Wpisujcie wasze listy najstraszniejszych horrorów jakie widzieliście moja jest taka:
-Lśnienie
-trylogia Omen
-Dziecko Rosemary
jakbym miał oglądać je wszystkie w jedną noc musiałbym chyba założyć pampersa:)
Dla mnie żaden z tych, które wymieniłeś nie jest straszny :) Straszny to jest np "Płytko pod ziemią". Beznadziejny, acz - straszny :D Lśnienie na mnie nie zrobiło żadnego wrażenia, tak samo Dziecko Rosemary....
No w dziecko Rosemary nic nie ejst starszne nawet jej gwalt.
Nie zaliczylabym tego do horrorow .
o tak, zdecydowanie. I o wiele, wiele...no nieporównanie lepszy w audiobooku (w wersji książki pewnie też). Film jest płytki.
Haha.... może sobie przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, bo jak widzę czytanie ze zrozumieniem leży. Napisałam, że książka jest po stokroć lepsza od wersji filmowej, gdzie fabuła jest powierzchowna. Zresztą jak zawsze, film prawie zawsze będzie gorszy od książki (co nie znaczy, że zły).
1. Dziecko Rosemary
2. Psychoza
3. Egzorcysta
4. Coś
5. Omen
6. Shutter - Widmo
7. Wstręt
8. Teksańska masakra piłą mechaniczną
9. Piątek Trzynastego
10. Wywiad z wampirem
no właśnie tez się zastanawiam czy jest straszny ...
na pewno egzorcysta
omen
teksańska masakra piłą mechaniczną
Wywiad z wampirem? Ciężko nazywać horrorem wszystko gdzie pojawi się wampir. np zmierzch. w\film fajny ale w kategorii przygodowego/kostiumowego
Generalnie mało który horror mnie straszy, a już na pewno nie przestraszyło mnie Dziecko Rosemary. Jeżeli ktos chce chce teraz mi coś pisać o hektolitrach krwi, to niech zamiast tego puknie sie w czółko. Doceniam klimat tego filmu, rozumiem jego kultowość. Ale oglądając go ani razu się nie bałem, nie było sytuacji w której przyspieszyłby mi puls. Dzieło ciekawe, klimatyczne, uczucie strachu o los bohaterki, niepewności, owszem, jest, ale film zwyczajnie nie straszy, więc nie wiem po co te "pampersy". A co do głównego wątku, to narazie nie mogę się wypowiedzieć, bo parę ciekawych pozycji jeszcze przedemną (i na pewno nie jest to Dom Woskowych ciał, czy Kostnica, więc wszystkim krzykaczom dziękuję)
Osobiście uważam że najlepsze horrory są pochodzenia azjatyckiego ;D wiem ze w wielu tych filmach powtarza się motyw: czarne włosy do ziemi. Ale jednak mają coś w sobie, co lubię ;) Nie przepadam za filmami typu piła, teksańska masakra, czy coś tam o zombie.. Według mnie te filmy nie są straszne tylko obrzydliwe, a człowiek po obejrzeniu tego filmu albo się smieje albo idzie do psychologa [nikogo nie chcę uraźic :D] Wiem że wielu ludzi lubi tego pokroju filmy, jednak ja je unikam szerokim łukiem. Najstraszniejszy horror? No cóż... Żeby film był straszny, trzeba go oglądać w nocy i w dobrym towarzystwie, a jeśli takiego nie ma to samemu ;P Horror w dzień jest po prostu zabawny xD
No a teraz filmy które polecam [oczywiście azjatycikiego pochodzenia]
Nieodebrane połączenie [I,II, Final]
Ring [I,II, 0 narodziny]
Shutter Widmo
Lustro
Klątwa [I,II,III]
Gin Gwai
Czerwone Pantofelki
Bushinisaba
Dark Water
'Dark water" w wersji japońskiej jest moim zdaniem jednym z najlepszych horrorów !
- widmo
- ring
- lustra
- apartament
- egzorcyzmy Emily Rose
W sumie to tyle co mi przychodzi do głowy, ale generalnie mało jest dobrych horrorów, które straszą, zwłaszcza te nowe produkcje wykorzystujące już to wszystko co było...
A i mam pytanie, czy warto obejrzeć silent hill? Jakoś nie miałam okazji a dużo dobrego słyszałam o tym filmie
Ja ci osobiście Silent Hill nie polecam. W ogóle nie straszny, nie klimatyczny i po prostu przereklamowany. Ale to moja opinia. Polecam Shutter Widmo lub Lustra. Pozdrawiam
Silent hill nie klimatyczny? Musisz miec racje skoro przeszedles wszystkie czesci gry i jestes fanem serii.
Silent hill jest strasznie przereklamowanym filmem .
Najlepszy jest ring . Lustra też niczego sobie .
Obejrzyj Martyrs, Eden Lake lub Bunkier. Emocje gwarantowane ! Na nudnym Silent Hill stracisz prawie dwie godziny swojego życia. Pozdrawiam
okej dzięki to daruje sobie Silent Hill ^^ Co do lustra, widma, ringu i egzorsysty to już oglądałam w tym ten ostatni straszny nie był, nawet ciekawy nie za bardzo...Za to tych co podał/a Normaden jeszcze nie widziałam więc dziękuję za info :)
Obejrzyj Silent Hill! Mówisz że Silent Hill jest przereklamowany. Taak, a Ring, Egzorcysta, czy też głupia Klątwa nie są przereklamowane? ;]
Silent Hill to bardzo straszny horror, można powiedzieć że jak dla mnie najlepszy z tej dziedziny. O Ringu już mi się nie chcę słuchać, nawet 10-latki o tym gadają. To jest moje zdanie.
Szanuję opinię innych widzów, ale mało chyba widziałeś/aś horrorów skoro twierdzisz, że Silent Hill jest najlepszy w swoim gatunku.
SH jest dobre ale na pewno nei jest to 10/10.
Już taki Eden Lake jest bardziej denerwujący (niekoniecznie straszny ;D)
P.s. Cześć Ago
Taki straszny że zasypiam panie idź pan krówki doić na farmie ;)
Podaj mi choć jeden "Porządny" Horror który będzie straszny albo i nawet siądzie na psychikę to dam ci nobla. Bo praktycznie wszystkie filmy które wymieniacie, to owszem da się obejrzeć ale o strachu można zapomnieć zwykły kabareton.
Moja lista wyglądałaby mniej więcej tak:
-Egzorcysta
-Egzorcyzmy Emily Rose
-Sierociniec
-The Ring (tylko 1 część)
-Egzorcyzmy Anneliese Michelle (dokumentalny ale w nocy robi wrażenie)
-It
-Blair Witch Project
sierociniec i the ring, oba filmy mi się podobały, ale żaden z nich mnie nie wystraszył specjalnie : |