PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10054168}

Coraz bliżej

Yomei Ichinen no Boku ga, Yomei Hantoshi no Kimi to Deatta Hanashi
2024
7,2 555  ocen
7,2 10 1 555
Coraz bliżej
powrót do forum filmu Coraz bliżej

Ten film rozdarł mnie od środka, dawno żaden film mnie tak nie poruszył, no chyba, że koreański serial. Ten film jest japoński ale Azjaci są mistrzami w roztapianiu serc...i łamaniu chyba.

ocenił(a) film na 8
marcinos_77

Dla mnie w tym filmie wszystko były zbyt idealne niestety, zbyt ładne i cukierkowe jak na melodramatyczną opowieść o dwóch osobach muszących stawić czoła zbliżającej się śmierci.
Dużo bardziej mi się podobał ten film azjatycki też dostępny na netflixie
https://www.filmweb.pl/film/My+i+oni-2018-808452

ocenił(a) film na 10
D3tective

Dzięki za polecenie, obejrzę.

D3tective

A gdzie ten film znajdę online?

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Niestety poza Netflixem nie mam bladego pojęcia

D3tective

Już znalazłam thx ;)jest na cda-hd.cc

ocenił(a) film na 8
Weronka90

O dobrze wiedzieć, mam nadzieję że zrobil na Tobie wrażenie :))

D3tective

Co prawda obejrzałam połowę,bo usypiała,ale bardzo mi się podobał i fajne seriale/filmy możesz czasem znaleźć na Freedisc,CDA albo filman.cc a chińskie dramy bardziej na dramaqueen albo YouTube

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Już mam trochę tego obejrzanego wszystkiego i coraz trudniej znaleźć jakieś koreańskie perełki, ale dzięki. Będę jutro w pracy w wolnej chwili czegoś szukał nowego. Dzięki, śpij dobrze :D

D3tective

Na viki.com masz seriale,filmy koreańskie chińskie tajwańskie;)

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Wiem, sam Ci wysyłałem link do jednego serialu kiedyś stamtąd :))

D3tective

Napisałam w poprzedniej wiadomości,że tyle seriali oglądam że ciężko zapamiętać kto nam i co poleca:) a z nie koreańskich polecam One od US is lying, Control-z,Heathers ;(

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Odpalę Control-z przy najbliższej okazji, dzięki :D

D3tective

Spoko znajdziesz go na hdtoday.to albo vider.info ale pewnie te str też znasz :D

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Akurat mam netflixa wykupionego, nie będzie problemu. :D Obrotna jesteś z tymi wszystkimi stronami, być może się przydadzą na przyszłość

D3tective

W życiu czasem trzeba kombinować by coś fajnego obejrzeć za free :) po to jest ta str by sobie pomagać na wzajem w razie w ;P

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Fakt, mogę obejrzeć Coffee Prince i Iris, jestem dozgonnie wdzięczny:D

ocenił(a) film na 8
Weronka90

O jest Black na tej pierwszej stronie, nigdzie go znaleźć nie mogłem, nareszcie obejrzę:D

D3tective

Ha-neul-gwa Ba-da
20091h fajny ten film się wydaje,ale nigdzie go znaleźć nie mogę :/

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Tylko po azjatycku znalazłem. Ja myślałem, że black nie oglądałem, a oglądałem jednak. Zaniki pamięci

D3tective

Taki tytuł serialu Black i ciekawy jakiś ?;)

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Ciekawa koncepcja, ale ogladałem wcześniej kilka podobnych, dlatego w głowie mi nie utkwił

D3tective

Niby tyle str,ale nieraz ciężko coś znaleźć z pl napisami a lepiej rozumieć co się ogląda he :P

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Co się dziwić, pewnie azjaci też mają problem z obejrzeniem polskich i innych europejskich produkcji w swoich językach:D Trzeba doceniać ludzi, którzy mają ochotę to tłumaczyć

D3tective

Pisownia azjatyckiego języka jest ciężka,a co dopiero wymowa ;)mało jest takich specjalistów ale dobrze że w ogóle są :D

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Tajwańczycy i ogólnie studenci z Azji radzą sobie z polskim, chociaż jest jednym z najtrudniejszych języków, to i u nas się mądre głowy znajdą do koreanskiego, japońskiego, czy chińskiego :D

D3tective

Nie jesteś sama: walka z wataha też fajny film i na tej str z pl napisami znajdziesz co wyżej wspomniałam :)ja się uczę ang to kiedyś może będę tłumaczyć filmy i seriale kto wie,ale 18 czasów i u nas nie ma zaprzeszłego, ciągłego,przeszło teraźniejszego itd

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Oj ja nienawidzę dokumentów. Obejrzałem w życiu naprawdę garstkę tylko.
Chciałoby Ci się? Szkoda życia, haha

D3tective

Ostatnio pisałam esej o xenoglosofobii i dopiero prywatny nauczyciel umie nauczyć języka,bo w szkole to tragedia jak uczą bez logiki i tylko wkuwanie na pamięć,a trzeba zrozumieć całą gramatykę,pharsal verbs,słownictwo itd

ocenił(a) film na 8
Weronka90

W szkołach do końca średniej przyuczają tylko do matury, kto ma smykałkę do języka zdaje bez problemu na 100 procent. Ja nigdy nie lubiłem obcych języków i w dodatku rozszerzenie z niemieckiego miałem :D Coś tam z angielskiego rozumiem, ale nie żeby swobodnie oglądać cały serial

D3tective

Zawsze możesz oglądać z napisami by się doszkolić w ang :)ja chciałam zdawać niemiecki i ang na maturze ale bez korków by było ciężko a fajnie znać choć jeden język obcy i pochwalić się certyfikatem np CAE

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Oglądam zawsze w oryginalnym języku produkcji i napisami polskimi, bo oglądanie z lektorem to dla mnie zabijanie połowy filmu/serialu, wyjątkiem są chłopaki z baraków:D Pewnie, że fajnie. Odnajdywanie się zza granicą i porozumiewanie z innymi ludźmi w sposób komunikatywny to zupełnie inna rzeczywistość, o dostępności pracy nie wspomnę.

D3tective

Nie zawsze da dostępne napisy pl ale też lektor musi być dobry a nie czytany translator :D

ocenił(a) film na 8
Weronka90

W starych filmach racja nie gryzł tak uszu, w tych nowych lepiej nie komentować nawet

D3tective

Wydaje się że hiszpański i włoski nie są aż tak ciężkimi językami choć może to się tylko wydaje;)

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Hiszpański zdaniem wielu najłatwiejszy, ale wiadomo kwestie indywidualne :D

D3tective

Najpierw trzeba zacząć się go uczyć :D

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Jak ktoś raz na 10 lat poleci zwiedzić tylko Barcelonę, to nie ma większego sensu :D

D3tective

No w sumie tak może że ktoś planuje np wymianę studencka w tym kraju to coś pasuje znać po hiszpańsku :)

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Planujesz? Haha

D3tective

Tu się komentuje chyba tylko filmy a prywatne rozmowy gdzieś indziej ?:) trzeba się kształcić zwiedzać świat i zdobywać doświadczenie

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Możesz podać kontakt do siebie jakiś:)

D3tective

justynnia90@wp.pl na początek wystarczy bo dziś festiwal filmowy i zaraz wychodzę na film a potem poczęstunek słodki ;))

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Okej, udanej rozrywki i smacznego :)

D3tective

Jakby za to dobrze płacili to czego nie zawsze to kontakt z ang by był :D

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Aż ciekaw jestem jakie mogą to być stawki, czy to nie bardziej takie hobbystyczne zajęcie dla ludzi

D3tective

Pewnie więcej płacą za tłumaczenie produkcji światowych i to na wysokim poziomie;)

ocenił(a) film na 8
Weronka90

Haha, przyszłość stoi przed Tobą otworem

D3tective

Faint heart never won fair lady :D

D3tective

Powiesz o co Ci w końcu chodzi czy nie masz jaj i nie stać Cię na chwilę odwagi i szczerości? Trzeba mieć do kogoś szacunek,a kogoś poniżać i olewać za nic...

D3tective

moviesjoy.to też ma produkcję z Europy USA Korei i nie tylko