PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043241}

Fachowiec

A Working Man
2025
5,6 3,5 tys. ocen
5,6 10 1 3511
4,2 16 krytyków
Fachowiec
powrót do forum filmu Fachowiec

POLECAM

ocenił(a) film na 10

Bardzo fajne kino akcji. Mi się film bardzo podobał. Jason rewelka jak zawsze.
A dla tych co krytykują ludzie to nie jest film dokumentalny . Ma być akcja, dobre sceny walki i Stathan w roli głównej, ten film jak i poprzednie z nim to mają więc moja ocena to 10/10.

renata_Ok

Nie widzialem jeszcze filmu ale same zapowiedzi ale podejrzewam ze masz racje. NIE WIEM czego ludzie oczekuja? Filmu o przemijaniu i sensie zycia? Analizy zyciowych dramatow i problemow milosnych czy rodzinnych? To ma byc czyste kino akcji z multum nawalanki i tyle. Pszczelarz byl swietny !!!

ocenił(a) film na 7
renata_Ok

Mi się tam film podobał. Ale odnośnie twojej opinii to no weź chyba w katungu akcyjniak też jednak się film ocenia nie tylko że akcja jest i kropka. One też są lepsze i gorsze nawet na samym przykładzie filmów ze Stathamem. Pszczelarz był lepszy, Joker gorszy a do Transportera sie to nie umywa.

ocenił(a) film na 7
renata_Ok

Miss click

damkola

Następny z misiami.Sami ana.lfabeci na tym forum.

ocenił(a) film na 7
eltoro10000

Zajmij się sobą aanie się czepiasz. To nie polonistyka, tylko zwykłe forum o filmach

damkola

A, więc tutaj wolno "sadzić byki"...

eltoro10000

Napisał typ co nie robi odstępu po kropce w zdaniu, a za to wstawia kropkę w środku słowa "analfabeci"

Ragnar

Ja to jestem chyba jasnowidzem ;-) Jak to napisałem, to pomyślałem, że teraz czekam na "odwet" na temat spacji. Jak słowo daję. Nie musiałem długo czekać. Jacy ci internetowi analfa.beci są przewidywalni. Co do kropki, to przyznam, że jednak zaskoczenie. Myślałem, że nawet ana.lfabeci są bardziej domyślni. Ale nie.

eltoro10000

Zastosuję się do twojego awatara i już więcej cię nie będę karmił

Ragnar

Znowu zero zaskoczenia.

renata_Ok

Misie to w zoo...

eltoro10000

Nie, w zoo są niedźwiedzie, misie to są pluszowe zabawki dla dzieci. Swoją drogą przydałaby ci się jakiś, bo najwyraźniej brakuje ci przytulania xd

Ragnar

Kolejna genialna myśl, którą spotykam w co trzeciej odpowiedzi po wytknięciu "misiów". Ogarnij się chłopie, wymyśl coś oryginalnego ;-)

eltoro10000

Najwyraźniej na więcej nie zasługujesz, może za którymś razem to do ciebie dotrze, a może nie. Misiu

renata_Ok

Jak można ocenić jakiś podrzędny film 10/10? To co o z tymi wybitnymi i oskarowymi? Jaka wówczas ocena leci?

ocenił(a) film na 10
rjak

A co to jest "Wybitny filmy", dla mnie ten a dla innych tamten, mi przeważnie nie podobają się filmy oskarowe, bo dlaczego ma mi sie podobać cos co wybrała grupa ludzi? Bo są wybitne? Bo poruszają ważne i ciężkie tematy? Ja nie chce takich filmow oglądać i mnie to nie interesuje.!!!!! Dla mnie ten film nie jest podrzedny dla innych ten film jest podrzędny spoko. Ludzie wrzuccie na luz, naprawdę tak was boli moja ocena haha. Dla " wybitnych i oskarowych leci 1 max 2 hahaha.

ocenił(a) film na 7
renata_Ok

Mnie też się podoba, także już jest nas więcej :) nie każdy film musi być głębokim traktatem filozoficznym. W tym przypadku ma być akcja i jest akcja. A że się ludziom rola Stathama nie podoba... No rany, przecież to jest na podstawie książki BTW też często daje zdecydowanie niskie noty Oscarowym filmom :D

Anna_Karcz_fw

Dokładnie, fajny film akcji. Również polecam

ocenił(a) film na 3
renata_Ok

Odnośnie ocen to każdy ma swój system, ale oceniać film za samo "podoba mi się bo tak !" jest po prosu obrazą i ujmą dla poważnych twórców. Co z ujęciami ? Co z grą aktorską ? Co z muzyką komponowaną specjalnie do filmu ? Co z różnymi zabiegami montażowymi , z oświetleniem , z kolorowaniem kadrów ? Osoba która tego nie widzi jest po prostu ignorantem filmowym. To tak jakby oceniać tort na podstawie wyglądu :) Nieważne że w środku jest styropian ważne że mi się podoba wygląd i koniec !

renata_Ok

Jak dla mnie 6.5 na 10. Gorszy od Pszczelarza. Uwazam ze zbyt dlugi. To mu nie pomoglo. Gdyby byl z 20 minut krotszy. Czyli typowe 90 minut. Nie jestem ani wielce zachwycony ani zawiedziony. Zbyt malo akcji.

ocenił(a) film na 5
Dobermann97

Zgadzam się w pełni, dlatego ode mnie tylko 5. Znając filmy Stathama spodziewałem się troszkę czegoś innego. Tzn bezsensownej rąbanki, lekkiego humoru, a dostałem lekki pseudodramat. Też wolałbym 90 minutowy film, ten się ogólnie dłużył, mało akcji. Bardziej mi się kojarzył z "Uprowadzoną". W napisach początkowych zauważyłem, że za scenariusz odpowiadał też Stallone, myślę, że poniekąd stąd taki wygląd filmu, on lubi takie poważniejsze klimaty.

renata_Ok

10/10? Moze troche ochlon i ocen jeszcze raz?

ocenił(a) film na 10
sztohas

A może niech Pan wystawi swoją opinie i nie mówi innym co mają robić i pisać.

ocenił(a) film na 3
renata_Ok

Hahaha, czy Pani widziała chociaż ten film??? 10/10 hahaha, super :))

ocenił(a) film na 10
pawgep77

Tak widziałam, a czy Pan wie że o gustach się nie dyskutuje?

ocenił(a) film na 3
renata_Ok

Ma Pani rację, stawiam litra i kolację

renata_Ok

wiesz co to skala 1-10? widać po profilu że nie bardzo

ocenił(a) film na 10
encPenc

Masz rację. Po twoim profilu widać że wiesz co to skala od 1 do 10 więc czy byłbyś tak łaskawy i miły mi to wytłumaczyć abym w następnych ocenach postępowała zgodnie z Twoimi wytycznymi byś nie był rozczarowany i mógł żyć w spokoju.

renata_Ok

Skala ocen od 1 do 10 to bardzo popularny sposób wyrażania opinii lub oceny czegoś — np. wyglądu, jakości, wrażeń, itd. Choć może się różnić zależnie od kontekstu, najczęściej działa tak:

ogólne znaczenie każdej liczby:
Ocena Znaczenie Opis
1 Tragiczne Porażka, bardzo złe, nic nie działa.
2 Fatalne Prawie nic nie działa, duże rozczarowanie.
3 Słabe Niska jakość, dużo błędów, nieprzyjemne.
4 Poniżej średniej Może coś z tego jest, ale ogólnie źle.
5 Średnie Meh... ani dobre, ani złe. Przeciętne.
6 Trochę powyżej średniej Jest okej, mogło być lepiej, ale nie jest źle.
7 Dobre Spoko, działa, zadowalające.
8 Bardzo dobre Naprawdę fajne, zrobione z głową.
9 Świetne Prawie idealne, duże wrażenie.
10 Doskonałe Perfekcja. Nie ma się do czego przyczepić.

ocenił(a) film na 3
renata_Ok

Tylko, że ten film nie ma akcji. Mylisz "akcję" z "scenami walki", które btw też są tragiczne. Zamiast sekwencji walki mamy same dynamiczne cięcia które zabierają całkowicie wizualny aspekt i zostaje nam domyślać się co się dzieje. Fabuła tak miałka, że po 24h od wyjścia z kina zapomina się, że się tam było. Kreacje postaci tragiczne i bezsensowne. Połowa wątków zapomniana w ferworze "walki". Skoro ja - fan Stathama i większości jego filmów , uważam ten film za gówno to ten film jest gównem do potęgi . Transporter , Mechanik, W obronie własnej czy nawet Joker czy Koliber - te filmy w porównaniu do tego syfu są oskarowymi produkcjami.

ocenił(a) film na 10
kokonen1926

Aha, spoko. A co do zapominania o byciu w kinie może to nie fabuła filmu, może trzeba to skonsultować z lekarzem?

ocenił(a) film na 3
renata_Ok

Ok widzę, że intelektem dorównuje Pani filmom, które ocenia jako 10/10 , także nie mam co tracić czasu. To jak dyskutowanie z ugotowanym ziemniakiem :)

ocenił(a) film na 10
kokonen1926

A czy ja zapraszałam kogoś do dyskusji? Wyraziłam swoją opinię ale widzę że niektórzy mają przez to tzw " ból dupy" . Niech każdy wyraża swoją opinię a nie komentuję co inni napisali. Oceniłeś na 3 ok co mnie to obchodzi.