PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32}

Cztery pokoje

Four Rooms
1995
7,4 143 tys. ocen
7,4 10 1 142722
6,2 45 krytyków
Cztery pokoje
powrót do forum filmu Cztery pokoje

Mi 4. Świetna rola Tarantino - jest tak samo dobrym aktorem jak reżyserem =o)

ocenił(a) film na 7
tysiulec13

Oooo tak^^ Choć trzeba przyznać, że trzeci pokój z Papcią Banderasem też był niesamowity^^ W sumie tylko ten drugi było dosyć żalowy...

ocenił(a) film na 7
SugarGuitar

Dokładnie - pokoje 3,4 rewelka. Drugi bardzo słabo...

użytkownik usunięty
slash83

A 1? To dopiero było dziadostwo...

ocenił(a) film na 9

Co wy piszecie? Drugi pokój był genialny :D! Najśmieszniejszy ze wszystkich :). Chociaż najlepszy był czwarty ; P, potem drugi, potem trzeci i wkońcu pierwszy. Wszystkie pokoje mi sie podobały.

ocenił(a) film na 8
tysiulec13

Jak dla mnie pokój trzeci był świetny ;-)

ocenił(a) film na 7
zaneta144

bezkonkurencyjnie trzeci pokój, mistrzostwo! Antek był świetny

CZARNA_26

im wyższy nr pokoju tym lepiej...
i ciężko mi zdecydować, ale jednak mój najlepszy pokój to 4 :P

ocenił(a) film na 8
krecikmann

"im wyższy nr pokoju tym lepiej..."

Racja :) I także po chwilowym zastanowieniu wybieram pokój nr.4 jako najlepszy. Minimalnie przed trójką z Banderasem ;)

_wojti_

Mój ulubiony to trzeci :D Czwarty jak dla mnie był średniawy... Ale na pewno lepszy niż pierwszy.

tysiulec13

faktycznie, jeśli chodzi o jakość to w kolejności od 1 do 4 pokoju rosnąco

ocenił(a) film na 9
tysiulec13

Mi osobiście trzeci pokój najbardziej przypadł do gustu :)

ocenił(a) film na 7
tysiulec13

Zdecydowanie trzeci. Dzieciaki i Antek - rewelacja.

ocenił(a) film na 9
Futbolowa

4 pokój najlepszy :]
i ta zapalniczka... ach :P

magvalley

wszystkie pokoje były fajne ale mi się pokój pierwszy i czwarty podobały najbardziej,a najlepsza w całym filmie była rozmowa telefoniczna Tima z Marisa Tomei świetna śmiałem się jak nigdy.

użytkownik usunięty
tysiulec13

Najbardziej mi się podobał pokój nr.4. Był iście w stylu 'Tarantino'. Odcinanie palca, Bruce Willis i pączek...
Chociaż nr.3 też był świetny - rozmowy Ted-dzieci, trup w materacu i Antonio Banderas...
P.S. Wiedzieliście, że w ta pani tańcząca na ekranie telewizora to była Salma Hayek?

ocenił(a) film na 7

Aż tak uważnie się nie przygladalam:P a późniekj lekkie zdziwienie;)

tysiulec13

Imo Tarantino jest sporo lepszym aktorem aniżeli reżyserem :)

ocenił(a) film na 6
tysiulec13

Trzeeeci:) Rodriquez potrafi tworzyć coś co najlepiej można określić chyba jako "realizm abstrakcyjny". To przecież zupełnie normalne że dzieciaki troszeczkę rozrabiają, nie?(:

tysiulec13

izeq: tak. jej nazwisko pada w napisach końcowych, a ja nie mogłam jej w tym filmie skojarzyć.. dopóki nie zobaczyłam obsady na filmwebie

ocenił(a) film na 10
tysiulec13

4 pokoj mi najbardziej podpasowal <za krótki>

ocenił(a) film na 10
tysiulec13

3 i 4

tysiulec13

Zdecydowanie tendencja rosnąca:)
Pierwszy pokój - dość lubię Madonnę, więc jej obecność atrakcyjna ale poza tym nic ciekawego...
Drugi pokój- ileż to jest sposobów na określenie "męskości" ;)
W trzecim pokoju spojrzenie Banderasa bezcenne, no i scena jaką zastaje po powrocie z imprezki wręcz epicka :)
Czwarty pokój- mistrz Tarantino i niespodziewane (przynajmniej dla mnie)pojawienie się Bruce'a (czemu nie wymienili go w czołówce??), a na koniec rozbrajające ruchy tyłeczkiem boya gdy z wdziękiem opuszcza pokój:)

ocenił(a) film na 8
Sharis

wg mnie z kazdym pokojem jest coraz lepiej
1 niestety jest raczej przecietny ale potem film robi sie zajefajny
a sceny odkad w 4pokoju zapalniczka nie zapala az do konca filmu sa niesamowite i wracalem do tego dziesiatki razy
film obejrzalem kilka razy ale 4 pokoj,zzwlaszcza koncowke o wiele wiecej

i gdy podchodzilem do filmu poraz np 5 przewijalem 1pokoj
wg mnie film moglby sie nazywac "3pokoje" i ta pania ktora jest odpowiedzialna za 1pokoj moznaby pominac w tym dziele

ocenił(a) film na 8
El_Magiko

To tak samo jak ja, odpalam film i od razu przewijam do czwartego pokoju, max volume i odpływam w dialgou.... :D

-"It's fucking great! Repeat..."
-"It's fucking great!"
-"It's fucking cristale, everything else is a piss!"

użytkownik usunięty
tysiulec13

2 i 3.

pierwszy średnio na jeża, ale ciekawe postacie.
czwarty najmniej :(

ocenił(a) film na 8

Łatwa kolejność: 4,3,2,1 -oczywiście Tarantino najlepszy

ocenił(a) film na 8
lew890

nie będe oryginalna 3 i 4 najlepszy,
1 porażka niestety

ocenił(a) film na 5
tysiulec13

1 - beznadziejny;
2 - raczej beznadziejny;
3 - najlepszy;
4 - osobiście złoszczą mnie filmy, w których co drugie słowo to 'fuck'. Może i pasowało to do tego pokoju i tak dalej, mnie jednak wkurzyło. Natomiast Tarantino był znakomity... ;-)

PourElle_DianeKruger

Jak dla mnie (nie będe oryginalna) najlepszy pokój to 4. powsta kompletnie bez scenariusza aktorzy wiedzieli tylko tyle że mają przekonac boy'a do uczestnictwa w zakładzie a tak to improwizowali i wyszło im to znakomicie. poza tym cała reszta na równym poziomie choc 1 pokój był słaby jak na standarty Q.T. jednak jak dla mnie pasuje do całości filmu ogólnie rzecz biorąc ten film jest wspaniały i dostaje z czystym sumieniem 10/10

ocenił(a) film na 8
Krolik413

1. Czwarty
2. Trzeci
3. Pierwszy
4. Drugi

tak to u mnie wygląda.

ocenił(a) film na 9
PourElle_DianeKruger

w czwartym klną co chwile fuck fuck a lektor nie tłumaczy tego :D

ocenił(a) film na 8
tysiulec13

4! m.in. za "Alfred Hitchcock przedstawia" ; ) później 3 (banderas<3 i urocze rozrabiaki), 2 i 1. ale i tak klękajcie narody przed całym filmem i oczywiście przed Timem Rothem : D

banannasosnie

Trzeci genialny ^^
Swoją drogą Salma Hayek mogła się wykazać genialnym kunsztem aktorskim xd

ocenił(a) film na 8
tysiulec13

3 i 4 :D

ocenił(a) film na 9
tysiulec13

oczywiście, ze czwarty i genialne jego zakończenie
przecież taka jest konstrukcja filmu i było to zamierzone - po pierwszym (dziadowskim, ale jednak zachęcającym) miałem ochotę skończyć oglądanie, drugi mnie trochę zachęcił bo pojawiły się ciekawe postaci w niecodziennej sytuacji, po trzecim czekałem już z niecierpliwością na czwarty

ocenił(a) film na 10
tysiulec13

najlepszy był przedpokój,choć kuchnia też nie najgorsza,no ale warsztat wspaniały...

tysiulec13

Mój ulubiony jest pokój 309 "Misbehavers" (Rozrabiaki). Po prostu super ;)

ocenił(a) film na 8
tysiulec13

Dopiero w pokoju z dziwką i Banderasem w filmie zaczyna się coś dziać . 7/10

ocenił(a) film na 7
tysiulec13

No właśnie, prawie zasnęłam przy 1 i 2. Ten cały sabat czarownic był żalowy, a 2 też mi jakoś nie leżała. 3 było zajebiste, najlepsza była reakcja tatuśka jak wrucił;)
Zaś w 4 byłam pod wrażeniem wspaniałej gry Tarantino. To naprawdę zajebist aktor, aż miło się go ogląda, tylko szkoda, że tak rzadko występuje i w większości tak szybko ginie (Od zmierzchu do świtu, Wściekłe psy)

ocenił(a) film na 8
tysiulec13

Numerem jeden jest: 4 i 3 pokój. Numerem dwa są: 2 i 1 pokój.

ocenił(a) film na 7
tysiulec13

Jak dla mnie 3.

4 i 2 tak na równi.

1 był tragiczny...

tysiulec13

świetny pomysł na film:D
Pierwsze miejsce pokój nr 3 (dzieci mnie rozbroiły, zwłaszcza chłopiec biegający z papierosem po pokoju) najciekawiej dopracowana fabuła , szok gdy dostrzegłam Bruca Willisa w pokoju nr 4+ świetne zakończenie, właśnie te dwa pokoje ratuję historie całego hotelu

obecność Madonny nie tyle zepsuła charakter pokoju nr 1 co nie dodała niczego szczególnego więc jedynka to dla mnie nie wypał, pokój nr 1 nuda ;]

użytkownik usunięty
mkmm_

Cały film dla mnie jest kozak! odemnie dostaje mocne 8! Dla kogoś gówno dla kogoś mega wypas, zależy czy sie wkęcisz:) Ja się wkręciłem..

użytkownik usunięty
mkmm_

Podpisuję się pod entuzjastami pokoju 3. Czwarty był dobry, dwa pierwsze co najwyżej niezłe. Ale w trójce Rodriguez przekroczył wszelkie granice absurdu doprowadzając mnie do bólu brzucha z nadmiaru śmiechu. Martwa prostytutka pod materacem, dzieciak palący papierosa jak gdyby nigdy nic, Roth ze strzykawką w ręku i mina Banderasa- tego było za dużo, żeby nie zacząć się tarzać ze śmiechu :) Epizod trzeci sprawił, że jeszcze po filmie się śmiałem, co mi się nie zdarzyło od lat. Końcowa scena była jeszcze lepsza niż Rourke na krześle elektrycznym w Sin City. W sumie cieszę się, że nie oglądałem tego w kinie, bo zrobiłbym z siebie widowisko :)

ocenił(a) film na 9
tysiulec13

Zdecydowanie 3 najlepszy ;D potem 2,4 i 1.

ocenił(a) film na 7
MiLusSia

Rodriguez zmiazdzyl wszystko tylko Tarrantino zblizyl sie do pokoju 309. Martwa dziwke widzialem juz 4 razy od wczorajszego seansu xD

ocenił(a) film na 5
dolce8

szczerze? żaden...żałuje, ze obejrzałam ten shit, zawiódł mnie tarantino

ocenił(a) film na 9
kinomonia

"Rozrabiali?"

4,3,1,2.

ocenił(a) film na 8
tysiulec13

Trzeci i czwarty rewelacja!! Po pierwszym pokoju nie wierzyłam własnym oczom, że tak można spieprzyc film.. Ale zostalam mile zaskoczona! Banderas genialny (szczegolnie po powrocie z imprezy), no a czwarty pokój to arcydzieło. Tarantino i Rodriguez uratowali tak beznadziejnie zapowiadający się film! :D:D:D

ocenił(a) film na 8
ka_and

ah! zapomniałabym o rewelacyjnej roli Rotha! zmiażdżył :D