Nie wiem o co chodzi ale kidy słucham soundtracka z tego filmu, tak mnie ściska serducho. Jest taki utwor "Darcy's latter", jak go słyszę, mam ciary na plecach. Zdaję sobie sprawę, ze taka muzyka nie jest dla wszystkich ale wielbicielom klasyki napewno się spodoba.
To prawda muzyka jest fantastyczna...!!!! I rowniez podoba mi sie utwor "Darcy's latter" ale jest jeszcze jeden fajny utwór "You're Hands Are Cold"
Muzyka jest świetna! Mam całą płytę i teraz na okrągło jej słucham!!! To jest piękne... zawsze w pewnym sensie lubiłam muzykę poważną, ale ta jest niesamowita! Gdy tylko słucham jakiś fragment czuję tyle emocji, prawie tak jakbym oglądała film!
Myślę, że za mało było tej muzy w filmie! Powinni dać więcej, bo ona na prawdę jest niesamowita!!! Aż trudno określić!!!
Faktycznie, muzyka jest rewelacyjna. Brawo dla kompozytowa. Jestem pod ogromnym wrażeniem ekwftów dżwiękowych (i nie tylko).
Mam pytanie: skąd masz masz soundtrack z filmu?
Soundtracka ściągnełam przez torrenta, niestety nie mam kasy na oryginalną płytkę, a szkoda. Chetnie bym ją kupiła gdyby tylko w Polsce były jakieś rozsądne ceny :(
Mogła byś podzielić się adresem do tego torrenta? Bo ja szukam i znaleźć nie mogę...
Pzdr.
Stąd -) http://www.mininova.org/tor/198573 [www.mininova.org/tor/19 ...] (- możesz sobie sciągąć plik torrent, nie sugeruj się małą ilością seedów, jest błęda, sciąga się szybko. Miłego słuchania ;)
możesz jeszcze powiedizeć jak obsługiwać ten torrent ? bo ja pierwszo widze takie coś.
bede wdzieczna ;P
muzyka jest poprostu cudowna! ja najbardziej lubie "a postcard to henry purcell" czyli utwór przy którym Lizzy i Darcy tańczą na balu, wyzwala emocje i porusza. Wyjątkowy soundtrack:)
muzyka jest poprostu cudowna! ja najbardziej lubie "a postcard to henry purcell" czyli utwór przy którym Lizzy i Darcy tańczą na balu, wyzwala emocje i porusza. Wyjątkowy soundtrack:)
muzyka jest poprostu cudowna! ja najbardziej lubie "a postcard to henry purcell" czyli utwór przy którym Lizzy i Darcy tańczą na balu, wyzwala emocje i porusza. oraz "Lizzy on top of the world" jest sliczne... Wyjątkowy soundtrack:)
muzyka jest poprostu cudowna! ja najbardziej lubie "a postcard to henry purcell" czyli utwór przy którym Lizzy i Darcy tańczą na balu, wyzwala emocje i porusza. oraz "Lizzy on top of the world" jest sliczne... Wyjątkowy soundtrack:)
+_+ widac mam cos z komputerem bo az 4 razy się moja wypowiedź wyświetliła więc prosze władnych w tej kwestii ludzi o usunięcie powtórek...z góry dziękuje:)) a i tą prośbe tez można usunąc póżniej:P
malwina2506 mam do Ciebie prośbę. Poszukuję ścieżki dźwiękowej do filmu. Odwiedziłam nawet empik (jedyny normalny sklep w moim miescie), ale nawet tam nie zastałąm płyty. Przez torrenta, o którym wyżej wspominałaś tez nie dam rady sciagnąć (obeznana jestem jedynie w DC) i dlatego byłabym bardzo wdzięczna, gdybys zgodziął się np przesłać na pocztę utwory.
Czekam na odpowiedz. Ewentualnie gdybys zgodziłą się, podaje mój mail: buhahah@interia.pl
Proponuję zajrzeć na allegro. Sporo ofert widziałam tego własnie soundtracku i jak widzę, taniej niż normalnie w sklepie.
Muzykę, jaką stworzył Dario Marianelli do "Dumy i uprzedzenia" nie da się inaczej opisać niż: jest po prostu piękna. Fortepian i skrzypce. Cudowna! Ja bardzo lubię fragmenty: "Meryton Townhall" i "Georgiana".
Posłuchałam i jestem pod jeszcze większym wrażeniem niż w kinie.
Muzyka jest genialna, kompozytor i muzycy spisali sie świetnie.
"DiU" jest nominowana do Oscarów w kat. muzyka i wydaje mi się , że zasługują na niego na pewno w tej kategorii.
Pzdr.
Muszę przyznać, że na mnie ta muzyka wpływa taksamo.... właśnie w tej chwili jej słucham, a dokładnie utworu "Sculptures Of Pemberley" i jestem poprostu zachwycona. Tak w ogóle to lubię rock-a i te klimaty i chociaż gram na pianinie, a raczej jeszcze się uczę, właśnie muzykę poważną to na codzień utworów tego typu nie słucham. Natomiast muzyka z "Dumy i uprzedzenia" jest niesamowita... :) Nawet trudno mi powiedzieć który utwór najbardziej mi się podoba, bo wszystkie są piękne, ale chyba największe wrażenie zrobił na mnie "Darcy's letter"..., i "Your hands are cold". I tu muszę się nie zgodzić z tym, że soundtrack ten spodoba się wielbicielą klasyki, bo jak wspominałam ja nie jestem niewiadomo jaką wielbicielka muzyki poważnej, a soundtrack ten baaardzo mi się spodobał (powiem nawet, że to za małe słowo). I chyba jestem dowodem na to, że muzyka z filmu "Duma i uprzedzenie" jest tak piękna, że zachwyca nie tylko zagorzałych fanów klasyki, ale też tych którzy na codzień słuchają muzyki rozrywkowej.
Szkoda tylko, że płyta z tą muzyką tyle kosztuje.... :(