Chciałbym sobie poczytać Deadpoola bo mnie ta postać w pewien sposób fascynuje ale
nie mam pojęcia gdzie znaleźć a już trochę szukam.
Choć mam oryginalne komiksy z Deadpoolem to i tak powiem - kiepsko szukasz ;) Zarówno w sieci jak i w sklepach :P
Z empikami słabo. Polecam komikslandię. Mieszczą się co prawda w stolicy, ale sklep internetowy działa bez zarzutu.
W Empikach nie ma szans. Najłatwiej po prostu ściągnąć z torrentów, do czytania na komputerze da się przyzwyczaić. Oprócz tego jest kilka sklepów internetowych, jak na razie korzystałem z Multiversum i nie mam żadnych zarzutów, oprócz tego jest jeszcze Atom Comics i Hobbymasters.
17 lutego wychodzi komiks Martwi Prezydenci Deadpoola z Egmontu , a w Marcu w WKKM tez o nim komiks wyjdzie Wojna Wadea.
Jeżeli dasz sobie radę z wersją orginalną, angielską, to polecam stronę www.comicmad.com. W wyszukiwarkę wpisujesz "Deadpool" i wyskakują wszystkie komiksy, gdzie jest głównym bohaterem. Jego początki są gdzieś w serii X-men, musisz poszukać konkretnych zeszytów.
http://www.sklep.gildia.pl/komiksy/292454-deadpool-1-martwi-prezydenci
Na razie w Polsce wydany jest chyba tylko jeden komiks z Deadpoolem.
Pomijając fakt, że to temat z 2012 roku, to w tym miesiącu wyszedł też komiks z WKKM z Deadpoolem - Deadpool Wojna Wade'a Wilsona