PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105919}

Dom szaleńców

Madhouse
2004
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7471
6,2 4 krytyków
Dom szaleńców
powrót do forum filmu Dom szaleńców

8/10

ocenił(a) film na 8

Dobry horror, chociaż powtarza motyw, który był używany już wiele razy (nie będę zdradzał o jaki motyw chodzi), to jednak jest on bardzo dobrze zrobiony. Fabuła jest wciągająca, a film choć chyba nie jest bardzo straszny to ma dobry klimat powstały poprzez umiejscowienie akcji w psychiatryku, ciemnych pomieszczeniach z ludźmi, którzy mają wszelakie choroby umysłowe. To wszystko daje smaczek filmowi, przez co nie nudzi i trzyma w napięciu. Zakończenie zupełnie zaskakuje, choć uważnie oglądający mogą wcześniej takiego obrotu spraw się domyślać, a to dlatego, że zanim poznamy wyjaśnienie tajemniczych wydarzeń w szpitalu, dostajemy wiele podpowiedzi, wskazówek. Muzyka odpowiednio nasyca klimat. Jak najbardziej warto obejrzeć ten film. Moja ocena: 8/10.

ocenił(a) film na 8
Shady_Yo

Zgadzam się do Twojej oceny i wydaje mi się że nota tego filmu jest zaniżona , mi osobiście się film podobał. Również dałem 8/10

ocenił(a) film na 8
Shady_Yo

Przybijam sie pod Twoim opisem
Taka sama nota 8/10
Przyzwoity film szkoda że nie doceniony

ocenił(a) film na 9
Shady_Yo

Zgadzam się z Twoją opinją, a ze względu na mój niewybredny gust do filmów i na to, że film
mnie nawet miejscami przestraszył daję 9/10 :P

ocenił(a) film na 8
Shady_Yo

Całkowicie się zgadzam, dobrze ująłeś całokształt tej oceny i również uważam, że ocena ogólna jest zaniżona.

ocenił(a) film na 4
uwieziona

Uwierzę Wam na słowo, zobaczymy jak to to wygląda. :)

ocenił(a) film na 8
Shady_Yo

Masz całkowitą rację, film mnie miło zaskoczył. Co prawda nie był zbytnio straszny ale za to klimatyczny i fajnie się go oglądało. Koniec też mnie zaskoczył bo obstawiałem zupełnie co innego :)

Shady_Yo

Hmm, jesli Shutter Island ma ponad 8 to ten powinien miec podobnie, czyz nie?

ocenił(a) film na 7
Shady_Yo

[SPOILER] A więc czy jest tak jak ja to rozumiem:

[SPOILER]

[SPOILER]

[SPOILER]

Ich wszystkich zabijał ten główny bohater który tam przyszedł pracować? i to on był tym chłopcem który kiedyś uciekł stamtąd?

ocenił(a) film na 8
trancefan1986

Zgadza się.