strasznie mnie denerwowały te prostackie dowcipy o Polakach ;/ ...i dlatego nie ogladalam do konca tylko przelaczylam....zal.
Te "żarty" rzeczywiście były żałosne. Aż krew mnie zalewała, gdy je słyszałam.
Że tak ujmę:
żal peel.
ja oglądnęłam do końca. ale powiem Ci, że nie masz czego żałować..nudy! spodziewałam się czegoś lepszego.
ale te dowcipy to cios poniżej pasa..
Też mnie to strasznie denerwowało. Nienawidzę jak ktoś wyśmiewa się z kogoś z powodu pochodzenia czy rasy... Co to ma w ogóle za znaczenie?
dowcipy:
Słyszeliście o tym, jak Polak obrabowywał bank?
Związał sejf a wysadził strażnika.
A słyszeliście o Polaku, któremu kluczki zatrzasnęły się w samochodzie?
Użył wieszaka, żeby wyciągnąć rodzinę.
A o Polaku,|który umarł pijąc mleko?
Krowa przewróciła się na niego.
I był też polski terrorysta,|który jak chciał wysadzić samochód...
to poparzył sobie usta|na rurze wydechowej.
trochę dystansu ;)
Żarty faktycznie są żałosne. Potrafię się śmiać z samej siebie ale te w ogóle nie są śmieszne :) Myślę, że ani żydzi, ani murzyni nie przejmują się ,że krążą o nich rasistowskie i antysemickie kawały także ja też mam to w d*pie ;]
"z kogo się śmiejecie? Z siebie się śmiejecie" :)
Tak tak szczególnie Kościuszko, Puławski i cała polska husaria
fakt jest taki, że to żydzi nienawidzą Polaków i stąd takie gówno w filmach
co ty wiesz o Polakach w stanach ?
Słyszałaś o Carl Michael "Yaz" Yastrzemski ?
To Polacy zbudowali Brazylię, Argentynę zaorali je i wybudowali
Wiesz chociaż jaka była historia Dywizjonu 303 ?
1779 rok Pułaski umiera na rękach John Cooper swojego towarzysza i przyjaciela w rodzinie Cooperów przez setki lat podtrzymywana jest wiedza i miłość do Pułaskiego i Polski w 1918-1921 trwa wojna polsko-bolszewicka do Polski śpieszy potomek Coopera Merian Cooper wraz z nim jego koledzy którzy walczą o wolność Polski jako piloci za co zostają odznaczeni orderami Virtuti Millitari w czasie wojny polsko-bolszewickiej powstaje eskadra kościuszkowska zobacz sobie symbol eskadry która później walczy o wolność Świata (Dywizjon 303)
Na Kapitolu, w Waszyngtonie, w roku 1867 umieszczono popiersie Pułaskiego, a w 1919 r. postawiono konny pomnik na jednym z głównych placów miasta. Pomniki i posągi Pułaskiego są m.in. w Utica, w Nilwantee, w Stevens Point, w Baltimore, w Detroit. Ponad 200 miejscowości, wiele parków, ulic, mostów, autostrad, szkół nazwano jego imieniem. Wiele organizacji, klubów, stowarzyszeń, fundacji działa do dziś pod patronatem Kazimierza Pułaskiego. 11 października obchodzony jest w całych Stanach Zjednoczonych jako „Pulaski Day”.
Jest wiele pomników na jednym z nich napis: „Pułaski – bohaterski Polak, poległ śmiertelnie ugodzony, walcząc o wolność Ameryki w ataku pod Savannah w dniu 9 października 1779 r.”
Waszyngton w rozkazie z 17 listopada 1779 r. napisał: „na hasło: "Pułaski", ma być odzew
"Polska”.
To tylko o Pułaskim a wiesz ilu wspaniałych Polaków tworzyło stany i historie ?
Polska historia jest najpiękniejsza na świecie i to nie moje słowa ale historyków.
Polacy sobie nie wypracowali takiej opinii tylko komuś zależy aby taka opinia funkcjonowała.
Jak po tobie widać skutecznie.
to sa takie zarty z gatunku [tu wstaw nazwe dowolnej narodowosci] wiec raczej nie ma sie co przejmowac
PS ten o terroryscie jest nawet dobry, ale w tlumaczeniu traci sens
Jeszcze jeden mi się przypomniał jak ostatnio oglądałem:
"Czym jest pryszcz na tyłku Polaczka?
Guzem mózgu".
Do reszty się nie będę przyczepiał ale ten jak dla mnie żenujący.
W sumie głupio wyszło z tym żartem, ale tłumaczę to sobie tym że poczucie humoru wypowiadającego miało być żenujące - najpierw kawał o Polakach a potem następny głupkowaty o lesbijkach, akurat pech chciał i wypadło na Polaków, ale tu chyba nie chodziło by się z kogo naśmiewać tylko ukazać głupie poczucie humoru tego chłopaka.
Ludzie czego jęczycie . Fatalnie jest kiedy publika chce zmieniać fabułę , a najlepiej jak by była w takiej ilości jak liczba oglądających . Żarty były cienkie , bo takie miały być , taki był zamysł scenarzysty bądź reżysera żeby ten kucharz był w filmie marnym komikiem . Przypadkiem padło na nasz naród że gość sypał kawały o Polakach . I cóż się stało jak by gadał o ruskich czuli byśmy się w porządku ?
Te żarty miały być z założenia marne, bo to marny komik był. ;] Nie zmienia to jednak faktu, że trochę dystansu wam nie zaszkodzi... Jak mniemam dowcipy o Rosjanach i Niemcach wam nie przeszkadzają, racja?
to taka mentalność ;p "Kali ukraść komuś krowę- to dobrze, ktoś ukraść Kalemu krowę - to źle" :)
żart kiedy jest dobry to sam się broni, może obrażać kogokolwiek, ale nie razi. W Top Gear żartują również z nas - Polaków, jednak robią to w taki sposób, że nie tylko nikt nie ma pretensji, ale też sami się śmiejemy. A tak słabe żarty jak w tym filmie naprawdę irytują. Myślę, że gdyby obrażały inne nacje i tak niektórzy z nas byliby zniesmaczeni i zmieniliby kanał.
w Ameryce osób z wyższym wykształceniem jest więcej niż w Polsce i to Amerykanie dokonują najwięcej odkryć naukowych
Polacy za to są największymi pijakami i złodziejami
tak krytykujemy amerykańskie programy telewizyjne a sami je zrzynamy -ewa Drzyzga ,Tance z gwiazdami i inne gówna cieszą się w u nas niezwykłą popularnością -hipokryci
żarty na poziomie Polaków "wiesz co oznacza skrót FA na mydle ? From Auschwitz !" i śmieją się jak debile z kawałów niby o żydach a sami nie znają własnej historii (nawet najgłupszy amerykaniec zna dzieje swojego kraju ) bo i oni ginęli w obozach i z nich tez gdzieniegdzie robiono mydło .
następna sprawa
Polacy wszędzie są uważani za tych gorszych więc na siłę sami wymyślili sobie "wady" bardziej rozwiniętych krajów by w chociaż w paru rzeczach poczuć się lepszym
typu "Niemki są brzydkie za to POLKI NAJPIĘKNIEJSZE NA ŚWIECIE" ,"amerykanie są głupi" ,"amerykanie są grubi "
pierwszy to kwesta gustu ale właśnie GUSTU ,dla mnie o wiele piękniejsze są włoszki i latynoski .
drugi i trzeci to typowe pocieszanie się na siłę, że są czymś lepsi od wielkiego narodu z Ameryki, któremu od wielu lat liżą dupę .Odsetek ludzi otyłych i z niższym wykształceniem nie jest większy niż w Polsce .
W Polsce nawet po tych studiach nie znajdę żadnej dobrej pracy bo taki kraj (gdzie hipokryci , debile i bezmózgi biją się o krzyż i rozbija się samolot z prezydentem bo rządu nie stać na nowocześniejsze maszyny ) więc zamierzam za niedługo wyjechać do kraju ,który zawsze będzie od was lepszy
Zważ na to, że prawdziwie wolnym krajem jesteśmy od niedawna i od niedawna mamy takie swoiste bum na uczelnie. Wcześniej nie studiowano, bo i po co? Zwykły sprzątacz zarabiał tyle co ty. Więc mamy prawo mieć mniej wykształconych ludzi w Polsce.. I wielkim przekłamaniem jest, że to Hamerykanie dokonują odkryć... Nie prawda, po stokroć nie prawda.
Co do samego filmu to uwielbiam i muzykę i samą Jennifer Beals w nim, choć fabuła jest strasznie prosta, nieskomplikowana, trochę denna. A żarty żartami - żałosne to fakt, ale nie obrażają mnie jako Polki, bo doskonale znam wartość swoją, a także mojego kraju :)
oczywiście, że niebieski laser to nie Polacy, nano węgiel też nie Polacy to tylko dwa ale za to najważniejsze odkrycie XXI wieku
Naukowcy Amerykańscy hmmm czyli kto Indianie ?
Kolego koła naukowe USA to w 90% europejczycy
Wiesz kto to jest Hilary Koprowski ?
Na całym świecie dzieci są szczepione jego szczepionką przeciwko polio chorobie Choroba Heinego-Medina
Możesz z nim pogadać wciąż żyje.
Wiesz dlaczego bitwa o Anglię została wygrana ?
Bo Polacy wynaleźli radar z którego korzystali Anglicy
Nie wspominając o polskich lotnikach.
Tak wypisywać można tysiącami
Chyba moi szanowni przedmówcy, niewiele zrozumieliście z treści filmu, a w szczególności z wątku dotyczącego kiepskiego komika-kucharza. Właśnie "kiepskiego"! Miał być kiepski i opowiadać kiepskie, monotematyczne kawały. Nie mogły być one zabawne i dobre, miały być denne i płytkie do granic możliwości i... takie były. Takimi właśnie kawałami są wszystkie te charakteryzujące nacje, o żydach, szkotach, niemcach czy.. polakach. Ilu z was wyłączyłoby telewizor gdyby w polskim tłumaczeniu w miejsce słowa "polak" lektor czytał "niemiec"?
Ten żart o polaku pijącym mleko był niezły! :D Ja nie jestem patriotą i uj. Możecie mnie wyzywać od cieciów i dupków. I tak na was nie zwróce uwagi! Fiu...
Co do dowcipów, były nie smaczne, zdecydowanie nie śmieszne, nieudane, możliwe że takie miały być, chociaż z tego co wiem Bruckheimer nie przepada za nami polakami, ale raczej to nie wiedza tylko moje domysły....yo
w Ameryce osób z wyższym wykształceniem jest więcej niż w Polsce i to Amerykanie dokonują najwięcej odkryć naukowych
Polacy za to są największymi pijakami i złodziejami
tak krytykujemy amerykańskie programy telewizyjne a sami je zrzynamy -ewa Drzyzga ,Tance z gwiazdami i inne gówna cieszą się w u nas niezwykłą popularnością -hipokryci
żarty na poziomie Polaków "wiesz co oznacza skrót FA na mydle ? From Auschwitz !" i śmieją się jak debile z kawałów niby o żydach a sami nie znają własnej historii (nawet najgłupszy amerykaniec zna dzieje swojego kraju ) bo i oni ginęli w obozach i z nich tez gdzieniegdzie robiono mydło .
następna sprawa
Polacy wszędzie są uważani za tych gorszych więc na siłę sami wymyślili sobie "wady" bardziej rozwiniętych krajów by w chociaż w paru rzeczach poczuć się lepszym
typu "Niemki są brzydkie za to POLKI NAJPIĘKNIEJSZE NA ŚWIECIE" ,"amerykanie są głupi" ,"amerykanie są grubi "
pierwszy to kwesta gustu ale właśnie GUSTU ,dla mnie o wiele piękniejsze są włoszki i latynoski .
drugi i trzeci to typowe pocieszanie się na siłę, że są czymś lepsi od wielkiego narodu z Ameryki, któremu od wielu lat liżą dupę .Odsetek ludzi otyłych i z niższym wykształceniem nie jest większy niż w Polsce .
W Polsce nawet po tych studiach nie znajdę żadnej dobrej pracy bo taki kraj (gdzie hipokryci , debile i bezmózgi biją się o krzyż i rozbija się samolot z prezydentem bo rządu nie stać na nowocześniejsze maszyny ) więc zamierzam za niedługo wyjechać do kraju ,który zawsze będzie od was lepszy
Widzę, że jesteś bardzo zniecierpliwiony i powielasz swój jakże długi post...
tak, w Ameryce jest więcej ludzi z wyższym wykształceniem, w Polce jest tyle uniwersytetów ile w średniej wielkości stanie USA.. studia w Stanach na większości uczelni nie przekracza poziomu naszych liceów (mam koleżankę w Denver)
Odkrycia naukowe? możliwe, ale weź proszę pod uwagę skąd się wywodzą najwięksi odkrywcy poczynając od naukowców, pierwszych filozofów
wielbiąc tą całą Amerykę weź też pod uwagę Kolumba - gdyby nie on nie paliłbym właśnie papierosa i nie jadł na obiad ziemniaków lub jak Niemcy mówią - KARTOFEL.....i to że nikły procent rdzennych amerykanów zamieszkuje Północno amerykański kontynent - ale to w sumie nie ważne...
programy telewizyjne w Ameryce? oni oglądają głównie reklamy
co do historii? Nauka historii polega na tym, iz na pierwszym planie jest tylko i wyłącznie historia stanów zjednoczonych, rzadko uczą się czegoś innego, może dlatego mają ją tak opanowaną, u nas zaś, od pierwsze klasy gimnazjum, liceum zaczyna się wałkowanie od pradziejów, tak w kółko, a program jest tak zbudowany i prowadzony, że rzadko kiedy zdarza się, żeby przed maturą dojść do nauki dwudziestolecia wojennego czy II WŚ...., mamy podział na historię powszechną i polski, gdzie w większości podręczników w spisie treści króluję tematy powszechne...
Jesteśmy, a chociaż byliśmy w wielu rzeczach dobrzy, nie musimy sobie dopowiadać,... proponuję pouczyć się historii... ale z ciebie hipokryta...
prawdziwy mężczyzna nie zwraca uwagi na piękno szablonowo i według narodowości tak jak ty...
amerykanie są grubi!!!!! polecam Nowy York albo Waszyngton, żywią się głównie fast-foodem ich narodowymi daniami jest hot-dog i hamburger z podwójnym serem, ale o tym też nie doczytałeś....
u nas jest handel i usługi, brak produkcji, nie znajdziesz pracy nawet po wyższym wykształceniu bo nie ma gdzie szukać, a jeśli zdarzy się że jest to liczą się znajomości zdecydowanie nie CV, proste i logiczne...
co do ostatniego akapitu mogę się zgodzić, jesteśmy, stajemy się z biegiem lat coraz bardziej apatycznym i głupim narodem, który się najwyraźniej prosi o kolejny rozbiór....
Tak więc, polecam Ci (ten inny kraj) Europa Zachodnia albo szczerze wielbione przez Ciebie Stany Zjednoczone...
lub najprościej, zanim zaczniesz krytykować kogoś innego lub coś innego zacznij od siebie, tak samo jest z naprawianiem....
mi to pomaga
pozdro
Ludzie, troche dystansu. Mnie jakoś one nie uraziły. Nie od dziś wiadomo, że amerykanie lubią sobie pożartować z polaczków, tak samo jak u nas czasami przewijąją się dowcipy o murzynach, żydach i ruskich. Tak było, tak jest i być będzie. Sam film całkiem niezły z bardzo dobrą ścieżką dźwiękową. 7/10
Tu już nie chodzi o jakiś tam dystans bo nie zmienia to faktu że Amerykanie reprezentują wyjątkowo niski poziom, mam na myśli tych z USA bo jak się pojedzie do Argentyny czy Brazylii to tam słowo Polak kojarzy się bardzo pozytywnie. Ci w Stanach to banda niewykształconych debili zadufanych w sobie którzy bez rasy europejskiej by nie istnieli, zero kultury ale jacy dumni że mogą o sobie mówić jako Amerykanach, dla mnie to nie naród nie spełniają bowiem podstawowych kryteriów. Nie zasłużyliśmy jako naród europejski o jednej z najbogatszych historii na tanie upodlenie ze strony tych prostaków.
Nie patrzę na to jak na ujmę na honorze. Anglicy potrafią doskonale się wyśmiewać z samych siebie, a MY jakoś wpadamy w krępację i bufonadę, na samą myśl o żartowaniu z "Polaczków". Podpisuje się pod hasłem "Ludzie, trochę dystansu", zwłaszcza, że to nie o Polakach był film i nie szukajmy dziury w całym.
Film był znakomity. Już od dawna mi się tak film nie podobał. Dowcipy o Polakach według mnie były świetne ;) muszę przyznać, że nawet mnie bawiły. Fajne było również to, że w takim świetnym filmie była mowa o Polakach. Poczułem się wyjątkowo ;D. I lekko mnie denerwuje, ale głównie bawi fakt, że daliście wszyscy filmowi jedynki i dwójki z powodu kawałów. Według mnie to bardzo głupi argument, ale każdy robi co chce.
Film na 10 i kawały były świetne.
To tak przy okazji skoro już tu jestem:
Dlaczego David Copperfield musiał odwołać swój występ w Polsce?
Nikt nie był nim zainteresowany. W Polsce nie jest niczym niezwykłym gdy coś znika.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------
Po czym poznać że w Niemczech jest za wielu Polaków ? Cyganie
ubezpieczają mieszkania...
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------
Dlaczego nie powinieneś potrącać Polaka jadącego na rowerze ?
Możliwe że to twój rower.
Zdanie z 10 wyrazami i 4 kłamstwami ?
Uczciwy Polak jedzie na trzeźwo swoim własnym samochodem do pracy.
Co jest dobrego w zimnej pogodzie ?
Polacy trzymają rece w swoich kieszeniach
Jak nazwac Polaka bez rąk ?
Godnym zaufania !
Dlaczego polskie noworodki dostają dwa klapsy ?
Pierwszy jak zwykle, drugi żeby oddał położnej zegarek.
cheers
PS: Muzyka z tego filmu jest obłędna