PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 142 tys. ocen
6,4 10 1 142420
6,1 37 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Koncówka

ocenił(a) film na 8

Siemanko
Czy zrestartować Elysium można było tylko poprzez restart mózgu w wyniku czego kończyło się to śmiercią ?
Czy jeżeli ktoś inny by połączył się z mózgiem Maxa to wtedy Max by żył a dane by były u innego człowieka - u którego aby zrestartować Elusium również skończyłoby się to śmiercią ?
Pytam bo miałem jakieś dziwnie przetłumaczone napisy :)

ocenił(a) film na 6
simon3333

Max umarł, ponieważ John Carlyle zakodował swój program "do umysłu". Chodziło o taką ochronę danych, żeby tylko on mógł je odczytać a które w razie napadu zostały zaszyfrowane. Gdyby wybrał pierwszą opcję, nie przesłałby programu do swojego umysłu, tym samym nie szyfrując go tak mocno.

ocenił(a) film na 8
Tekyu

Ja rozumiem że to było w celu większego zaszyfrowania danych ale nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie :)

ocenił(a) film na 6
simon3333

Przecież dostałeś. To nie był bezpośredni restart Elizjum, ale wprowadzenie programu, który to robił. Max umarł dlatego, że miał w głowie ten właśnie zaszyfrowany program, nikt nie musiał umierać w celu zrestartowania Elizjum.

ocenił(a) film na 5
simon3333

Umiesz zaznaczać o spoilerach?
Trzeba kupić sobie w sklepie lub iść do kina, to byś miał normalne napisy.

ocenił(a) film na 8
rafib1975

Nie umiem zaznaczać o spoilerach.
Nie kupie płyty ani nie pójdę do kina haha

użytkownik usunięty
simon3333

Odpowiedz była już w pierwszym poście który pojawił się pod Twoim tematem....John Carlyle użył opcji zaszyfrowania "Lethal" co oznacza że transfer fanych z innej głowy niż jego zakończy się smiercią...nie ma znaczenia kto to by był....tylko John miał prawo do transferu danych bez reperkusji :)

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty

danych* pardon za error;)

użytkownik usunięty

A.....gdyby wybrał pierwszą opcje nic by sie Mattowi nie stało :D

ocenił(a) film na 8

Dzięki Wam !!!