Witam, kto oglądał film disco polo 2015 to będzie wiedział, szukam muzyki z początku filmu, gdy ten chińczyk rzucił płomieniem w tą 'fontannę', pomoże ktoś ? Piosenka nie jest polska, słyszałem ją już kilka razy ale zawsze nie mogłem jej znaleźć taka trochę starsza. :)
Apropos muzyki, kiedy słuchałam tych "hitów", świetnie się bawiąc w kinie, nabrałam podejrzeń, że "Czekoladka" z racji wyjątkowo głupkowatego tekstu została stworzona specjalnie na potrzeby filmu. Okazało się po krótkim śledztwie, że to przebój zespołu Akcent. Nic nie jest takim jakim się wydaje.
Czemu "hitów" jest w cudzysłowie? Jakby nie patrzeć połowa z nich to najbardziej znane w Polsce piosenki.
'Czekoladka" to "Pragnienie Milosci", jeden z największych przebojów Disco Polo nie ma się tu co wydawać. Piosenka jest coverem jakiejś zapomnianej rosyjskiej piosenki, autorem słów nie jest Zenon Martyniuk tylko po prostu jest to tłumaczenie.
Btw wszystkie piosenki wykorzystane w filmie to covery przebojów DP
No dobra. Przyznaję się. Nie słucham disco polo, ale po filmie uświadomiłam sobie ważną rzecz. Ta muzyka niesie taki kosmiczny ładunek pozytywnej energii, że głupotą byłoby nie uszczknąć odrobinkę dla siebie. Dziękuję twórcom filmu za to, że mi to uświadomili i umożliwili.
Bardzo dobrze powiedziane. Moim zdaniem cała nienawiść do tej muzyki spowodowana jest takim naszym wrodzonym hejtem, koniecznością skrytykowania czegoś. Disco Polo jest łatwym celem, wiele lat panowała opinia że trzeba je skrytykować bo tak "wypada". Owszem nie jest to muzyka górnolotna, ale każdy doskonale wie po co została stworzona, chyba nikt nie sądzie przecież że to arcydzieło kulturowe. Każdy włącza i słucha w wiadomym celu, i ten cel spełnia bardzo dobrze. Pomijam już fakt, że znajdzie się dużo naprawdę gorszych rzeczy.
Po to założyłem ten temat:
http://www.filmweb.pl/film/Disco+Polo-2015-716498/discussion/Soundtrack,2612563
O który utwór Ci chodziło? :-)