Ten film rozdarł mnie od środka, dawno żaden film mnie tak nie poruszył, no chyba, że koreański serial. Ten film jest japoński ale Azjaci są mistrzami w roztapianiu serc...i łamaniu chyba.
Dla mnie w tym filmie wszystko były zbyt idealne niestety, zbyt ładne i cukierkowe jak na melodramatyczną opowieść o dwóch osobach muszących stawić czoła zbliżającej się śmierci.
Dużo bardziej mi się podobał ten film azjatycki też dostępny na netflixie
https://www.filmweb.pl/film/My+i+oni-2018-808452
Co prawda obejrzałam połowę,bo usypiała,ale bardzo mi się podobał i fajne seriale/filmy możesz czasem znaleźć na Freedisc,CDA albo filman.cc a chińskie dramy bardziej na dramaqueen albo YouTube
Już mam trochę tego obejrzanego wszystkiego i coraz trudniej znaleźć jakieś koreańskie perełki, ale dzięki. Będę jutro w pracy w wolnej chwili czegoś szukał nowego. Dzięki, śpij dobrze :D
Napisałam w poprzedniej wiadomości,że tyle seriali oglądam że ciężko zapamiętać kto nam i co poleca:) a z nie koreańskich polecam One od US is lying, Control-z,Heathers ;(
Akurat mam netflixa wykupionego, nie będzie problemu. :D Obrotna jesteś z tymi wszystkimi stronami, być może się przydadzą na przyszłość
W życiu czasem trzeba kombinować by coś fajnego obejrzeć za free :) po to jest ta str by sobie pomagać na wzajem w razie w ;P
O jest Black na tej pierwszej stronie, nigdzie go znaleźć nie mogłem, nareszcie obejrzę:D
Tylko po azjatycku znalazłem. Ja myślałem, że black nie oglądałem, a oglądałem jednak. Zaniki pamięci
Ciekawa koncepcja, ale ogladałem wcześniej kilka podobnych, dlatego w głowie mi nie utkwił
Co się dziwić, pewnie azjaci też mają problem z obejrzeniem polskich i innych europejskich produkcji w swoich językach:D Trzeba doceniać ludzi, którzy mają ochotę to tłumaczyć
Pisownia azjatyckiego języka jest ciężka,a co dopiero wymowa ;)mało jest takich specjalistów ale dobrze że w ogóle są :D
Tajwańczycy i ogólnie studenci z Azji radzą sobie z polskim, chociaż jest jednym z najtrudniejszych języków, to i u nas się mądre głowy znajdą do koreanskiego, japońskiego, czy chińskiego :D
Nie jesteś sama: walka z wataha też fajny film i na tej str z pl napisami znajdziesz co wyżej wspomniałam :)ja się uczę ang to kiedyś może będę tłumaczyć filmy i seriale kto wie,ale 18 czasów i u nas nie ma zaprzeszłego, ciągłego,przeszło teraźniejszego itd
Oj ja nienawidzę dokumentów. Obejrzałem w życiu naprawdę garstkę tylko.
Chciałoby Ci się? Szkoda życia, haha
Ostatnio pisałam esej o xenoglosofobii i dopiero prywatny nauczyciel umie nauczyć języka,bo w szkole to tragedia jak uczą bez logiki i tylko wkuwanie na pamięć,a trzeba zrozumieć całą gramatykę,pharsal verbs,słownictwo itd
W szkołach do końca średniej przyuczają tylko do matury, kto ma smykałkę do języka zdaje bez problemu na 100 procent. Ja nigdy nie lubiłem obcych języków i w dodatku rozszerzenie z niemieckiego miałem :D Coś tam z angielskiego rozumiem, ale nie żeby swobodnie oglądać cały serial
Zawsze możesz oglądać z napisami by się doszkolić w ang :)ja chciałam zdawać niemiecki i ang na maturze ale bez korków by było ciężko a fajnie znać choć jeden język obcy i pochwalić się certyfikatem np CAE
Oglądam zawsze w oryginalnym języku produkcji i napisami polskimi, bo oglądanie z lektorem to dla mnie zabijanie połowy filmu/serialu, wyjątkiem są chłopaki z baraków:D Pewnie, że fajnie. Odnajdywanie się zza granicą i porozumiewanie z innymi ludźmi w sposób komunikatywny to zupełnie inna rzeczywistość, o dostępności pracy nie wspomnę.
W starych filmach racja nie gryzł tak uszu, w tych nowych lepiej nie komentować nawet
Jak ktoś raz na 10 lat poleci zwiedzić tylko Barcelonę, to nie ma większego sensu :D
No w sumie tak może że ktoś planuje np wymianę studencka w tym kraju to coś pasuje znać po hiszpańsku :)
Tu się komentuje chyba tylko filmy a prywatne rozmowy gdzieś indziej ?:) trzeba się kształcić zwiedzać świat i zdobywać doświadczenie
justynnia90@wp.pl na początek wystarczy bo dziś festiwal filmowy i zaraz wychodzę na film a potem poczęstunek słodki ;))
Aż ciekaw jestem jakie mogą to być stawki, czy to nie bardziej takie hobbystyczne zajęcie dla ludzi
Powiesz o co Ci w końcu chodzi czy nie masz jaj i nie stać Cię na chwilę odwagi i szczerości? Trzeba mieć do kogoś szacunek,a kogoś poniżać i olewać za nic...