PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=305388}

Człowiek ze stali

Man of Steel
2013
6,4 136 tys. ocen
6,4 10 1 136234
5,3 51 krytyków
Człowiek ze stali
powrót do forum filmu Człowiek ze stali

Słyszałem że ten film ma super efekty specjalne. Najlepsze jakie dotąd powstały. Ale nie wiem jak wygląda sytuacja z efektami 3D....Czy warto się wybrać na wersję w trójwymiarze??? :)

teksas55

Dołączam się do pytania.

awsm

http://www.youtube.com/watch?v=lX6Fa_bVCro czy ta walka jest w tym filmie??

kozako22

Wystarczy spojrzeć na obsadę, żeby się dowiedzieć, że Doomsdaya nie ma w tym filmie.

konradleg

szkoda,bo miał być doomsdey,mieli wykonac film z jego udzialem,dziwne,że zrezygnowali

kozako22

w zasadzie to patrząc na to jak hollywood kręci filmy to możliwe, że superman umrze w 2 części.

awsm

Pytanie trochę bez sensu ponieważ każdy wie, że niezależnie od tego czy film jest dobry czy nie 3d zawsze niszczy film i przeszkadza w uważnym odbiorze. Krótko mówiąc 3d nawet to dobre bo zdarza się, jest chałowe ergo nigdy nie opłaca się iść na 3d (chyba, że ktoś lubi jak mu w twarz rzucają wszystkim co jest na ekranie). Dobra przesadzam bo są i takie 3d(dobre), że masz tylko przestrzenność a nie obrywanie kotletem w twarz ale i tak 3d od początku było poronionym pomysłem dla niedzielnego kinomana.

ocenił(a) film na 7
teksas55

Byłem wczoraj na 3D w kinie IMAX - nie ma po co przepłacać, lepiej się wybrać na 2D. Kilka razy ściągałem okulary, żeby zobaczyć czy jest jakaś różnica i nie zauważyłem :P Ale sam film polecam :)

ocenił(a) film na 4
teksas55

z trój---> wymiaru najlepsze były reklamy. Sam film przesłodzony efektami specjalnymi, podobnie jak w 2012. Zapowiadał się dobrze. Po wyjściu z kina, pada jedno z tych klasycznych pytań : Co to k...a było...?!

ocenił(a) film na 9
teksas55

3D jest marne, gdyby były seanse Imax 2D to była by to optymalna wersja do obejrzenia :)

teksas55

Efekty 3D na Kryptonie są rewelacyjne, w pozostałej części filmu ok.

ocenił(a) film na 9
teksas55

Hmmm? Musisz sam zdecydować, czy jesteś wstanie poświecić się dla dodatkowych efektów, które może i dużej różnicy nie robią, ale sprawiają że trochę inaczej się ogląda. Mi akurat nie przeszkadza 3D, choć rewelacyjne nie jest. Z resztą, jeszcze w żadnym filmie nie było rewelacyjne. Oglądało się fajnie, choć w niektórych scenach (akcji) było za szybko na 3D. Sam chciałbym jeszcze raz obejrzeć film, ale już bez efektów 3D. Dla mnie to był też ciężki wybór, ale jednak zdecydowałem się, no i nie żałuję w sumie. Film był, potem się skończył, a emocje i tak zostały :) Przy okazji, film naprawdę warto obejrzeć, tak czy inaczej ;)

ocenił(a) film na 8
teksas55

Żebym miał wybór w swoim zacofanym kinie to wybrałbym bez dwóch zdań 2D

ocenił(a) film na 3
teksas55

3D jest... właściwie go nie ma :P Nie polecam- strata kasy. Jeśli już to na 2D

madman165

Dzięki za odpowiedzi...własnie wróciłem z kina...byłem na 3d...2d dopiero się zaczeło..i faktycznie lipa....ale efekty specjalne wymiatają... Avegersi i Transformersy sie chowają...film mnie zmiażdżył..:)

teksas55

potwierdzam na 3D nie warto

ocenił(a) film na 5
teksas55

2 d powala, wszystkie filmy jakie ostatnio oglądałem w 3 d były do d..y. 3d tylko imax

ocenił(a) film na 10
teksas55

3D jak to w filmach konwertowanych do tego formatu - raczej słabe i rozczarowujące. Nie radzę przepłacać.

krzysztofinski

Dzięki wszystkim za odpowiedź, śmigam na 2D (na szczęście mam do wyboru, co rzadko się zdarza).

ocenił(a) film na 9
teksas55

3D to jakaś porażka, skończyli by w końcu z marnymi konwersjami!!!!