PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464478}

Dystrykt 9

District 9
2009
7,1 226 tys. ocen
7,1 10 1 226169
7,5 59 krytyków
Dystrykt 9
powrót do forum filmu Dystrykt 9

Dystrykt 9 "2"

ocenił(a) film na 9

Mam takie pytanie, bo pod koniec filmu Chris powiedział, że wróci po Wikusa za 3 lata. W związku z tym czy będzie część 2 filmu??? :)

ocenił(a) film na 9
Gouda97

zapowiedziano, ze bedzie czesc druga ale prawdopodobnie bedzie to prequel, nie sequel, tak wiec nie dowiemy sie czy wroci po 3 latach :)

użytkownik usunięty
dabram17

miejmy nadzieję że nie. fim doby, a druga częśc pewnie to zepsyje. smutna prawda, wolę żeby zostało jak jest

ocenił(a) film na 9
dabram17

Skądżeś wziął informacje o prequelu?!
A o sequelu się mówiło z powodu wysokich not i wyniku finansowego, niczego konkretnego nie ma. Reżyser jest poprostu mądry i nie dość, że nie robi Happy Endów, to jeszcze woli otwarte zakończenia - tak film dłużej zostaje w pamięci.
Na razie Blomkamp kręci Elysium, potem ma być Chappie.

ocenił(a) film na 9
Mowiacy_do_reki

przeczytalem gdzies wywiad z Bloomcampem (Film albo Empire), i powiedzial ze narazie nie zdradza szczegolow ale mozliwe ze bedzie prequel, co w sumie ma sens, bo dowiedzielibysmy sie co stalo sie zanim powstal dystrykt 9.

ocenił(a) film na 9
dabram17

http://www.empireonline.com/news/feed.asp?NID=26657

dabram17

ja mam nadzieje że ten film powstanie w odpowiednim dla siebie czasie może to być nawet za 10 lat, sequel wydaje mi się narazie niemożliwy bo obawiam się że byłby bezsensowną hollywoodzką sieczką a historycznie w RPA nie wydarzyło się chyba nic co możnaby sensownie przenieść w świat krewetek, natomiast prequel mógłby być zaskakującym wyzwaniem - pytanie po co przylecieli i dlaczego niemal umarli z głodu itd itp.
film sam w sobie bez kontynuacji ma swoją unikatową wartość zostawiając niedosyt, każda nowa kontynuacja np. aliena była gorsza od pierwowzoru, prequel nie wyszedł bo powinien mieć przynajmniej dwie części pewne wątki rozwinięte zostały wycięte pozostawiając typowo amerykańską bajeczkę pomagającą jeść popkorn a na koniec zostawiającą człowieka w przekonaniu - ufff zjadłem wszystko i jeszcze popiłem colą - niemożliwe
apropo - film skojarzył mi się już nie mając na uwadze politycznego tła z czeskim obrazem "Człowiek bez przeszłości"
i troche z ostatnią akcją na gdyńskiej plaży - mam znajomka z chorzowa ale to już inna historia

ocenił(a) film na 10
Mowiacy_do_reki

W filmie są przesłane bardzo prawdziwe treści, pod przykrywką tych bandytów, mnu, zartów.

ocenił(a) film na 9
Luevano

A co ma to do mojej wypowiedzi?

ocenił(a) film na 7
dabram17

prequel lepiej niż sequel w tym przypadku moim zdaniem... w sequelu raczej tylko nastawienie na akcję by było, takie ciągnięcie fabuły bez sensu i pewnie popsucie efektu z "jedynki".

ocenił(a) film na 7
Gouda97

Nie powiedział, ze wróci za 3 lata tylko, że zmienie go w pełnowartościowego człowieka zajmie mu 3 lata.

ocenił(a) film na 7
nakati_snake

-Wrócę tu po ciebie.
-Idź zanim się rozmyślę.
-Za 3 lata, przyrzekam.

Dokładny cytat rozmowy z filmu.

ocenił(a) film na 7
DoktorFaust

a dokłądniejszy

-Wrócę tu po ciebie.
-Idź zanim się rozmyślę.
-3 lata, przyrzekam.

ocenił(a) film na 9
nakati_snake

I co??!! Chris zrobił nas wszystkich w bambuko, minęły trzy lata od premiery filmu, a jego nie ma ;)

ocenił(a) film na 9
kolektor3

kolektor3 i tu sie z toba zgodze mialo byc za 3 lata a film ma 3 lata xd a tu chrisa nie ma :( co to będzie xd

ocenił(a) film na 9
Gouda97

Mam nadzieję ,że nie będzie ani powrotu Christophera ,ani kontynuacji Dystryktu 9 części 2.

ocenił(a) film na 9
djrav77

Niby dlaczego tak uważasz?! <-------masz nadzieję <haha>

ocenił(a) film na 9
Gouda97

Bo z reguły drugie części rzadko bywają '' w dechę'', a ja raczej wolałbym aby ten wyjątkowy film jakim jest ''Dystrykt 9'' pozostał na dłuuuuuuuugo w mojej pamięci. W ogóle w pamięci tych, którzy cenią ten film :)
Mam nadzieję ,że Ty też do tych osób należysz?
ups .... znów się powtórzyłem z tą nadzieją.
pozdro

ocenił(a) film na 9
djrav77

Jak może cię nie ciekawić ciąg dalszy ????? Ja wierzę w Blomkamp'a, że nie odwali kaszanki.

ocenił(a) film na 9
kolektor3

O ''kolego z Filwebu'' ja nic takiego nie powiedziałem ,że dalsze losy Wikusa oraz Christophera mnie nie interesują. Mam tylko obawy przed ewentualną realizacją kontynuacji, aby nie została spłycona i nakręcona na siłę jak części Transformers (sorry za porównanie).
A tak z innej beczki to w ogóle coś ktoś wie, słyszał na temat powstania drugiej części na przykład w tym roku?
pozdro

ocenił(a) film na 10
djrav77

http://www.ukrytesprawy.org/ poczytaj o gościu na środku "Phil Schneider" autor filmu, moim zdaniem sprytnie przekazał te treści ukryte w ogólnym "kiczu" filmu, czyli..... jak by to ująć... Aby film w ogóle przeszedł.

ocenił(a) film na 10
djrav77

Nie mogłem uwierzyć że ten nie odbił się mega echem w świecie, przecież to jest majstersztyk.

ocenił(a) film na 10
djrav77

Chris po prostu umarł w tych slumsach i tak się skończyła jego przygoda, obca technologia albo wróciła tutaj i w tydzień albo krócej rozpiździła wszystkie te korporacje, albo zrezygnowała.

ocenił(a) film na 10
Luevano

Poprawka pomyliłem, chodziło mi o Wikusa.

ocenił(a) film na 8
Gouda97

Również miałem nadzieje na drugą część, ale jak widać nic o tym nie słychać, a szkoda...

Calvex

http://uk.ign.com/articles/2013/06/12/district-9-director-discusses-star-wars-an d-district-10

[ First up is District 10, the potential sequel to sci-fi smash District 9. Stating that he has a great idea for the movie, Blomkamp explained: “I really want to make a District 9 sequel. I genuinely do. The problem is I have a bunch of ideas and stuff that I want to make. I’m relatively new to this – I’m about to make my third film, and now the pattern that I’m starting to realise is very true is that you lock yourself into a film beyond the film you’re currently working on. But it just doesn’t work for me.

“I don’t know if it works for other directors, but the amount of ideas and the amount of different places I want to go through the duration of making one film, means that I have no idea what else I want to do during that process. I only know at the end. So if I say I want to make District 10, and then I have 50 ideas while I’m making [next film] Chappie, and when I get to the end I don’t want to make it, it’s not a good place to be at. But I know I want to make District 10 at some point.” ]

ocenił(a) film na 8
Gouda97

Oby nie. Kompletnie bez sensu, tak jak 300