PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 518 tys. ocen
8,3 10 1 517976
8,4 89 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Najgorzej dobrana muzyka do filmu, różne piosenki były i według mnie żadna nie pasowała, no masakra ;c

konop720

moim zdaniem bardzo pasowała piosenka pierwsza czyli przy rozpoczeciu filmu, a kazda hiphopowa piosenka psuła klimat jak dla mnie :)

ocenił(a) film na 10
kleo2511

W filmach Tarantino to właśnie muzyka tworzy klimat, nie klimat ma za zadanie stworzyć miejsce dla muzyki. Mnie osobiście zahipnotyzowała scena, gdzie westernowa strzelanina łączy się z piosenką 2Paca. Nikt inny nie wybrałby takiego połączenia :D
Za to cenię Quentina. Nie boi się eksperymentować i stworzył swój własny, oryginalny styl.

ocenił(a) film na 9
konop720

Ta muzyka miała być pewnym rozluźnieniem atmosfery w filmie. O to chodziło, tak sądzę. Cały Tarantino.
Gdyby czegoś takiego nie wciskał (podobnie jak prześmiewczych scen, niekiedy zbędnych), to przecież nie byłby sobą. :)

ocenił(a) film na 10
konop720

Nie słuchałeś tej? http://www.youtube.com/watch?v=zi8FrocaALg

ocenił(a) film na 9
Fearless_HYJ

Idealny przykład:)
Po prostu świetny podkład muzyczny.

ocenił(a) film na 9
konop720

Chyba nie wiesz o czym mówisz. Muzyka była świetna w tym filmie.

p10trek

a gówno prawda...

p10trek

może i niektóre kawałki były w porządku, co nie znaczy, że pasowały do filmu

konop720

No jak widać to kwestia gustu. Ja uważam że w filmach Tarantino zawsze jest genialnie muzyka dobrana. Tutaj również mi się bardzo podobała.

ocenił(a) film na 10
konop720

Nie zgadzam się. Wręcz przeciwnie, muzyka świetnie pasowała do scen. To jest film Tarantino, a nie poważny western.

ocenił(a) film na 10
AzoriuSS

Mi osobiście muzyka bardzo się podobało - najbardziej ta ze sceny otwarcia.

ocenił(a) film na 10
Pep_filmweb

Muzyka w filmie doskonała i rewelacyjnie dobrana !
Film oglądałam z wielką przyjemnością a teraz z równie wielką przyjemnością włączam ścieżkę dźwiękową....super !

ocenił(a) film na 10
smoczycalukrecja

Również tak robię. Mam już całą ścieżkę dźwiękową na dysku.

ocenił(a) film na 10
Pep_filmweb

Dorzuć jeszcze z Death Proof i MIŁEGO SŁUCHANIA :)

ocenił(a) film na 9
konop720

Muzyka jest dobrana kapitalnie. To, właściwie, znak rozpoznawczy Tarantina, podobnie dobierał muzykę we "Wściekłych psach" i "Pulp fiction".
Tu nie ma zasady, że jak jest strasznie, to "bum-bum", a jak lirycznie, to skrzypeczki.
Muzyka komentuje sceny, a nie opowiada to, co i tak widzimy. Kompletnie się z Tobą nie zgadzam... zupełnie! Ty oczekujesz dopowiedzenia w muzyce filmowej, a ja komentarza, dlatego różnimy się w ocenie tego filmu jak ogień i woda.
Pozdrawiam. :)

ocenił(a) film na 10
konop720

a nie widzicie jakiejś zależności między muzyką a tym, co działo się w filmie? Np. Murzyni niewolnicy skuci w łańcuchach, a w tle tzw. ,,czarny rap", czyli rap wykonywany przez czarnoskórego artystę. Może Tarantino celowo zestawił te dwa, przeciwne sytuacje?

ocenił(a) film na 10
konop720

kapitalny soundtrack, pozdrawiam

Szato

Filmy Tarantino mają zawsze kapitalne soundtracki ;)

użytkownik usunięty
konop720

Muzyka w filmach Tarantino nigdy nie była źle dobrana.Tu też nie

ocenił(a) film na 10
konop720

Tak, szczególnie pierwsza piosenka która została zrobiona specjalnie do filmu. Ale tak na serio to soundtrack jest bardzo dobry, a jeśli twierdzisz że jest zły to nie miałbym wątpliwości co do tego że gustujesz w familijnych filmach, w których są gadające psy, albo psy grające w piłkę nożną.

ocenił(a) film na 9
konop720

Człowieku, wpadłem na to forum tylko po to by napisać że trzeci dzień spać nie mogę przez świetny soundtrack do Django. Uwielbiam muzykę u Tarantino i tak jak po Kill Billach tak teraz mam wrażenie że to najlepiej dobrana muzyka do filmu jaką kiedykolwiek słyszałem.