Słuchajcie tak sobie oglądałam urywki tego filmu i mam pytanie bo nasuwa mi sie jedna myśl czy
są w tym jednym filmie upchane wszystkie 3 części z książki ? Czy to jest tak ze bd to trylogia tak
jak w książkach ?
Powiem ta; Jak nie zrobią następnej części to będę srogo zawiedziona. Tak jak w książce rozgrzebali tam wiele wątków i człowiek wie, że będą one miały znaczenie później choć nie wie dokładne kiedy. Na przykład spotkanie Gwen z dziadkiem, który wie już że w przyszłości zginie i wie że będzie się spotykał w innych czasach z Gwen.
Pierwsza część kończy się całkiem spoko. Choć nie wiem jak w jaki sposób interpretować zakończenie. Ale nie będę o tym pisać bo byłby to spoiler.
Jak dla mnie film był bardzo fajny.
Znaczy ja czytałam książki i wiem jak to wszystko było, a gdzie oglądałaś film jest już jakaś ładna wersja ? :)
Wiem, że na polskich stronach weszła jakaś wersja, chyba w języku rosyjskim. Ale ja całkiem dobrze radzę sobie w niemieckim więc tam poszukałam.
Jest to niemiecka wersja, całkiem znośna. I o ile się nie mylę to któryś link z tej strony prowadzi do tego filmu. http://filmpalast.to/movies/view/rubinrot
Jeszcze co do wszelakiego rodzaju komentarzy. powtarzam, że mnie się film podobał. Czytałam oceny innych i nawet w Niemczech są oceny od 8,5/10 do 3,5/10 więc to naprawdę kwestia gustu i interpretacji tego jak świat powinien być przedstawiony.