Nie mialam pojecia, ze na zwyklych dyskotekach tancza rozneglizowane dziewczyny... Wcale mi nie szkoda tych dziewczyn, same wybraly i nie piszcie mi tu, ze nie mialy wyboru. Mogly wyjechac do miasta. To jest dopiero patologia, a nie zwykli ludzie ze wsi.
Niestety ludzie zazwyczaj wybierają łatwy zarobek . A na starość czytamy artykuły o pani Basi( w "FAKCIE") która ma emerytury 600 zł tylko szkoda ze nie opowiedzą całej historii. Oczywiście nie chce wrzucać wszystkich do jednego worka ale dużo ludzi w młodości żyło lekko a na starość płaczą , szukają litości i czują się oszukani
Mnie najbardziej uderzyło, że Justyna (bo tak ma na imię "tancerka) jest dumna z siebie i mówi "to ja teraz jestem po drugiej stronie, TO JA RZĄDZĘ TYMI LUDŹMI, naprawdę wiem że robię show". Straszny jest jej brak samoświadomości, ona zwyczajnie nie wie, że jest dokładnie odwrotnie, to ludzie rządzą nią i traktują jak towar, który można wymacać jak krowę po cyckach na targu rolniczym. Mamusia jest dumna z córki, ale z takiego biznesu łatwo się wypada. Co będzie z tą dziewczyną za 10-15 lat? Najsmutniejsze jest to, że jej plany nie sięgają tak daleko, żyje od soboty do soboty. Nie jest intelektualnie zdolna do przewidywania konsekwencji swojego "zawodu". Niech ma dziewczyna radochę póki może, ale to długo nie potrwa. Mnie smuci to, że nikt tej dziewczynie nie wpoił, że "tancerka erotyczna" to nie jest jedyny zawód świata w którym można się "realizować". Ona jest taką bezwolną laleczką którą można sterować i wmówić jej, że jest dla swojej publiczności "nową Madonną" (ona tak sama siebie określa, przeczytałam to w artykule "Dużego Formatu" pt. "My się nigdy nie nudzimy" autorstwa Ireny Morawskiej który powstał równolegle z filmem).
a jakby zapieprzala w kasie na tesco to co? niby to mialo by byc szanowanie siebie? to dopiero bylo by sprzedawanie sie za grosze i marnowanie czasu. a tak to dziewczyna uwielbia to co lubi, robi super show, kase dostaje za rozrywke i czego chciec wiecej? jak dla mnie glupie sa dziewczyny co zamiast zarabiac porzadna kase tylkiem to marnuja sie na jakichs podrzednych stanowiskach w hipermarketach. to wlasnie te ladne i zaradne szanuje, a nie niewolnice za grosze.
Haha, ale mózg z ciebie. Inteligentny inaczej, tak zwany. Prostytutki się szanują, tego jeszcze nie grali. xD
Szacunek do samego siebie opiera się na czymś więcej niż tylko na zarabianych złotówkach na godzinę.
opiera sie tylko i wylacznie na tym, czy postepujemy zgodnie z wlasnym przekonaniem i ochota. justyna wprost mowila, ze ona swoja prace uwielbia i od kiedy byla dzieckiem to juz tanczyla przed lustrem i marzyla o takim zawodzie. ona siebie szanuje, ma gdzies zdanie moralizatorow i robi co jej sie podoba. nie szanowala by sie, gdyby stawiala zdanie obcych ludzi ponad jej wlasnym.
Hitler też postępował zgodnie z własnym przekonaniem, szanował samego siebie i miał gdzieś zdanie moralizatorów. Przez to jest warty szacunku?
Robi krzywdę swemu dziecku, które kiedyś będzie sie wstydziło za matkę dziwkę, której napaleńcy zlizują publicznie śmietanę z rowa. A i jeszcze za to, że dała się tłuc swemu męzowi.
To rozumiem byłbyś/byłabyś dumna z takiej mamusi, która robi takie rzeczy w weekend a w tygodniu leje ją (a może i dziecko?) mężuś?
haha no to powodzenia :) wystąpiła w filmie, pokazała twarz (i nie tylko...), wiec nie wiem, skąd taka agresja u ciebie, że ktos ocenia jej zachowanie. A z twojej wcześniejszej wypowiedzi wynika, że nie należy szanować ładnych i młodych kasjerek z Tesco, bo zarabiają grosze a nie jak ta piękna ćpunka wywijając dupą na dyskotece. Hipokryzja z twojej strony - każdy ma życ jak mu sie podoba, ale nie szanujmy kasjerek z Tesco...Masakra:D
i już widzę, jakbyś był zadowolony, gdybyś w internecie mogl zobaczyc kto posuwa twoją matkę bądź narzeczoną i oblewa ją spermą a ona szczęśliwa się śmieje. Bądź, tak jak ta "tancerka", opowiadałaby ci o swej przeszłości "no Zdzisiek z wioski Trawniki lizał mi rów na środku parkietu", "skalam na Janku a reszta robiła zdjęcia mojej pochwie, która przesuwała się po jego torsie" albo 'weszłam w stroju zakonnicy, potem się rozebrałam i wyginałam dupą przed bandą napaleńców, którzy mi wtykali (brudne?)paluchy w moją waginę i tyłek, ustawiali się w kolejce'. No proszę cię. Nie wmówisz mi, że byłbyś dumny z takiej dziewczyny czy matki czy córki.
a pisałeś, że każdy powinien żyć tak jak chce i nic nikogo do tego, to dlaczego poniżasz kasjerki, które nie chcą, by obcy wieśniacy wpychali jej palce w tyłek na parkiecie? Straszna hipokryzja.
chodzi o obiektywne porownanie obu zawodow pod katem wlozonego wysilku i zarobkow, gdyby nie wciskanie mlodym ludziom chorych, z dupy wzietych zasad to zyli by oni szczesliwiej, mogac bez problemu wybrac zawod mozliwie latwy i mozliwie zyskowny. jak ktos lubi byc niewolnikiem w magazynie, lub tez lubi byc bity przez partnera to to jego sprawa i mi nic do tego, pod warunkiem ze na swoj los nie narzeka i jest on wynikiem swiadomego wyboru, a nie kierowania sie tym "co ludzie powiedza". niestety jest wlasnie tak jak mowie - etatowcy za 1500zl psiocza na swoje zasrane zycie odreagowujac na tych, ktorym jest lepiej, mimo ze nic nie stoi na przeszkodzie by sami tak zyli. no ale nie, oni wola sie przejmowac opinia otoczenia i tkwic w gownie. podobnie jest z narkotykami, czemu jakies glupie sk**wiele chca mnie za narkotyki wsadzac do wiezienia? co ich to obchodzi czym sie szprycuje? jak zazdroszcza to niech sami zaczna brac, a jak nie to niech sie odpier****.
Ale poniżyłeś kasjerki, mimo że uważasz, ze każdy może żyć jak chce. Uważasz, że żyjąc za wypłatę 1500 zł nie można być szczęśliwym? I myslisz, że bez sprzedawania swego ciała jak bohaterka tego filmu, nie można mieć pieniędzy?! Pieniądze to nie wszystko, chociaż są bardzo ważne. Jasne, jak ktoś lubi być bitym i poniżanym przez partnera, to spoko (chociaż współczuje głupoty i siniaków i obitej mordy:D) , ale jeśli jest dziecko, to jego też dotyka, wiec nie można już mowić, że to tylko sprawa tej bitej osoby. Skoro jest głupia i daje się bić, ok, ale jeśli jest dziecko to je też krzywdzi. Ponadto pobicie to przestępstwo... A ćpać sobie możesz, nikt cię nie wsadzi do więzienia za to, że jesteś pod wpływem narkotyków, więc nie wiem, czemu skąd to oburzenie. Posiadanie jest karalne, ale samo bycie pod wpływem narkotyków nie. Ogólnie uważam, że żałosne jest poniżanie kasjerek czy magazynowych z tego powodu, że nie chcą być laskami, ktore sprzedają się za kasę...a twoja obrona kobiety, która nie ma żadnej godności i pozwala sobie wtykać palce w rowa i jeszcze się cieszy, to naprawdę niepokojnący sygnał. I nie odniosłeś się do moejgo pytania - byłbyś dumny z takiej córeczki? Idziesz sobie do pracy/baru/sklepu a tam obcy ludzie/koledzy ci opowiadają, jak wtykali palce jakiejś panience lekkich obyczajów(ktora okazała się być twoją córką)na parkiecie, bo się wypinała goła.. i Na pewno byłoby ci przyjemnie? :)
oczywiscie ze mozna, ja po prostu odbijam pilke w strone calej rzeszy osob zaslepionych zazdroscia i nienawiscia wpojona zreszta juz za mlodu, ktorzy na te laske najezdzaja.
co z tego ze bicie to przestepstwo? wiele rzeczy jest przestepstwem, a byc nie powinno. chcacemu nie dzieje sie krzywda - tyle.
dziecko nic nie dotyka, to wy wmowiliscie sobie moralnosc, ktora nie ma podstaw ani punktu zaczepienia w rzeczywistosci. no chyba ze to dziecko bylo by bite, ale to juz inna sprawa.
zartujesz sobie? zeby cpac trzeba choc przez chwile posiadac narkotyki, co niestety jest w polsce ciezkim przestepstwem. w takich czechac przynajmniej posiadanie pewnych ilosci na wlasny uzytek jest zdepenalizowane (co i tak uwazam za glupote, bo jak legalizowac to albo calkowicie - zeby prochy lezaly obok wodki w sklepie, albo w ogole).
ponizam hejterow, nic mi do osob ktore sa szczesliwymi magazynierkami (sam mam ambicje zeby byc magazynierem, bo niestety nie mam warunkow jak moja dziewczyna by zarabiac samym wygladem, ale zazdrosc nie powoduje u mnie agresji w stosunku do tych co maja lepiej. ciesze sie, ze oni sa szczesliwi i robia to co lubia za stosunkowo duza kase)
godnosci piszesz... a co to jest godnosc twoim zdaniem? moim to godnosci nie ma osoba, ktora zamiast sluchac wlasnych pragnien odmawia sobie przyjemnosci ze wzgledu na opinie otoczenia. opinie nieracjonalne (bo rozumiem ze mozna nie uprawiac przygodnego seksu z obawy przed chorobami, ale nie przed opinia ludzi, ktorych nikt by nawet patykiem nie tknal) i dyktowane emocjami i nienawiscia. szanuje sie ta osoba, ktora robi co chce i kieruje sie wlasnym szczesciem. niezaleznie czy chce byc magazynierem czy striptizerka.
odnioslem sie do twojego pytania w poscie sprzed 2 godzin. tak - bylbym dumny, jesli bylo by to spelnienie jej marzen, praca lekka, przyjemna i oplacalna. w przeciwienstwie do zaszczutego spoleczesntwa seks nie jest dla mnie zly. jesli zwykla zabawa i przyjemnoscia, jednym z najlepszych sposobow na mile spedzenie czasu z drugim czlowiekiem. i nie, nie zaluje obcym przyjemnosci z moimi bliskimi. gdyby ktos powiedzial ze pukal moja corke, to spytal bym czy bylo im fajnie i czy dobrze ja zaspokoil. typowy polaczek. speudosamczyl walil by od razu w ryj. proponuje przejsc sie do swojego ojca i jemu za*ebac, bo przeciez ruchal wasza matke, kto wie czy nie w jakims dyskotekowym kibelku, prawie na 100% dlatego ze miala zgabna dupe, a nie z romantycznej milosci i checi posiadania potomka. po prostu w obliczu obecnego zaszczucia i tak by wam nie powiedzieli jak doszlo do waszego poczecia.
demonizacja seksu to jeden z najwiekszych "grzechow" religii na swiecie. czas z tym zabobnem skonczyc.
Ale bzdury piszesz... Mąż leje żonę a dziecko się temu przygląda i to nie ma wpływu na jego psychikę?! Matka ocieka krwią, ma siniaki, obitą mordę i to pff,absolutnie nic a nic dziecku nie robi? I potem ludzie zdziwieni, skąd się biorą patologie społeczne, skoro są takie osoby jak ty, które nie uważają tego za nic złego...
"Co z tego że przestępstwo" - no tak, nic, popełniamy przestępstwa, pochwalajmy, litujmy się nad bandziorami, bo przecież to nic takiego.
Posiadanie narkotyków to ciężkie przestępstwo? haha...to występek zagrożony karą pozbawienia wolności do 3 lat, więc proszę tutaj nie wprowadzać nikogo w błąd, mówiąc że to nie wiadomo jaka zbrodnia.
Po twoim wpisie wnioskuję, że nie masz dzieci i dlatego tak dumnie piszesz, że byłbyś happy, że wszyscy pukają twoją córkę i rozmawiają o tym, jak głośno krzyczała. No ale może jak będziesz miał dzieci, to zmienisz zdanie. Ba, jestem nawet pewna.
Nigdzie nie napisałam, że seks jest zły ani że moje wpisy kierowane są religijnością, po prostu ta kobieta nie zdaje sobie sprawy, jaką krzywdę robi swemu dziecku, bo że robi sobie, to mało mnie obchodzi. Chce mieć opinię łatwej panienki, bitej przez męża, ćpunki - ależ proszę. Tylko niech nie będzie zdziwiona, ze ktoś ją wyzwie czy spojrzy z pogardą.
oczywiscie. patologia nie jest krew i siniaki tylko dzialanie wbrew woli. a ze na swiecie sa rozni odmiency to dziecko lepiej niech sie za wczasu uczy, a nie karmi sie je bajkami, a potem zycie pokazuje mu ze rzeczywistosc jest zupelnie inna.
to ze w kodeksie cos jest przestepstwem, to nie znaczy ze rzeczywiscie nim jest. chcacemu nie dzieje sie krzywda. sens ma jedynie pelny libertarianizm z pelnym prawem wlasnosci do swojego ciala, zycia i majatku oraz pelnej dowolnosci umow pomiedzy obywatelami.
no tak, w kraju absurdow mozna isc siedziec na 2 lata za jazde po pijaku na rowerze po lesnej sciezce, wiec w takiej skali to rzeczywiscie... ale juz za czestowanie czy handel mozna isc siedziec na 12. a niby z jakiej racji? co to kogo obchodzi co dwoje ludzi miedzy soba wymienia? tym bardziej uwazam polowiczna depenalizacje za jakis nonsens dyktowany chyba tylko przez mafie. wszystko powinno byc dostepne w sklepach bez zadnych akcyz czy kocnesji i problem narkotykow i zwiazanej z nia przestepczosci sam by sie rozwiazal. ludzie to lubia sobie wymyslac nonsensowne problemy i wtracac sie, chcoby i agresywnie, za pomoca kodeksu karnego, w prywatne zycie innych ludzi. przykrto mi, to wy jestescie nienormalni.
niby czemu mam zmienic zdanie? czy ty do cholery nie rozumiesz, ze ja mam wlasne poglady i mam totalnie wy*ebane na urojenia otoczenia? z takimi ludzmi jak ty gadam zreszta tylko na necie. w realnym zyciu kompletnie odcinam sie od takich pomylencow i rozmawiam tylko z osobami tolerancyjnymi. dzieci istotnie nie zamierzam miec i miec nie bede, natomiast moja dziewczyna wlasnie zarabia cialem i to mnie bardzo cieszy, natomiast w prywatne zycie rodzicow kompletnie sie nie wtracam, choc wiem, ze mysla i zachowuja sie dokladnie tak jak ja. zreszta wiele osob tak mysli i postepuje. po prostu ludzie sa hipokrytami i nie potrafia sie do tego przyznac. chocby to sztuczne utrzymywanie monogamii, przy jednoczesnym bzykaniu sie cichaczem z kochankami. no ale przed wszystkimi sie udaje idealna rodzinke niemal jak z nazaretu hehehe. brzydzie sie taka dulszczyzna.
to co piszesz swiadczy zupelnie cos przeciwnego. to ze napiszesz, ze seks nie jest zly, nie znaczy ze w calym twoim tekscie i zachowaniu to potwierdzasz. i nie jest istotne jakiego wyznania jestes. chodzi o kulture tego rejonu ziemi uksztaltowana przez wiare, i nawet zatwardziali ateisci ulegaja indoktrynacji. po prostu nie wnikaja skad sie ona wziela. zyjac w jakiejs arabii tez bys mowila ze to calkiem normalne ze kobieta ma byc zakryta od stop do glow bo inaczej to niemoralnosc i swiecenie stopa/policzkiem/hujwieczym, ze to normalne ze maz bije zone i ze tych zon ma tuzin. ja wyznaje wolnosc i kierowanie sie wlasnym rozumem i zachciankami, a nie dostosowywaniem sie do otoczenia = wiekszosci = motlochu.
czemu ma nie byc zdziwiona? to dziwne ze ktos kims gardzi i wyzywa za poglady. dlatego tez uzurpuje sobie pelne prawo bo bluzgania i poniewierania kazda osoba, ktora uwaza, ze moze robic to tej dziewczynie (krzywdzac zarazem dziecko - tak, dziecko nie cierpi z powodu matki tylko z powodu chorego z nienawisci otoczenia. to jak z syndromem postaborcyjnym - odziwo doswiadczaja go tylko kobiety zaszczute przez fanatykow). dlatego tez oficjalnie mowie - pluje na twarz kazdemu, kto gardzi ta tancerka, sram wam do mordy i jebie was pieprzone oszolomy. :)
Ta, świat jest okrutny, wiec dziecko trzeba przyzwyczajać. Moze też bijmy je, gwalćmy, dajmy 5latkowi dragi i piwo do popijania, bo przecież "taki jest świat".
"To ze w kodeksie cos jest przestepstwem, to nie znaczy ze rzeczywiscie nim jest." - masło maślane. To że ty nie chcesz, by pobicie nie było przestępstwem, nie znaczy, że tak powinno być! Pedofil też nie chciałby, żeby seks z osobą poniżej 15 roku życia nie był przestępstwem. I co, mamy mu współczuć, ze idzie za kratki? Przecież postępował zgodnie z własnym sumieniem, nie robił krzywdy (w jego mniemaniu) nikomu. Brak słów, twoja kultura też jest bardzo niska.
Nie pozwalasz ludziom gardzić tą "tancerką" i narzucasz słuszność jej postępowania a widać, że jesteś bardzo "tolerancyjny", to kolejna sprzeczność.
Mam nadzieję, ze tylko jesteś w internecie taki a nie na żywo..bo inaczej, to straszne.
nie. po prostu uczmy go od poczatku ze takie rzeczy istnieja. i nie musza go bezposrednio dotykac.
o, tak myslalem. znowu o pedofilach. no jasne, bo dzis w swietle powalonej nagonki zmienia sie termin medyczny w przestepstwo. granica 15 lat jest sztuczna, w kazdym kraju jest inna. to co, w jednym kraju ktos jest pedofilem, a w innym nie jest? (hiszpania - 13, tam polanski nie mial by w ogole problemow) douczcie sie w koncu, ze pedofil to osoba czujaca pociag seksualny do osob przed wiekiem pokwitania, czyli ok 12 roku zycia a nie 15. i teraz jak zaliczysz laske na imprezie (znam osobiscie taka osobe) albo galerianke to mozesz isc siedziec z latka pedofila, a prawda jest taka, ze dzisiejsze 13-14 latki spokojnie mogly by mi piwo kupowac, bo mnie mimo 24 lat na karku pytaja o dowod. xD ciekawostka: jedynie 10% osob skazanych za wspolzycie z osoba ponizej polskiego wieku przyzwolenia rzeczywiscie jest pedofilami. ciezko za to o statystyke ile to bylo zwyczajnych stosunkow zakonczonych wpadka, przez ktora sprawa wyszla na jaw, a ile rzeczywistych gwaltow, bo niestety tego sie u nas nie rozroznia, i kazdy taki osobnik bedzie siedzial za "gwalt", chocby i laska byla regularna prostytutka.
nie narzucam, gardze po prostu tymi, ktorzy uwazaja, ze moga gardzic pogladami i praca innych - to chyba fair, nie? czyli jakies 99% spoleczenstwa jak nie wiecej. sram na wasze swietojebliwe przekonania.
na zywo jestem jeszcze "gorszy". i wlasnie dlatego odcinam sie zupelnie od tego gownianego spoleczenstwa bo moglbym kogos zapie*dolic. oczywiscie w obronie wlasnej. ciesze sie, ze przynajmniej nie jestem jedyny, bo znam pare osob o bardzo zblizonych pogladach i zyciu.
Jasne, możemy a nawet powinniśmy dziecko uczyć, ale niekoniecznie na przykładzie matki, ktora jest bita i kopana nawet w ciąży, bo wtedy krzywda dotyka nie tylko tą kopaną a także dziecko które nosi w sobie.
Praca? A co to za praca? To puszczanie się za kasę.
No skoro ktoś nie potrafi swojego penisa utrzymać na uwięzi w obecności 13 latki, to niech nie będzie zdziwiony, że potem ma problemy z prawem. I seks z osobą poniżej 15tki nie musi być gwałtem! Po prostu to przestępstwo i już, warto sobie zrobić ksero legitymacji, jak już koniecznie chce się 'zaliczyć' małolatę...
Nie jesteś jedyny? No tak, zgadza się, jest paru alfonsów, którzy biorą kasę od swoich "pracownic" i zapewne im to też nie przeszkadza, że czerpie pieniądze z cudzego nierządu :) Ale czy już chciałby taką za żonę/matkę swojego dziecka? Wątpię.
dziecko w ciele matki musi akceptowac wszystkie jej zachcianki i decyzje, bo cialo kobiety nalezy do niej, a nie do plodu.
praca jak kazda inna. jakos na budowlancow nie psioczysz, a oni to wybitnie sprzedaja wlasne cialo zapieprzajac na budowach. to dokladnie taka sama praca jak chocby robienie masazu. i tu i tu uzywa sie wlasnego ciala by dac komus przyjemnosc, kto za te usluge placi. ja nie widze zadnej roznicy.
a niby czemu? bo ty tak mowisz? a czemu 15 akurat? no widzisz, wychodzi z ciebie indoktrynacja - dla ciebie seks jest zly (w sensie szkodliwy). a ja niczego zlego w seksie nie widze, od biedy mozna powiedziec ze narkotyki czy alkohol sa szkodliwe, ale nie seks. seks to zwykla przyjemnosc, i nie ma prawa zaszkodzic osobie, ktora go chce. to wy robicie krzywde dzieciom wmawiajac im, ze to cos zlego, to stad biora sie traumy! dla mnie definicja gwaltu jest oczywista, a wiek ofiary nie ma dla mnie zadnego znaczenia. gwalciciel powinien byc kastrowany, natomiast osoba wspolzyjaca z 13 latka ktora tego chce, nie robi niczego zlego. no ale wy jestescie ciemna masa wychowywana przez media. widzialem tlumy komentatorow wyzywajacych lapickiego od pedofili, bo w wieku 80 lat znalazl sobie 25 letnia zone. zadna wasza glupota mnie juz nie zdziwi. mam nadzieje ze zdechniecie od wlasnej zawisci i jadu i nie zdarzycie zepsuc zycia waszym dzieciom. :)
nie biore od mojej dziewczyny ani grosza, mimo ze zarabia kilak razy tyle co ja, choc sam ja do tego namowilem i przekonalem do moich pogladow, bo kiedys byla jak wy, ale na szczescie przejrzala na oczy i teraz razem mamy z was wszystkich polewe. jak dla mnie mozecie zapierdalac nawet do smierci na tych waszych moralnych etacikach. ;)
ps. ciekawe jak bedziesz spiewac jak jakis oszolom wprowadzi prawo, ktore z ciebie zrobi przestepce. brzydzie sie ludzmi, ktorzy uwazaja prawo za ostateczna prawde objawiona. 200 lat temu katowali byscie murzynskich niewolnikow na smierc, bo prawo by stanowilo, ze to zwierzeta, a nie ludzie.
Dziecko , które się urodziło a doznało uszczerbku na zdrowiu w fazie rozwoju prenatalnego może wnieść o odszkodowanie za te właśnie szkody, więc nie pisz tu kolejnych bzdur, że 'musi akceptować' wybory matki. Zapewne też byłbyś taki do przodu, gdyby ktoś skopał twoją matkę a ty w wyniku tego zdarzenia stałbyś sie niepełnosprawny?
Przekonałeś swą dziewczynę, by była prostytutką? wow, zadziwiasz mnie jeszcze bardziej :) to jednak masz coś z alfonsa.
" (seks)i nie ma prawa zaszkodzic osobie, ktora go chce" - to bardzo ciekawe, skąd biorą się choroby weneryczne i hiv. przecież "chcą seksu" a są potem chorzy! jakim cudem?!
to nie ja ustaliłam wiek 15 jako wiek przyzwolenia, ale jakoś to nie jest nic dziwnego, skoro w wielu innych krajach tak jest. Można dyskutować nad słusznością akurat wieku 15 lat, ale powinna być jakas granica, bo ludzie jeszcze pomyslą, że pukanie 10 latek jest w porządku, jeśli ta ma miesiączkę już i owłosienie łonowe.
i znowu opierasz sie na prawie, a ja mam prawo w dupie, bo prawo nie jest wcale sprawiedliwe. takie osoby jak ty sa kompletnie nielogiczne. czyli wystarczy ze zmienie na chwile kraj na inny i juz czyn wedlug ciebie zly, stanie sie dobry, bo przeciez tam jest zgodny z prawem? ja ci mowie jak byc powinno, bo ze jest zle to wiem. kazdy powinien moc w 100% robic co chce ze swoim cialem i tyle. plod nie jest w swoim ciele tylko w ciele matki. jak mu sie nie podoba to niech splywa do sedesu szukac szczescia gdzie indziej. i mowie to obiektywnie, a nie tak jak ty, subiektywnie wszystko odnoszac do siebie. ja tez bym chcial, zeby w polsce byl obowiazkowy pobor kobiet do domow publicznych i zeby za darmo mozna bylo je ruchac, ale to nie znaczy ze uwazam to za sprawiedliwe i ok, tylko dlatego ze takie jest moje chciejstwo ruchania wszystkiego. jesli dajmy na to nie stac by mnie bylo na jedzenie, to powinienem zdechnac z glodu, nie powinno byc zadnych zasilkow, a to czy w takiej sytuacji chcialbym umierac czy nie to juz jest kompletnie bez znaczenia.
czemu alfonsa? ja jej tylko pokazalem, ze moralnosc jest dla biedakow. glupich mas ktore nie maja nic, wiec musza miec moralnosc, by miec poczucie, ze sa w czyms "lepsi". tak bardzo was pie*dolimy...
a co, choroby weneryczne biora sie z seksu? ot tak, same z siebie powstaja w wyniku braku moralnosci? xD ale ty jestes glupia. rozumiem, ze ty w ogole seksu nie uprawiasz, bo twoj partner moze potencjalnie miec hiva? xD jedzenia tez nie jesz, bo przeciez mozesz dostac gronkowca czy innej salmonelli xD. ja je*ie, jestescie niedorozwinieci.
nie, nie powinno byc zadnej granicy ponad wole dwojga ludzi. panstwu nic do tego, jesli robia to, na co maja ochote. pukanie 10 latki moze byc ok, a pukanie 18latki nie. a wiesz jaka jest roznica? ze jedna moze chciec seksu i byc do niego juz dojrzala, a druga nie. wiek nie ma tu znaczenia. ja sam masturbuje sie od 8 roku zycia, a moj kolega od 15. po prostu nasze organizmy poczuly ochote na seks w roznym wieku, bo rozne bylo nasze tempo rozwoju w tej kwestii. i tyle. moze byc 15stka, ktora bedzie podobac sie pedofilowi ze wzgledu na swoje niedojrzale cechy psycho-fizyczne, a moze byc 10, ktora bedzie wygladala dojrzale i na seks bedzei miala naturalna ochote (co akurat w przypadku rasy bialej bylo by ewenementem, ale juz u czarnych naukowo udowodniono ze dojrzewaja 2-3 lata wczesniej), przez co pedofil wcale sie nia nie zainteresuje, bo jego kreca osoby przed wiekiem pokwitania, czyli biologicznie do seksu nieprzystosowane i ktory wtedy rzezcywiscie moze byc dla nich fizycznie szkodliwy.
zrobmy tu druga ameryke, gdzie 17 latek poszedl siedziec na 10 lat, bo 15stka zrobila mu loda. ba - lepiej, tam obie osoby moga zalapac wpis przestepcy seksualnego do papierow, jesli sa ponizej wieku przyzwolenia i uprawiali razem seks. nic nie wiesz o tych sprawach? wcale mnie to nie dziwi, dalej ogladaj sobie tvn i sluchaj o odwaznych nalotach na gniazda "pedofili", gdzie to sie komus zapisal thumbnail z dzieckiem w TEMPie na kompie, albo posiadal pornosa z laska majaca 17 lat i 364 dni. o wlasnie - kolejny absurd, mozna uprawiac seks z 15stka, ale jak go utrwalisz to idziesz siedziec. co wiecej - nie mozna osobie ponizej 18 roku zycia prezentowac pornografii, wiec seks miedzy 15-18 rokiem zycia nalezy uprawiac... z zawiazanymi oczami?
jasne, ciebie absurdy nic a nic nie obchodza, dopoki sama nie trafisz na sytuacje, w ktorej narobisz sobie problemow. warto w tym miejscu przypomniec sprawy ludzi, ktorzy broniac sie przed napastnikami "za mocno" ich uszkodzili lub zabili i przez to sami trafili do paki. ja sam raz uciekajac przed napastnikami musialem wskoczyc do auta i jechac bedac pijanym, i oczywiscie w swietle prawa to ja jestem przestepca, bo nie dalem sie zadzgac nozami na miejscu.
kiedys nawet bylem patriota, ale od jakiegos czasu widze, ze ten piekny kraj toczony jest przez rak w postaci panstwa, stworzonego przez zidiociale spoleczenstwo targane niezdrowymi emocjami w kolejnych zrywach alkoholowych. mam nadzieje ze w koncu wymrzecie i zrobicie miejsce dla lepszej odmiany ludzkosci. to zreszta nie tyczy sie tylko polski, ale wiekszosci swiata.
no tak, każdy pijany za kierownicą będzie miał wymówki 'gonił mnie pies/bandzior' i sędzia ma go natychmiast uwolnić. KAŻDY może tak powiedzieć i co, jak to udowodnić mądralo?Chyba że jest nagranie z monitoringu, że ktoś biegnie na ciebie z maczetą/piłą mechaniczną a ty niczym superman wpadasz do auta i odjeżdżasz - to co innego :)
o prosze, czyli ty tez chronisz i popierasz bandziorow. no tak, polica bezradna jak zawsze. oni nic nie wiedza, oni sledztwa nie potrafia przeprowadzic, jedyne co potrafia to lapac pijanych kierowcow (zwykle na rowerach), lapac przestepstwa gospodarcze w postaci babuliny ze straganem z pietruszka itp. ale tam gdzie trzeba sie wysilic i sie narazac to juz nic nie wskoraja. a ja to po prostu pie*dole. gnijcie we wlasnym gownie, juz nie moge sie doczekac az sie wszyscy nawzajem zajebiecie i pozamykacie w wiezieniach. nasram na waszych grobach. :)
nie chronię bandziorów, to raczej ty, skoro nie widzisz nic złego w biciu żony czy kopaniu ciężarnej.
Napisałam, ze każdy może taką wymówkę sobie walnąć, gdy złapią go na prowadzeniu samochodu pod wpływem alkoholu. I co, sąd ma wypuszczać, bo poopowiadają jakąs bajkę? Sorry, ale tak jak napisalam, KAŻDY może powiedzieć, że jechał autem po pijaku, bo go gonił pies i się bal. I co, każdego należy wypuszczać?
Ale ty nienawidzisz ludzi...Mam nadzieję, że nie istniejesz naprawdę :)
ja juz powiedzialem - chcacemu nie dzieje sie krzywda. nie mam nic do masochistow. natomiast plod nie ma praw - jest narosla w macicy doroslej i samodzielnej kobiety.
nalezy przede wszystkim przeprowadzic sledztwo i stworzyc mechanizm odpowiadania przestepcy za czyn do ktorego zmusil inna osobe. obecnie ofiara nie ma zadnych praw, a niech jeszcze sie obroni i wleje bandziorowi to sama pojdzie siedziec.
owszem, nienawidze ludzi. nie wszystkich, wiekszosci, wlasnie dlatego ze uzurpuja sobie prawo do kierowania moim prywatnym zyciem. przyznaje calkiem otwarcie - gdybym mial taka mozliwosc to odpowiedzial bym im pieknym za nadobne i puscil ich z dymem przez komin obozu koncentracyjnego. dla mnie kazdy, kto glosuje w wyborach na partie jawnie zapowiadajacej wprowadzanie ograniczen, nakazow i kar jest bandziorem i wrogiem, niczym nie rozni sie od napastnika, ktory wlamuje sie do domu i przestawia mi meble.
nic nie mam do ludzi zyjacych po swojemu, chocby zupelnie inaczej niz ja, pod warunkiem ze nie chca na sile mojego zycia ustawiac.
ps. jeszcze jedna ciekawostka prawna - seks miedzy 15-18 rokiem zycia mozna uprawiac, ale juz nie za pieniadze, bo wtedy to przestepstwo. kolejny absurd. ale na szczescie nie ma jeszcze tak jak w pie*dolonej szwecji (zwanej tez panstwem idealnie policyjnym), gdzie to za seks w prostytutka (czyli placenie za seks) mozna isc na 2 lata do wiezienia. od tak, panstwo postanowilo rozwiazac problem handlu ludzmi po najmniejszej lini oporu - zakazac. u nas niestety wszystko zmierza w tym samym kierunku. najlepszy przyklad to wlasnie idiotyczna nagonka na pijanych kierowcow i jednakowe kary niezaleznie czy kierowca jechal rowerem czy tirem, oraz czy mial 0,5 promila czy 3 promile, a takze niezaleznie od tego gdzie jechal polna sciezka czy autostrada - dla panstwa jeden h*j.
rzygam na was.
Nagonka na pijanych kierowców? A może dlatego, że powodują wypadki, w wyniku których niewinne osoby tracą zdrowie i życie? Nie wpadłeś mózgu na to? Na polnej ścieżce nie można nikogo przejechać? No to ciekawy faktycznie pogląd na sprawę.
Z pewnością nie chciałbyś ukarania sprawcy, przez którego, na przyklad, twoja matka oślepła albo amputowano jej nogę. Tak ot tak po chrześcijańsku byś wybaczył, po co biedny kierowca, który wypił tylko pól litra ma siedzieć i jeszcze płacić odszkodowanie.. :)
Przestępstwem jest uprawienie seksu z osobą w wieku 17 lat za kasę? w Polsce? Gdzie to wyczytaleś?
Dziwi mnie to, że jednocześnie chcesz karać bandziorów a z drugiej strony chcesz puścić z dymem tych, ktorzy głosują na partie, które chcą karać i czegoś zakazywać. Nie widzisz swojej hipokryzji? Bo ona serio naprawdę razi...Albo chcesz by nie było kar albo chcesz, by karano bandziorów. Zdecyduj się chłopie.
Może nienawidzisz ludzi, bo od dzieciństwa ciebie nienawidzono? Nie chcę tutaj się wgłębiać w korzenie twoich ekstremalnych poglądów, ale tak myslę, że to może być przyczyna. W takim razie współczuje.
i jeszcze jedna bzdura w twym poście...płod ma pewne prawa, pod warunkiem zawiązującym, że owe dziecko urodzi się żywe.tak jak wspomniałam - dziecko może wystapić o odszkodowanie z tytułu szkód wyrządzonych w okresie prenatalnym. Może być spadkobiercą, może być uznane przez ojca, wiec bez bzdur, że nie ma praw. Najlepiej nie wypowiadać się na temat spraw, o których nie ma się pojęcia, bo można narazić się na śmieszność, no ale tak tak - to twoja sprawa :)
tak nagonka, w wyniku ktorej lud chce krwi i ja dostaje, kosztem niewinnych lub prawie niewinnych osob. i czytaj mojego posta dokladnie - mnie mierzi nie samo karanie pijanych kierowcow na publicznych drogach (za to na prywatnych zasady powinien ustalac wlasciciel), tylko brak zroznicowania kar. mialem znajomego menela, gosc za jazde po pijaku rowerem po polnej drodze trafil na rok za kratki, zostal mu rok w zawiasach i za drugim razem zlapali go trzezwego na rowerze, ale mial zakaz prowadzenia pojazdow wynikajacy z wczesniejszej wpadki, wiec wsadzili go na kolejny rok. potem wyszedl i po pol roku dostal wylewu, 2 lata lezal w hospicjum i umarl. mozna powiedziec wykonczono niegroznego menelika za to ze smial wsiasc na rower po piwie. to wedlug ciebie normalna kara? za powazniejsze przestepstwa dadza ci zawiasy, ale za jazde na czymkolwiek po piwie juz do pierdla i to jest wlasnie wynik nagonki - bezsensowne zawyzone kary, ktore nic nie daja. dziennie lapanych jest na polskich drogach 500 pijanych kierowcow - tak podaja statystyki policyjne. moze nalezy do problemu podejsc inaczej? moge sie zalozyc ze 90% z tych osob nie stanowila zadnego zagrozenia, a w wielu innych krajach mieli by prawo prowadzic pojazd. (podobnie jak z tym wiekiem przyzwolenia)
tak, to jest przestepstwo. widze ze nie masz zielonego pojecia na tematy o jakich dyskutujesz. nie zaskakujesz mnie ani troche.
art 199 kk
» § 1.
Kto, przez nadużycie stosunku zależności lub wykorzystanie krytycznego położenia, doprowadza inną osobę do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
» § 2.
Jeżeli czyn określony w § 1 został popełniony na szkodę małoletniego, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
» § 3.
Karze określonej w § 2 podlega, kto doprowadza małoletniego do obcowania płciowego lub poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, nadużywając zaufania lub udzielając mu korzyści majątkowej lub osobistej, albo jej obietnicy.
nie, nie ma tu zadnej hipokryzji. ja stoje po stronie wolnosci. wolnosc moze mi odebrac zarowno bandzior, inny obywatel, partia polityczna itp. bronie prawa wlasnoci, prawa do dowolnego zawierania umow oraz zarzadzania wlasnym cialem, majatkiem i zyciem. kazdy kto chce mi te podstawowe prawa odebrac jest moim wrogiem, a czy tobi to zgodnie czy wbrew literze prawa malo mnie obchodzi.
chce by karano bandziorow, a nie "bandziorow". ty nadal uwazasz ze to ja jestem bandziorem bo uciekalem samochodem po pijaku, czy tylko udajesz? bo nieczesto spotyka sie kogos tak zaslepionego kodeksami.. i to jeszcze ich nieznajac.
to jeszcze raz klarowniej - plod nie powinien miec zadnych praw, dopoki jest w ciele matki. powinna miec ona mozliwosc pozbyc sie go kiedy chce. to ze usuniety plod ginie, to sprawa plodu a nie matki. jesli ktos zginie jesli nie dam mu nerki, to nie znaczy ze ma mnie ktos do poswiecenia zmuszac. ale nie zamierzam ciagnac tego tematu. jak chcesz to wysle ci moja dyskusje o aborcji z postami o rozmiarach 10000 znakow i jak wszystko przeczytasz i wrocisz to pogadamy.
co to za ciekawe statystyki? Nie stanowili zagrozenia, bo akurat na szczęscie nikogo nie zabili?
Każdy pijany kierowca stanowi zagrożenie - nawet na leśnej drodze można kogos potrącić.
Popełniłeś przestępstwo i naprawdę, jeżeli nie masz dowodów na to, że uciekałeś przed potworem z tasakiem, to marny twój los byłby, gdyby cię złapano.
Powtarzam - KAŻDY może wymyślić bajkę, że gonił go seryjny morderca z hakiem zamiast dłoni. I co? Nie ma dowodow, bo "nie przyjrzalem się,ciemno bylo nie kojarzę twarzy, nie wiem o której godzinie to bylo bla bla bla". I w takie bajki mamy wierzyć? To pedofil też powie, że 7latka wyglądała mu na 20tkę według jego kryteriów.
Ale nie interesuje mnie to, czy twoim zdaniem płod powinien miec prawda, czy nie - po prostu napisałeś bzdurę, że nie posiada praw i wyprowadziłam cię z błędu podając przykłady, że jednak ma.
Poza tym nigdzie nie napisalam, że jestem zwolenniczką/przeciwniczką aborcji, tylko sprostowałam twoją bzdurę, więc nei wiem, na jakiej podstawie hcesz dyskutować ze mną jako 'zwolennik-przeciwniczka' aborcji.
Ponadto dyskusja zaczeła sie od sprzedawania się. Naprawdę, ze względu na swoją wielką tolerancję, nie powinieneś dziwic się, że ludzie nie popierają takich zachowań jak tej laski z filmu. Nie każdy musi zazdrościć szczupłej ćpnuce tego, ze wywalają publicznie rowa dorobiła się fajnej kasy. Inni mają godność, ona woli mieć kasę. Można i to i to bez wypinania gołej dupy w klubie pełnym napalonych zboków.
Ponadto nie może być pełnej wolności, tak jak ty sobie mówisz. 6 latka też ma mieć prawo dysponowania swoim cialem, mimo że jest jeszcze małym dzieckiem, bo przecież 'jest wolność' i 'nikt nie ma prawa ingerować w moje ciało' ?! Można dręczyć swoje zwierzęta, bo "to przeciez moje mogę robić co chce" ? Głupota.
Jeden ze skazanych pedofilów morderców powiedział (jest filmik na youtubie), że zabił 7 latkę, bo ... go denerwowała. Fajnie. To dziecko można zabić, bo denerwuje? Przecież to jego decyzja, jego sprawa, jego nerwy ucierpiały? Według ciebie tumaczenia "moja sprawa, moje zycie, moja decyzja, nie oceniajcie mnie" takiego faceta powinny mie w ogole miejsce?! Podobnie z pijanymi kierowcami, ktorzy oburzeni są,że ktoś ich skazuje na karę więzienia. Ciekawe, czy byliby tak samo otwarci i toleranyjni, gdyby ich dziecko zgineło pod kołami samochodu prowadzonego przez nawalonego faceta, ktorego "ktoś gonił". Fajnie.
buaha nieźle sie ubawiłam czytając twój post przepełniony jadem i nienawiścią. Miałeś cięzkie dzieciństwo, dlatego ci wybaczam, po ludzku i po "chrześcijańsku" :p Bardzo ci wspolczuje m.in. że nie potrafisz normalnie dyskutować, Agresja i wyzwiska biorą się wtedy, gdy nie ma się argumentów...no cóż. "To twoja sprawa" i niech twą pozostanie.
masakra, proszę daj sobie spokój z tłumaczeniem temu czemuś moralności bo on to pewnie jeden z tych co kamerką nakręcają goły tyłek tej laski. Dno.
no to muszę Ci powiedzieć że wedle Twojego toku rozumowania Justynka przestała się szanować, aktualnie zapiernicza właśnie na kasie w rossmanie, wiem bo widuję ją często.
Starość nie radość. xD Swoją drogą nokaut zamknęli zaraz po premierze, więc może nie ma gdzie występować, a dobrodziejstw kamerek internetowych jeszcze nie odkryła.
PS. 4 lata od oryginalnego posta, a ciebie dalej dupka piecze? XD Zazdrość tak bardzo motzno, haha.
aaa sorry nie doczytałam tego pkt regulaminu w którym jest napisane że postów starszych niż 3 lata nie wolno już komentować. No i wydało się, tak bardzo jej zazdroszczę, ehh ta spektakularna kariera.
Ja już nawet zapomniałem, że mam tu konto. Gdyby nie powiadomienie na maila nigdy bym sobie nie przypomniał, że w ogóle tu dyskutowałem. xD Niemniej jak czytam swoje posty sprzed lat to mogę śmiało powiedzieć, że poglądów nie zmieniłem i jest zajebiście. A jak wolisz pracować na kasie to pracuj, ja tylko pokazywałem głupotę w takim subiektywnym ocenianiu czyjegoś "szanowania się" i ambicji zawodowych. Ja nie poniżam kasjerek tak, jak wielu moralistów obraża przy każdej okazji tancerki erotyczne, prostytutki i aktorki porno. Brak szacunku do siebie to przedkładanie cudzych opinii ponad własne potrzeby i pragnienia. A czy chcesz wykładać towar na półkach, czy tańczyć na rurze - nie ma to żadnego znaczenia.