PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 518 tys. ocen
8,3 10 1 517915
8,4 89 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

MUZYKA

ocenił(a) film na 9

Czy też was powaliła muzyka z filmu? Ja dla niej dałam 9/10. Wszystkie piosenki są awesome i świetnie dobrane do momentów, w których pojawiają się w filmie. Nawet ten rap, który wydaje się być dany trochę dla przekory i żeby udziwnić cały klimat świetnie się według mnie wpasował. A jak Wy filmwebowicze sądzicie?

użytkownik usunięty
pafiru

Dokładnie tak, soundtrack jest fantastyczny, wiele utworów zapada w pamięć i jak wspomniałaś idealnie współgrają z określoną sceną. Tarantino ma świetny gust muzyczny

ocenił(a) film na 8
pafiru

tarantino zawsze świetnie dobiera muzykę

pafiru

Również uważam że muzyka jest mega a main theme Django powinien dostać oskara.

Hitman21

W 99% się zgadzam z przedmówcami, jedynie rap mi jakoś nie podchodził...

ocenił(a) film na 8
Hitman21

ze względu na soundtrack +1 gwiazdka ;) film widziałam dopiero wczoraj i coś czuję, że przez najbliższy miesiąc ta ścieżka dźwiękowa będzie mi towarzyszyć non stop ;)

ocenił(a) film na 8
pafiru

Jakiś down gdzieś napisał, że muzyka nie pasuje do Westernu, a ja powiem, że jest świetna. Nawet rap jest tam świetnie dobrany i idealnie nawiązuje do kultury czarnych.

ocenił(a) film na 10
pafiru

"Użyłem winyli, których słucham od wielu lat – razem ze wszystkimi trzaskami i niedoskonałościami. Zachowałem nawet dźwięk igły, ponieważ chciałem, by ludzie mieli podobne do moich odczucia przy słuchaniu soundtracku" – napisał reżyser "Django Unchained" w książeczce do płyty ze ścieżką dźwiękową. Drogi Quentinie, w takim razie moim życiowym marzeniem jest odwiedzenie cię w domu i obejrzenie twojej kolekcji płyt, bo najprawdopodobniej znajduje się tam najlepsza muzyka świata. Tak to skomentowal ktos soudntrack, bardzo ladnie zreszta i sie zgadzam.

pafiru

Za muzykę dziękuj tylko dla QT bo tylko on dobiera kawałki do swoich filmów. Polecam jego składanki filmowe