PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559065}

Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94508
3,7 11 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Magnus Bane

ocenił(a) film na 5

*FANGIRLING*
Magnus Bane wygląda IDEALNIE !
patrząc na całą obsadę to Godfrey został najlepiej obsadzony.

ocenił(a) film na 10
snazzygirl

O tak. Gao pasuje idealnie do mojego wyobrażenia o Magnusie. Pryznam szczerze że Sheehan/Simon też. Muszę jedynie się przekonać do Bower'a w roli Jace'a ;) Troche też zwalili sprawę z Izzy powinna być dużo wyższa.

aga2713

Może ją komputerowo podwyższą he he Kevina też he he przecież wzrost musi być taki jak w książce

ocenił(a) film na 10
kasia275

Może i nie musi ;P ale fajnie by było gdyby film wpasował się do mojego wyobrażenia ;)

snazzygirl

Mi w ogóle ta obsada nie odpowiada, ale masz rację aktora do roli Magnusa dopasowali idealnie. Jestem zakochana w tej serii książek, więc mam nadzieję, że film nie zburzy mojego dobrego mniemania o nich

ocenił(a) film na 4
snazzygirl

Nigdy jakoś specjalnie nie szalałam za Magnusem, ale co racja to racja, wygląda obłędnie :D Najbardziej jestem zawiedziona charakteryzacją Valentine'a, ale jestem pewna, że przeżyję wszystkie mankamenty w wyglądzie postaci jeśli aktorsko będzie na dobrym poziomie.

ocenił(a) film na 6
snazzygirl

Godfrey jest CUDOWNY ! idealny :3 moja ulubiona postać + Valentine <3 Reszta też świetnie, chociaż jestem zawiedziona, że jeszcze nie ma zdjęcia Leny jako Jocelyn i Aidan'a jako Luke'a. Bardzo chcę ich zobaczyć !

ocenił(a) film na 7
snazzygirl

Moim zdaniem Godfrey, Robert, Lena i Aidan są tak samo idealni ♥
W zasadzie cała obsada mi pasuje, oprócz Bowera i Collins. Nie chcę hejtować, bo uważam, że dadzą radę (aktorsko w sensie) pociągnąć te role, ale jakoś po prostu nie mogę się przekonać do nich.
Ale to nie zmienia faktu, że charakteryzacja Magnusa jest po prostu hdfgafvsaavfgdc, no words. Nie mogę się doczekać premiery. ♥

użytkownik usunięty
fereal

Masz rację, choć Collins pasuje jako Clary - może być. Co do Jace'a mam zdanie jak wiekszość niestety. Ale Geodfrey jako Magnus - naprawdę facet pasuje mi na Wysokiego Czarownika Brooklynu ;-) Jedna z moich ulubionych postaci i jeszcze Prezes Miau he he ;-) Tylko Magnus potrafił mnie tak rozsmieszyć (poza Jace'm), więc nic dziwnego, że to jedna z moich ulubionych postaci. A tak poza świetnym dopasowaniem go to nie da sie ukryć, że Gao jest naprawde przystojnym facetem i najbardziej mi sie podoba z całej obsady ;-)

ocenił(a) film na 8

Mi pasują wszyscy oprócz Valentina, ktory jest okropnie ucharakteryzowany. A Gao staje się moim ulubieńcem ;)

użytkownik usunięty
aneant89

No Jonathan Rhys Meyers w NICZYM nie przypomina białowłosego Valentine'a z ksiązki ;-) Ale bardziej mnie boli, że Meyers kojarzy mi sie z takimi łagodnymi postaciami jak Louis z "Augusta Rusha" ("Dynastii Tudorów" nie oglądałam, więc nie ocenię Henryka VIII) i nie wiem, co bedzie po obejrzeniu "Miasta Kości" - na pewno go nie znielubię, ale nie pasuje mi na taką negatywną postać w filmie...

Może Meyers źle wygląda w jasnym blondzie i nie chciał sie zgodzić na małe farbowanko? ;)) oglądając zdjęcia zrobiłam wielkie "uuuuaaauuuu" na Mangusa. REWELACJA xDDDD nie znam człowieka, nigdzie wcześniej go nie widziałam, ale naprawdę wygląda świetnie jako wielki czarownik :DD

użytkownik usunięty
_Silent_

Intuicja mi mówi, że jesli film odniesie sukces (co bardzo prawdopodobne zważywszy na popularność książek) to Godfrey rozwinie swoją karierę, bo chyba nikt go wczesniej w niczym nie widział. A poza tym Magnus i Alec są fajną parę, więc oby nakręcili następne części, by mozna było zobaczyć jak ich wątek się rozwija ;-)

Jestem przekonana, że mają w zamyśle kręcenie wszystkich części. Od dawna wiadomo że im więcej części tym więcej kasy ;P ciekawa jestem jak tam jego angielski xDDDD szkoda, że jeszcze tyle czasu do premiery :/ mam nadzieje że wkrótce wypuszczą nowy trailer (może z Magnusem... :333 ) albo chociaż więcej zdjęć :DD

ocenił(a) film na 6
_Silent_

Oby nakręcili wszystkie części, chociaż wkurza mnie, że po filmie pojawi się mnóstwo "fanek" kochających "Dary Anioła" i wielbiących Jace'a -.-
Jeśli się nie mylę, Cassandra Clare powiedziała, że w następnym trailerze pojawi się Magnus :3
Godfrey'a angielski jest świetny, w końcu jest modelem i mieszka(ł) w Kanadzie :D polecam pooglądać wywiady z nim na yt :)
Co do Jonathana, to prawda, nie wygląda jak w książce, ale to może i dobrze ? Lily tez nie wygląda jak Clary (za mało ruda !) Jonathan jest świetnym aktorem, ucieszyłam się, kiedy się dowiedziałam, że zagra Valentine'a, nawet bez blond włosów a z warkoczykami :P

assasymphonie

Z Lily według mnie zrobili co mogli - jakby jej bardziej rozjaśnili włosy to komicznie by wyglądały te jej wyraziste czarne brwi :DD
Pokładam duże nadzieje w warsztacie Meyersa :DD (a te jego warkoczyki nie wiem czemu kojarzą mi się z piratem xDDDD) no i nie czepiam sie broń Boże tego że nie ma tych jasnych blond włosów - naprawdę mógłby wyglądać w nich po prostu źle (może gdzieś już miał? nie wiem)
Co do Godfrey'a - świetnie że mówi płynnie po angielsku. Rzuciłam tylko okiem na to co jest na filmwebie o nim i byłam w szoku że zaangażowali kogoś kto do tej pory grał tylko w krajowych produkcjach. No ale jak jest tak jak piszesz, to jestem spokojna o Magnusa. Do tej pory prócz trailera to oglądnęłam jeden filmik z Lily, Robertem i Jamie - postanowiłam dawkować sobie filmiki z yt no bo przecież jeszcze pół roku do filmu właściwego ;DDD
Czekam z niecierpliwością na drugi trailer. Mam tylko nadzieje że w obu nie pokarzą najlepszych scen z filmu a reszta to będzie lipa... Z wieloma filmami tak było niestety :/
Cóż, problem fanek był, jest i będzie i nie da sie go uniknąć. Ja osobiście wieeeelką fanką nie jestem. Z przyjemnością przeczytałam, podobało mi sie dużo rzeczy ale niestety mam również kilka zastrzeżeń. Może zmiany względem książki które widać na trailerze wyjdą na korzyść produkcji...

assasymphonie

Ale poczuj to, fanki się tak nakręcą na ClaryxJace, a tu takie BAM, sorry maaaan, ale chyba jesteśmy rodzeństwem (lol awkward) i koniec pierwszego filmu. Wszystkie marzenia zniszczone <3.

ocenił(a) film na 6
kansas2y5

I dobrze, że zniszczone :D chyba, że wpadną na wspaniały pomysł zakupienia książek -.- i znowu jaranie się Clace, jacy to oni nie wspaniali i cudowni -.-

ocenił(a) film na 8
assasymphonie

Na pewno wiele osób kupi książki, bo nie będą mogli wytrzymac tyle czasu do następnego filmu a tak dowiedzą się, co jest grane. Dla mnie jak narazie wszystko jest ok - jeżeli chodzi o historię opisaną przez p. Cassandrę, nie mam zastrzeżeń, choć może wyleciały mi z głowy? ;) W każdym razie zobaczymy, co przygotowała w ostatnim tomie i czy to udźwignę, choc muszę przyznać, że fakt, iż będzie kolejna seria z Julianem, który tak zawzięcie chciał spalić wszystko dookoła i najeść się wosku wraz z rodzeństwem (mam namyśli fragment w książce! Boski!) to już jestem jego fanką i zakończenie Darów Anioła nie będzie aż tak bolesne. Mam nadzieję ;)

assasymphonie

Nie wiem dlaczego tyle osób uważa, że nikt nie przeczyta książek. Po Zmierzchu wszyscy pognali do księgarń po książki. W tym wypadku też zapewne tak będzie :)

ocenił(a) film na 6
kasia275

Jestem pewna, że kupią te książki i to mnie boli. Nagle wszyscy staną się wielkimi fanami, tak jak było ze Zmierzchem.
Również czekam na "The Dark Artifices" i oczywiście na "Mechaniczną Księżniczkę" oraz "City of Heavenly Fire". Obawiam się tego, co Cassandra wymyśliła na ostatnie części tych serii i kogo zabiła :(

kansas2y5

hahahaha, już słyszę to zawodzenie w kinie. looool ale będzie śmiesznie. Ja mam nadzieje że jak film wejdzie do kin to wypuszczą książki z nowymi okładkami. Obecne tak mi nie pasują że nie kupiłam jeszcze xDDD nie wiem po co zmieniali oryginalne - są o niebo lepsze!

snazzygirl

EJ LUDZIE, od 16 kwietnia co miesiąc wychodzą książki o Magnusie "The Bane Chronicles", pierwsza część to "What really happened in Peru". Są na amazonie znaczy będą.

ocenił(a) film na 5
kansas2y5

Będą wydawane do premiery a później wydane jako jedna książka

ocenił(a) film na 10
snazzygirl

W takim razie czekam na książkę ;)

ocenił(a) film na 5
aga2713

Szczerze wątpię by kiedykolwiek to wydali w PL, więc czytać w oryginale lub czekać aż ktoś nieoficjalnie przetłumaczy(do tego się chętni znajdą na chomik)

ocenił(a) film na 10
snazzygirl

Jeżeli film okaże się hitem, to pewnie ludzie zaczną masowo kupować książki z tej seri, a jak dużo sprzedadzą to może wydawcy będą zainteresowani tłumaczeniem i tego. Przynamniej mam taką nadzieje :)

snazzygirl

Nie tylko do premiery, ale do grudnia 2013 {tyle Magnusa jezusie prawie jak święta}.

ocenił(a) film na 5
kansas2y5

Teraz wyczytałam że ma być ich dziesięć i i Clare pisze to z Sarah Rees Brennan

snazzygirl

Nom, jeszcze z Maureen Johnson.
The Course of True Love [And First Dates] (November 19, 2013) - pierwsza randka Magnusa i Aleca ( *u* ). Wszystko jest na cassandraclare.tumblr.

ocenił(a) film na 6
kansas2y5

Szkoda, że ich pierwsza randka tak późno wychodzi :( moja ulubiona para w TMI :3

assasymphonie

No to teraz już wiem czemu na Heavenly Fire trzeba będzie tyle czekać: //

_Silent_

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xxVZgEXZht0

zgadnij_kto

awww, faaajny :333

ocenił(a) film na 10
zgadnij_kto

http://www.mtv.com/news/articles/1702620/mortal-instruments-magnus-bane-set-visi t.jhtml tutaj lepsza jakość ale dzięki za linka :)

aga2713

AAAAAH no właśnie zobaczyłam to dzisiaj jak wróciłam do domu! PERFEKCYJNY MAGNUS 3>. I jeszcze to całe "I'll let you stay only because of the hottie" i tak pokazuje na Aleca. Godfrey jest spoko. Fajnie że tak jadą po całości i nie ograniczają się z jego charakterem. YISSS. MUTHA FREAKIN MAGNUS. I miło że mają "Try not to murder any of my guests" w tekście. I że Cassandra Clare gra w filmie. Mmm, wyczuwam perfekcyjność.

kansas2y5

No jakby nie umieścili tego tekstu "Try not to murder any of my guests" w filmie to bym sie wkurzyła. Jest kapitalny xDDD Może w drugim trailerze pokarzą ten moment od "hottie" i minę Aleca. Baaardzo chcę to zobaczyć xDDDDD Aaa, no i Magnus bez spodni miażdży system... :333

ocenił(a) film na 5
snazzygirl

Jest jeden szczegół, bez "charakteryzacji" Magnus miał długie włosy, sięgające połowy pleców, ale Godfrey'owi chyba możemy wybaczyć... ;)

snazzygirl

Według mnie Magnus w trailerze naprawdę fajnie się prezentuje..do reszty obsady również nie mam zastrzeżeń :)

ocenił(a) film na 5
snazzygirl

Ja jestem zawiedzona Clary. Gdzie te piekne, rude wlosy i piegi? :C