

Był najmniej podejrzany do momentu, gdy zadał pytanie "czy komuś jeszcze o tym mówiłeś?". Wtedy byłem na 100% przekonany, że poza mamuśką, Timberlakiem, i kilkoma policjantami on w tym też siedzi.

Damianex_209

Farba była na dłoniach bo laska uprawiała seks z byłym, w nieruchomościach, do których miała klucze i najwyraźniej padło na kościół, w którym malowano ściany, chociaż to akurat mało sensowne, bo sprzedany został 13 miesięcy wcześniej... czy coś.