to na pewno jest piosenka Kate Bush "Running Up That Hill" i na pewno w wykonaniu Placebo. tylko oni tak brzmia :)
A czy dzwieki na poczatku tego utworu w zwiastunie nie przypominaja wam sciezki dzwiekowej do "30 dni nocy" z Joshem Hartnettem? W szczegolnosci koncowa scena kiedy Eben jest juz po walce i nastaje swit a potem siedzi z zona na wzgorzu...
Dla porownania -
Daybreakers od 1:24 - http://www.youtube.com/watch?v=ayYiMygqlfo
30 dni nocy od 0:35 - http://www.youtube.com/watch?v=LoIgj_qK3oY&feature=PlayList&p=87746B59A1D8F8EA&p laynext=1&playnext_from=PL&index=56
Placebo - Running Up That Hill
Jak ktoś nie chce ten kawałek to piszcie na melon.rafal@gmail.com, Wyślę każdemu kto będzie chciał. Numerek jest zajebisty i świetnie się prezentuje na tle filmu. Polecam każdemu zainteresowanemu nie tylko filmem ale i grupą PLACEBO. Mam całą dyskografie.
To Ty chyba człowieku Within Temptation nigdy nie słyszałeś jak twierdzisz że oni tak brzmią kiedy wyraźnie słychać, że to Placebo
Ta, a może arka noego?
Wokalistka Within Temptation ma zajebiście wysoki głos a wokal Briana Molko mimo iż całkiem wysoki(jak na mężczyznę), to słychać wyraźnie, że to facet.
Placebo bezsprzecznie!
Na 100% Placebo.
Byłem 3 razy na ich koncertach i slyszałem go w realu. Z reszta sprawdzcie se na utubie i porownajcie.
RANY BOSKIE, LUDZIE!
Podano Wam tytuły. A wy wciąż spekulujecie!
Nie chce Wam się nawet wpisać tytułu na YouTubie ku sprawdzeniu?!
- nie pomagać, jak tak sprawa wygląda i kropka. Ileż można?!
Utwór z trailera to: "Placebo - Running Up That Hill" I BASTA!
emp4 ma racje tez słowo sa identyczne jak Within temptation tez od samego poczatku mi sie kojarzyło z tym zespołem nawet tytuł ten sam Ciekawe kto od kogo ściągnął
o Matka to Ty jestes głab ja nie napisałem ze to spiewa kobieta Tylko ze mp4 ma racje co do tego zespołu Within temptation ona ma identyczna pisoenke A to spiewa facet i Jestem ciekaw kto od kogo ściągnął i tyle jak juz tak latwo Ci obrażac to poszukaj sobie tej piosenki na youtube identyczne słowa
A znasz pojęcie COVERu? W oryginale to Kate Bush śpiewała w latach 80 z tego co kojarzę. Jeśli nie wiesz co oznacza cover to będzie to kolejny element pasujący do twojej teorii spiskowej o ściąganiu.
Czy to aż tak ciężko podać linka dla osoby pytającej niż rozwodzić się czy to placebo czy co innego...
Podaję linka do przesłuchania:
http://w184.wrzuta.pl/audio/5bWwBS3tfVU/placebo_-_running_up_that_hill
Pozdrawiam.
piosenka jest genialna. Kate mowila ze chodzi w niej o to ze miedzy kobieta a mezczyzna zawsze beda roznice w odzuwaniu i przezywaniu, poniewaz takie roznice w odbiorze rzerczywistosci sa spowodwane przez to ze sa odmiennej plci i ze swiat wygladalby zuplenie inaczej gdyby mozna bylo zamienic role i dac mozliwosci wczycia sie w uczucia i postrzenie tej drugiej strony.
poczatkowo piosenka ta miala miec tytul ''uklad, umowa z bogiem'', ale pojawily sie watpliwosci ze niektore kraje katolickie nie beda puszczal tej piosenki w radiu przez takie specyficzny tytu, no bo kto uklada sie z bogiem:)no ale to byly inne czasy:)
w filmie mamy wersje placebo, moze nie mam na niej takich ciarek jak na kate ale ogolnie uwazam obie wersje za bardzo dobre:)
And if I only could,
I'd make a deal with God,
And I'd get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
Be running up that building
Tak, tak Kamil:)
And if I only could,
I'd make a deal with God (...)
Biorąc pod uwagę angielską gramatykę... Nie mogę zawrzeć umowy z Bogiem, gdyż:
a) jestem zbyt słaby
b) Bóg nie istnieje?
Heh, dowolna interpretacja, wedle uznania.:P
Muzyka świetna. Może wyjdę na total ignorantkę, ale moje pierwsze sojarzenie było z piosenką I feel you Schillera:)
No i odrobinę klimatów z Join Me HIMa:)
Ale właśnie się dowiedziałam o istnieniu zespołu Placebo i chętnie się zapoznam z ich muzyką:)
to jest placebo running up that hill a piosenka leci w Pamietnikach Wampirow. Duzo cos filmow o tych wampirach kreca.
A najlepsze jest to, że tej muzyki NIE MA w filmie. A nawet żadnej podobnej. Nie ma i już, więc jeśli ktoś chce iść na film dla muzyki, to sorry...