Jakie są wasze ulubione cytaty z Foresta Gumpa?
Moje to:
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć".
Moim jest ten najbardziej znany:
"Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz co może się przytrafić"
"Jeśli ktoś ci zarzuca apatię i ignorancję, odpowiedz: "Może... nie wiem... gówno mnie to obchodzi...".
A ja się powtórze:
"moja mama zawsze mówiła, że życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz"
"Czasami poprostu brakuje kamieni"
Dla mnie tekst mistrzostwo świata do wielu życiowych sytuacji...
"czasami po prostu brakuje kamieni..." - chyba najlepszy, bo ten z czekoladkami już trochę "zużyty"
albo: "może jestem głupi, ale wiem co to miłość".
Jak widzisz kolejkę, stań w niej. Co Ci szkodzi.
Kiedy idziesz do ZOO, zawsze bierz z sobą coś dla zwierząt - nawet jeżeli wszędzie wiszą tabliczki z napisem "NIE KARMIĆ...". Na pewno nie powiesiły ich zwierzęta.
Jeżeli nie wiesz, co to jest - nie jedz tego.
Fajnie być idiotą, zwłaszcza jak nikt nie patrzy.
Może to nie jst mądrość, ale bardzo fajny tekst:
Bo zawsze jak gdzieś szedłem, to biegłem.
"Powiem wam jedno:bycie idiotem to nie pudełko czekoladek.
Ludzie śmieja się, nerwują, poszturchują. Teraz gadają, że trzeba być miłym dla zapóźnionych, ale powiem wam tyle - nie zawsze tak jest. W każdym razie ja się nie skarżę , bo jak to się mówi, mam kawał ciekawego życia."
To jest najelpszy tekst z Forresta, Pierwszy akapit ksiażki Winstona Grooma.
;];];]
"...może jestem głupi, ale wiem co to miłość..." najmądrzejsze słowa wdg mnie. Niosą ze sobą taki przekaz jaki by się nie mieścił w 5-cio stronnicowych mowach prezydentów, senatorów,... etc. pozdro
Jakby tak to zebrać to wychodzi jednak niesamowity życiowy poradnik. Są one tak proste, a jednoczesnie piękne. Moze dlatego sa piękne że są tak proste? Pasowalyby do książek Paolo Coelho.
Jeszcze jedno - dowód wielkiej miłości - "Kupiliśmy potem 12 kutrów. Nie wiem czemu, ale każdy nazwaliśmy Jenny" :) Urocze :)
ja najbardziej lubie
"Czasami po prostu brakuje kamieni"
"Jeśli nie wiesz dokąd idziesz, pewnie tam nie dojdziesz"
"może jestem głupi, ale wiem co to miłość"
pozdrawiam ; )
"Nawet jeżeli jesteś idiotą, staraj się nie być głupi."
"Cuda zdarzają się codziennie. Niektórzy w to nie wierzą, ale to prawda."
"Wietnam był fajny, bo zawsze było gdzie pójść."
"Nie wpadniesz w tarapaty, jeżeli będziesz trzymał język za zębami."
"Ludzie, którym lepiej się nie odszczekiwać: nauczyciel, sierżant w wojsku, policjant, własna mama."
"Staraj się nie mieć nic na własność. Jeśli masz od kogo, to pożyczaj nawet buty."
"W miejscach publicznych staraj się nie zwracać na siebie uwagi: nie klnij, nie wrzeszcz, nie sikaj, i nie rzygaj, bo
ręczę Ci, że wpadniesz w tarapaty."
inne dobre teksty
"Nie jesteś gorszy od innych. Gdyby Bóg chciał, by wszyscy byli tacy sami, wszyscy chodziliby w szynach."
"Jedna połowa staje tam, druga staje tam, a trzecia staje tu."
"Jesteście gównem na kupie gnoju." (Sierżant do rekrutów)