PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10053401}

Demon

The Demon Disorder
2024
3,3 982  oceny
3,3 10 1 982
4,6 5 krytyków
Demon
powrót do forum filmu Demon

Nie oglądać, tylko jak najszybciej spłukać!

ocenił(a) film na 6
Dominiqueboy

A co jest z nim nie tak, bo miałem w planach obejrzeć?

ocenił(a) film na 3
Drewniany_Pajacyk

ma rację fatalne kino! nie polecam.

Drewniany_Pajacyk

A mi się nawet i podobał. Fakt  że mroczny i "brudny". Temat może i ograny ale efekty specjalne realistyczne i przyzwoite. Można się w kilku miejscach nawet wystraszyć.  Nie jest to może arcydzieło filmu grozy ale da się wytrwać do końca. Na IMDB ma całkiem przyzwoitą jak na horror ocenę 4.9 przy prawie 500 głosach więc  nazwanie tego filmu "kupą" jest moim zdaniem  nieadekwatne.

Maurycy_6

"nieadekwatne" to jest sugerowanie się zagranicznymi witrynami internetowymi będąc Polakiem. Co do IMDb:
cyt. "IMDb nie jest koniecznie uważane za wiarygodne źródło, chyba że są tam podane przypisy"
cyt. "Fora dyskusyjne witryny IMDb zostały wyłączone w lutym 2017 r."
cyt. "W 2019 r. IMDb była 52. najczęściej odwiedzaną witryną w Internecie według rankingu Alexa .
cyt. "Bazę IMDb należy wykorzystywać wyłącznie jako źródło trzeciorzędne"

Baza danych IMDb to nic innego jak Amazon.com czyli Jeff Bezos - USA, a my jesteśmy Polakami oceniającymi filmy według swojego gustu i na polskim serwisie filmowym. Już w XVI wiecznej Polsce, Mikołaj Rej napisał „A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają” i ja mam swój język, swoją mentalność i swoje oceny z czego jestem dumny.

Ale skoro już powołujesz się na zagraniczne serwisy, to powinieneś zauważyć, że nowozelandzka platforma - Letterboxd, oceniła "Demona" tylko na 2.6 przy 2487 głosach. Znów hiszpański serwis internetowy - Filmaffinity, wystawił ocenę 3.7 przy 36 głosach, a nasz polski serwis - Filmweb 3.2 przy 384 ocenach.

Ty nie wystawiłeś żadnej oceny dla filmu, co w mojej opinii jest również mało adekwatne ;)

ocenił(a) film na 2
Dominiqueboy

z kumpelką prawie się "sfajtałyśmy" ze śmiechu na seansie :D jak zaatakuje mnie demo to już wiem, że mam łapać za suszarkę do włosów xD

agnesita_89s

Dobre xD Ja co roku na 1 listopada spotykam się wraz z kuzynami i szwagrami w mojej “męskiej jaskini” na nocny maraton filmowy i przy grzanym piwie, oglądamy najgorsze filmy roku. Każdy z nas przynosi jeden, wybrany film, który uważa za najgorsze ścierwo i wspólnie oglądamy każdego crapa, śmiejąc się do bólu.
W tym roku, moim filmem na maraton crapów, będzie właśnie "Demon" ;) i czuję, że będzie grubo.. xD myślę, że ten film zdyskwalifikuje inne