PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559065}

Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 94 tys. ocen
6,5 10 1 94500
3,7 11 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Która scena najbardziej wam sie podobała? ;P
Mi ta, w której Jace wyciągnął kawałek portalu i walnął przez niego Valentine'a z drugiej strony xD

ocenił(a) film na 10
marcelina179

Niezgodne z książką ale fajnie wyszło w filmie. Scena gdzie Magnus mówi że podoba mu się jeden z Nocnych Łowców, a Jace już jest pewny że chodzi o niego :D

izzy1721

No to też było dobre hahaha ;D

ocenił(a) film na 10
marcelina179

Albo: "To jest naturalny blond" ;D

ocenił(a) film na 6
izzy1721

Przy tej scenie rechotałam tak bardzo, że mało nie zsunęłam się z fotela - ale nie ja jedna w kinie :)
Choć jak dla mnie, najśmieszniejsza była przemowa Jace'a o tym, jak to jego jedyną miłością jest on sam - cieszę się, że przenieśli ten tekst z kart powieści!

ocenił(a) film na 3
marcelina179

Scena, w której Jace i Simon kłócą się o policjantów. W ogóle wszystkie sceny między Simonem a Jace'em i cięte urywki Jace'a. I może się wyróżnię z tłumu ale scena pocałunku mi się podobała, chociaż przez chwile tak rozmyślałam skąd tam ten deszcz xd

Kassie

Tego deszczu to mogli sobie oszczędzić :P

ocenił(a) film na 6
marcelina179

Tak właściwie to nie był deszcz, tylko zraszacz do roślin, bo przecież oni byli w szklarni XD

Ellen88

Ok, dobra to tego zraszacza mogli sobie darować ;D

marcelina179

pytanie.... Czy ten film ma coś wspólnego ze stylistyką Stephenie Meyer? Problemy pokwitania rozhisteryzowanych nastolatek?
Nie chcę się naciąć ja na "Intruzie"

ocenił(a) film na 6
raven11164

Jest parę dennych fragmentów, ale poza tym dużo fajnej akcji i walki.

ocenił(a) film na 6
marcelina179

Impreza Magnusa :3 No i może jeszcze kłótnia Simona z Jace'em :)

assasymphonie

Magnus bez spodni dał czadu ;D

ocenił(a) film na 3
marcelina179

Akurat piłam colę kiedy pojawił się Magnus bez spodni. O mało się nie udławiłam. A potem zaczęłam pić dalej bo stwierdziłam, że inaczej zacznę się drzeć, że go kocham i narobię kuzynce siary xd
Sceny walk są świetne. Szczególnie ta w hotelu. Ta muzyka była genialna przy tej scenie.

Kassie

Haha ja też się na tym śmiałam ;D , a muzyka ogólnie w filmie była naprawdę dobra ;]

ocenił(a) film na 7
marcelina179

Ja padłam na tekście "Jedyną miłością mojego życia jestem ja. Czasami ze sobą zrywam żeby coś się działo." czy jakoś tak. Boskie. ♥

pani_cecylia

Właśnie na ten tekst czekałam w filmie, bo jest jednym z moich ulubionych z książki ;D

ocenił(a) film na 7
marcelina179

boski po prostu. myślałam, że się posikam ze śmiechu. I Bach - Nocny Łowca. :D Od sześciu lat chodzę do szkoły muzycznej, a o tym nie wiedziałam. :D

btw. czy książka jest warta przeczytania?

pani_cecylia

Tak <3 Książka jest niesamowita !!. Jest 6 części, ostatnia dopiero za jakieś pół roku. Ale jest też seria "Diabelskie Maszyny" (która ma 3 części i niedługo będzie ostatnia ;p ), która jest o przodkach Jace'a i reszty, ale jest równie boska :) Uwielbiam tę serię :D

ocenił(a) film na 7
marcelina179

dzięki. chyba się skuszę. mam nadzieję, że to nie jest coś dla fanów Zmierzchu? (bo szczerze go nie znoszę. ;d)

pani_cecylia

Ja też nie znoszę "Zmierzchu" (przepraszam fanów) i naprawdę on nie powinien być porównywany do "Darów Anioła", bo one są całkiem inne (100000 razy lepsze ;D ). Bardzo proszę o nie porównywanie tych dwóch sag :)

ocenił(a) film na 7
marcelina179

przepraszam. ;d nie chciałam urazić. ;) po prostu wolałam się upewnić przed kupnem. ;) bo na film nie poszłam ze względu na fabułę, a głównie z powodu, iż gra w nim mój kochany Jamie Campbell Bower. ale teraz myślę, że zainwestuję w tę książkę. ;d dzięki za pomoc. ;)

pani_cecylia

Pisałam tutaj ogólnie do wszystkich, którzy porównują te książki i filmy do siebie :)
Nie ma za co ;]

ocenił(a) film na 8
pani_cecylia

To jeżeli chcesz kupować książki to wstrzymaj się do czasu, aż pojawią się wydania z oryginalnymi okładkami, bo są o wiele lepsze niż nasze. Premiera okładek będzie 28 sierpnia :)

ocenił(a) film na 7
pani_cecylia

Książka jest warta przeczytania, żeby móc porównać ją z filmem. Oprócz tego strata czasu. Dla mnie nudna, bez klimatu, irytujący bohaterowie, przewidywalna fabuła. Plusem jest to, że w książce wszystko jest wyjaśnione, nie ma niedomówień. Poza tym w filmie pominięto kilka istotnych lub po prostu w miarę ciekawych wątków.

ocenił(a) film na 7
carl_carlaaa

Dziękuję. Ta odpowiedź pobudziła we mnie cień wątpliwości, ale i tak za pewne przeczytam. ;) dziękuję

ocenił(a) film na 10
marcelina179

Mnie rozwaliła scena jak Clary wpadła na pomysł gdzie jest kielich i poszła co Jace i an powiedział : Szukasz nagiego modela ? :D Padłam normalnie :D

ocenił(a) film na 8
marcelina179

Bach jako Nocny Łowca <3

ocenił(a) film na 7
marcelina179

A mnie powaliło, kiedy Clary wychodzi z pokoju już odpicowana i Isabelle mówi, że ładnie wygląda, czy coś. A Alec przechodzi obejętnie i wychodzi z tekstem: wygląda jak dziewczyna, której numer telefonu powinien wisieć na ścianie kibla xD Padłam.
No i impreza Magnusa. I Malec.

ocenił(a) film na 7
Maruchiina

Oh, zapomniałabym. Jeszcze uwielbiam ten moment, kiedy Alec ostrzega Jace'a, że "runa lecząca złamane serce jest najbardziej bolesna".

Maruchiina

Albo tekst Alec'a
Isabelle: Alec! Czy Clary nie wyglada świetnie?
Alec: Wygląda jak ktoś kogo numer telefonu powinien być napisany na ścianie w toalecie.
Mega się uśmiałam w tym momencie ;)

ocenił(a) film na 6
Anonimowa_M

tak tak, to było dobre :D

ocenił(a) film na 6
marcelina179

Gdy rzucają się na wampiry i z nimi walczą, a do tego ta muzyka w tle... Jezu, nieziemska scena :D

kamma_hha

"Za dużo ich"
Jace: "Trochę wiary" ;D

ocenił(a) film na 7
marcelina179

Jeszcze Luke i jego "Jestem wilkołakiem, a nie labladorem". Fajnie, ze dali ten cytat xD
I uwielbiam scenę Jace'a i Clary:
"-Jesteś mordercą z zimną krwią
-Wolałabyś mordercę-pacyfistę?"

ocenił(a) film na 10
Maruchiina

Według mnie najlepszym momentem jest, gry Simon dorwał notes Clary a tam narysowany Jace jako anioł a Simon ma dorobione mu: wąsy, ogon, rogi i kły. Ale reszta też była zarąbista:)

marcelina179

Fajne też było jak Simon dorysował wąsy Jace'owi na rysunku Clary xD

ocenił(a) film na 6
marcelina179

hahaha, tak :D

ocenił(a) film na 4
kamma_hha

Scena z Hotelu Dumort była mega! Świetnie współgrała z muzyką! To mnie wcisnęło w fotel! ;))

ocenił(a) film na 6
wyrwanazkontekstu

Była świetna, całą scenę siedziała po prostu z mega bananem na twarzy :D

marcelina179

Wszystkie momenty w których Jace poprawiał włosy :D

ocenił(a) film na 8
catcatherine

Taaak!!! To mnie rozwalało. Tutaj zaraz będzie walka, biją się, leje się krew, a Jase poprawia włosy :D
Bezcenne.
Ale ogółem to wszystkie docinki Jace'a były zarąbiste.
I jak tu go nie kochać? :P

ocenił(a) film na 8
Romantique_2

Jace przedstawiający się Simonowi .
-Jace Wayland , łowca demonów
-Simon Lewis, wielki klucznik ;p Masz kluczy do bramy?
Coś w ten deseń, nie pamiętam dokładnie, jakby ktoś przytoczył to byłabym wdzięczna. W ogóle Simon , no ; )

Romantique_2

Dobre pytanie ;D
Jak tu go nie kochać? ;P

ocenił(a) film na 8
catcatherine

ooooo taaaaak :D <3

użytkownik usunięty
marcelina179

Scena, w której Jace pokazywał Clary możliwości portalu, i zaczął ją głaskać po policzku i twarzy. Albo w tym ogrodzie. Albo kiedy Clary na niego upadła i tylko milimetry dzieliły od siebie ich usta... =^.^= awww.

ocenił(a) film na 8

Jak dla mnie genialna była scena w której Jace walczy z Valentinem i moment kiedy Valentine mówi :
-Słyszałem, że lubisz grać na pianinie.- i w tym momencie z całej siły uderza głową Jace w klawisze pianina. (była to tragiczna scena a razem z przyjaciółką lałyśmy ze śmiechu)

I oczywiście wszystkie sceny które tu zostały wcześniej wspomniane. Jak dla mnie film genialny. Już go uwielbiam <3

Kamiii_

Miałam o tym napisać, ale bałam się, że wyszłoby to jakby mnie śmieszyły takie sceny ;D
Ale w sumie rozbawiło mnie to ( przynajmniej nie mnie samą). Wybaczcie ;D

ocenił(a) film na 8
Kamiii_

Według mnie naprawdę udała im się ekranizacja. Bałam się, że zepsują książkę, ale się pozytywnie zawiodłam :D
Przypomniała mi się jeszcze scena, kiedy Clary pyta Jace'a dlaczego ciągle rysuje te znaki i wyciąga przed niego kartkę, a gapi się na nią policjant i nic nie kapuje. Albo jak wrzasnęła w klubie :D

ocenił(a) film na 8
Romantique_2

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9xSHtnjiFzTwOkVkoAyGW6Lzj mK0seChsHOFV7Yw21oRubOky <---- rozwaliło mnie to :D
I nie, to nie hejt

Romantique_2

DOBRE! :D