PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262220}
5,5 21 tys. ocen
5,5 10 1 21293
5,2 5 krytyków
Doomsday
powrót do forum filmu Doomsday

Po obejrzeniu jestem w szoku że stworzono takiego gniota. Zbroje, bronie i "dzicy" jak w tanich
filmach z lat 80 i 90.
Od 2008 do 2035 roku za murem nadal mają paliwo do pojazdów, na koktajle mołotova piwo czy
coś takiego było. Każdemu podobają się punkowe fryzury i ubrania innych nie mają?
Jakiś oszołom dorwał sie władzy a stado baranów z iq buta słuchają sie jak psy...
Dalej jeszcze lepiej średniowiecze rycerze itp jak w filmie "Black Knight", następnie wyciągają nagle
nowego (stary w czasach filmu bo 2035) Bentleya jak w którymś "Resident Evil" i nie mogą uciec
przy dużo słabszymi autami?!
Ten film to kpina z widza!!!

ocenił(a) film na 5
Tigulan

Proszę cię, iq buta podkreśla degradacje społeczna, mająca miejsce na wskutek spadku wartości moralnych bo wirus. A pierwsza frakcja była akurat okay i miała fajną scenę z przyjemnym klimatem (jak palili dziadzia). Owszem, jest to kino doszczętnie niedorzeczne, ale i tak znacznie od dog soldiers lepsze (ci sami twórcy)

ocenił(a) film na 10
LubieSeether

pewne gimbus 14 letni ze mu nie podoba się film .

ocenił(a) film na 3
Tigulan

Przypomina mi to trochę lepszy "Waterworld" :-) btw. vAkatsuki ja oceniłem "Doomsday" na 3, a mam 31 lat hm... ,a wierz mi gimbusem czy czymś tam nie jestem.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
eulogy_pl

Waterworld według mnie był dużo lepszy ;)

ocenił(a) film na 3
Tigulan

No tak :-)

ocenił(a) film na 1
eulogy_pl

jak masz 31 to jestes gimbem ;)

ocenił(a) film na 1
Tigulan

Człowieku wyciągnąłem mi tą opinię z ust. Totalny gniot - DNO. Tego się nie dało po prostu oglądać. Najbardziej mnie rozjebała scena jak w garażu blaszanym znaleźli Bentleya bodajże? HAHAHAHA NIE POLECAM ocena 0.

ocenił(a) film na 8
Tigulan

Polecam zapoznać się ze znaczeniem słowa pastisz. Film zajebisty, ale nie dla kogoś kto nie wyhaczył nawet nawiązań do mad maxa dwójki.

ocenił(a) film na 3
whitlow

To, że w filmie są nawiązania, nie czyni z niego arcydzieła. W tym filmie były tak beznadziejne akcje, że się to w pale nie mieści. Siadałem do niego z zaciekawieniem, ale z każdą sekundą było coraz gorzej. Najbardziej mnie rozbroili goście w zbrojach na koniach. Od 20 lat wielka epidemia, nie stać ich na nich, a tu setka gości w średniowiecznych zbrojach. Albo to, jak babka zrobiła czarny charakter w balona. Gość jak gdyby nigdy nic, tak sam z siebie, zdradza jej swój misterny plan, a ona to filmuje. Nie będę wspominać też o tym, że przywódca gangu przez 15 sekund drze się na dachu, zamiast zeskoczyć z samochodu, zanim ten wpadł w autobus. Oczywiście autobus wybucha, a Bentley nawet nienaruszony. Było tych debilnych akcji znacznie więcej, część wypisali inni. Nie mówiąc już o tym, że przed miastem pasło się kilka setek krów, a kilkuset debili ćzekało na spalenie jednego gościa, bo "głodni". Albo jak jeden z głównych bohaterów to tak pod koniec filmu odwiedza główną bohaterkę w strefie, do której NIKT od wieeeelu lat nie miał wstępu. Ten film to kpina z logiki, gniot jakich mało. Nakręcony był chyba tylko dla efektów specjalnych, które akurat najgorsze nie były...

ocenił(a) film na 3
BezradnyJr93

Zgadza się. W tym filmie dzieją się cuda na kiju. Średniowiecze mieszają się tu z Mad Maxem a szaleńczy wirus Kosiarz z nowoczesną techniką. Ludożercy z łukami i kuszami mieszają się z komandosami używającymi najnowocześnijszej broni. Wszystko to okraszone miernym scenariuszem i miernymi aktorami. Ten film to szmira jakich mało.

ocenił(a) film na 7
Tigulan

Idiotyzmów jest masa. Mi najbardziej spodobały się skradające się motocykle :) Do tego logika scen nie ma sensu, gdy wrogowie wyskakują dosłownie zewsząd, w tym na drodze pozamiejskiej. Tylko nie to jest w tym kinie najważniejsze.

Oczywiście jest to kino hołdujące tanim postapo z lat 80-tych i samo w sobie nawiązanie nie jest nic warte, ale tu zwyczajnie wstawiono sporo scen akcji, dodano barwne motywy jak pieczenie człowieka czy średniowieczne zbroje i bronie, a na końcu samochód jak z reklamy, no i dzięki temu przyjemnie/zabawnie się ogląda. Trochę montaż za bardzo teledyskowy jest, ale i tak tempo się zgadza, no i bohaterowie są tak fantastycznie barwni. Rhona Mitra wymiata jako twarda heroina, nie popada w śmieszność, a przy tym mega seksowna jest. Bob Hoskins jak zawsze poczciwy. No i ten koleś z głosem jak po wyjaraniu 10 paczek dziennie - w garniturze i czarnych okularach jest wybitnie przerysowany, ale oglądać go to czysta rozkosz.

Czyli jest głupio i bezsensownie, ale też barwnie i dynamicznie, no i to się tu liczy. Dobra rozrywka.

ocenił(a) film na 2
Tigulan

Identyczne odczucia po obejrzeniu, film bardzo słaby, po przekroczeniu muru totalny gniot

Tigulan

Sam dotrwałem do momentu ataku dzikich na wozy opancerzone xD 1 wóz - typ który ma WYWALONE na rozkaz, który był kilkukrotnie powtarzany i robi co chce. Na wrogim terenie wciąga do wozu nieznaną osobę, tak jakby to była pijana kumpela z imprezki. Nawet ją nie zabezpieczy, ba plecami na wyjebce jest do niej.Pancerz wytrzyma ostrzał z działka i atak bronią chemiczną" W 2 wozie przednia szyba pęka od uderzenia jak z cukru xDDWcześniej przymykałem oko na całokształt filmu w jakim jest robiony, ale po tym wydarzeniu jednak odpuściłem dalszej przygody xD

Tigulan

Jestem tego samego zdania :) , mam uwierzyć że tak bez niczego odpalili 30 letniego bentleya ? 30 lat nie ruszany motor ze sprawnym aku :D nowa fura 4 miesiecy nie wytrzyma , i ten piekny i niezakurzony lakier :D

Tigulan

Po prostu jestes zbyt malo inteligentny zeby zrozumiec sens i umiejscowienie tych elementów, ale sprubuje wyjasnic tak lopatologicznie jak dla ograniczonego wiec sie skup i czytaj. Mieli paliwo bo sobie zatankowali na stacji benzynowej (prawie wszyscy umarli wiec mogli za darmo i nie zdazyli wykorzystac wszystkiego wiec zrobili koltaile). U drugiego ziomka mieli koniki i zbroje bo nie mieli na wsi paliwa i prądu wiec sie troszke cofneli w postępie. Reszte postaraj sie sam :)

ocenił(a) film na 2
MiroslawMiro

Dziękuję Ci wielki oświecicielu, ale takie tłumaczenie jest na poziomie 3-4 latka, a nie dorosłego człowieka który zna chociażby podstawy dotyczące mechaniki pojazdów, gospodarki, historii.
Nie liczę że teraz to zrozumiesz patrząc na argumentację "Mieli paliwo bo sobie zatankowali na stacji benzynowej" no przecież na stacjach paliwo się leję w nieskończoność xDD.
Może kiedyś skończysz szkołę średnią, przepracujesz kilka lat, zobaczysz jak działa świat i zrozumiesz o czym kilka osób tu pisało, natomiast póki co zachowaj takie tłumaczenia dla siebie żeby się nie ośmieszać (póki nie było internetu, tylko rodzina wiedziała żeś głupi). ;)