Znam wykonawczynię, jest nią Karin Dreijer Andersson (charakterystyczny wokal). Wydaje mi się, że to utwór powstały specjalnie do Red Hood, bo nie kojarzę go z jej dorobku. Karin działa w takich zespołach jak The Knife, Fever Ray, Röyksopp.
To NIE jest "when I grow up"! To nowa piosenka stworzona specjalnie do filmu, z wikipedii - "Contrary to a statement from the film's director, Andersson will not be making a cameo in the 2011 film Red Riding Hood. However, the soundtrack will feature an exclusive track which Andersson co-wrote with her band." Podsumowując - nikt nie wie, jak się piosenka nazywa i nikt jej całej nie ułyszy dopóki nie wyjdzie na singlu lub pojawi się soundtrack.
W drugim zwiastunie mamy lekki remix utworu "the mark has been made", a później "the hand that feeds", oba - NINE INCH NAILS:)
Już wiadomo że kompozycja Fever Ray nosi tytuł "Wolf". Już nie mogę się doczekać premiery soundtracka. :)
http://www.youtube.com/watch?v=RxKFMKH4Y6o tutaj dłuższy fragment piosenki, aż ciarki mam:)