PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040857}
5,4 3,8 tys. ocen
5,4 10 1 3762
4,5 11 krytyków
Drużyna A(A)
powrót do forum filmu Drużyna A(A)

Dystans

ocenił(a) film na 8

Widzę że polski widz nie ma absolutnie dystansu do siebie i ciężko mu spojrzeć krytycznie na swoje poczynania.I chyba z tego wynika tak krytyczna ocena Drużyny AA.Moze i za długi może łapie wiele wątków i stylów filmowych,ale nie wszystko musi być jak Listy do M . Moim zdaniem film jest dobrze zagrany role są zaskakujaco obsadzone i całość wyszła ciekawie biorąc pod uwagę ostatnie polskie produkcje kinowe.

ocenił(a) film na 5
karola39

Myślę że to nie kwestia braku dystansu widza, tylko że m.in. dlatego że film nie wstrzela się w żadną grupę odbiorców. Niedzielny polski zjadacz Listów do M nie zrozumie specyficznych zabiegów estetycznych, mieszanki stylów zaczerpniętych z zachodniego kina, a znowu osoba z nimi zaznajomiona uzna ten film za nijaki misz-masz, lecący na kliszach i to po łebkach

Deuter1v

O to to!

ocenił(a) film na 3
Deuter1v

Zgadzam się z tym. Tym bardziej że film jest reklamowany jako komedia i dramat. Okazuje się że ani to komedia ani dramat.

karola39

czyli uważasz że to "dzieło" jest ponad pojemność mózgową przeciętnego polskiego widza, że maluczki polski odwiedzacz kin nie pojmie wiekopomnych zamiarów scenarzysty Na Wspólnej i Dylematu 5 na stworzenie wirtuozerskiego i ultraprzenikliwego heistmowiowego traktatu o pokonywaniu uzależnień?

karola39

Coś widzę po serwisie że jesteś w mniejszości z oceną tego filmu

karola39

przeciez od 30 lat analizujemy polski alkoholizm

ocenił(a) film na 3
karola39

W takim razie film powinien być reklamowany nie jako komedia i dramat. Tylko film psychologiczny .

ocenił(a) film na 5
karola39

dokładnie tak, gdyby ten film nie był zły, to by był dobry.

karola39

cieszymy się że masz swoje zdanie. gdyby film był dobry to by był dobrze oceniony. jest zły. dziękuję za uwagę

ocenił(a) film na 7
karola39

Mi się spodobał. Mam dość filmów na bardzo serio, brakuje mi właśnie tego absurdalnego humoru. Uwielbiam te ujęcia z drona, żółto-niebieski klimat i nawiązania choćby do "Powidoków". Nawet ta nachalna kryptoreklama w tym wydaniu staje się zabawna.

karola39

Pan pijany, czy niespełna rozumu? Ten film jest tragicznie zły, podobnie jak wszelkie Listy do M. Nie sprawdza się na żadnym polu. Ani jako komedia ani jako dramat ani jako komediodramat, a ten wątek sensacyjny z męczącą Cielecką, to gwóźdź do trumny.

ocenił(a) film na 3
karola39

ten film to gówno ty dajesz 8 i zeby usprawiedliwic swoje 8 wymyślasz bzdury o dystansie ...