PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 516 tys. ocen
7,7 10 1 515618
6,4 75 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Mimo,że jestem wielką fanką Brada Pitta, to muszę przyznać, że film jest mało inteligentny, nudnawy i zrobiony na siłę.
Efekty specjalne super. teksty nie zaskakują.

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mensa_(organizacja)#Przyst.C4.85pienie

poprawny link. Dark Sider ma problemy z kopiuj i wklej. :)

ocenił(a) film na 8
Momoria

"Reasumując nie będę dywagował i wdawał się z Tobą w niekonstruktywne polemiki, które do niczego nie prowadzą.
Mamy dzisiaj piękny dzień i wolę iść ze znajomymi, pooddychać świeżym powietrzem i porozmawiać zamiast (tak jak jest w Twoim przypadku) siedzieć i opalać się przed monitorem. "

Jeszcze będzie dużo ciepłych dni- kilka miesięcy :):):) A w zimie też jest fajne powietrze. Nic dziwnego, że pleciesz takie bzdury skoro częściej wychodzisz ze znajomymi niż zaglądasz do książek. A jak już zaglądasz, to nie do tych co pownieneś.

Momoria

Jakie to genialne, prześwietliłaś mnie na wylot czytam tylko CKM i temu pokrewne po prostu genialne w swej prostocie.
Pamiętaj książki to nie wszystko bo jedynie czytając nie spełnisz się w życiu ale to już zupełnie inna para kaloszy...

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Swoje już przeżyłam i nie mam zamiaru oddawać się pustym rozrywkom aż do starośći.

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Dark Sider:"Doda nie ma takiego IQ jak mówi, 160 pkt posiada tylko ok 2% ludzkości
a rękę dam sobie uciąć, że ta różowa idiotka nie zalicza się do tej grupy"

To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?
To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?
To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?To kiedy ucinasz sobie rękę?

już widzę tą wionzankę przekleństw. Oj dark siderze. Ale głupa z siebie zrobiłeś, a teraz jeszcze po tych przekleństwach- zalosnego głupa!!!!

Momoria

Achh... Jesteście moimi idolami, wszyscy! :D

Momoria

nie byłem w stanie przeczytać wszystkich bzdur jakie wypisałaś tu na forum, bo tego jest za dużo. jesteś bardzo uparta i bronisz swojego zdania już chyba od tygodnia rozpisując się nad swoim iq i nad tym że jesteś lepsza od innych. fajnie.

ale nie o to chodzi. mam jedno pytanie - jakie Twoim zdaniem sceny w tym filmie miały w zamiarze wzbudzić u widzów śmiech? nie chciało mi się czytać wszystkich twoich jakże ciekawych i elokwentnych postów więc jak gdzieś napisałaś odpowiedź to przepraszam. albo inaczej - i'm sorry.

ocenił(a) film na 8
tandetny

Np. pioruny, potknięcie się przez tą afroamerykankę o małego niemowlaka, poranne wyjście kochanki z łóżka Brada i zdziwienie, kiedy natyka się na starców i wiele innych.

Momoria

potknięcie się o dziecko!? czy ty się dobrze czujesz? w tym filmie nic nie miał wzbudzić salw śmiechu... może ewentualnie uśmiech na twarzy.

a czy pioruny są zabawne? nie wierze...

ocenił(a) film na 8
tandetny

Oczywiście, że miało to być zabawne. Tak, dobrze się czuję. Nie widziałam w potknięciu o dziecko dramatyzmu. Czyli jednak śmiałeś się z deptania dziecka!!!! Jak mogłeś? ;)

ocenił(a) film na 8
tandetny

O kolejna scena mi się przypomniała- coś o seksie, nie pamiętam dokładnie, a Brad na to, że dużo du.pczył, ale nie w niedzielę (jak pamiętamy burdel zamknięty był w niedzielę). Nic mnie nie śmieszyo. Wszystko było przewidywalne.

Momoria

seks też jest zabawny...

fajnie, że jesteś taka przewidująca. po prostu kiedy tylko usiadłaś w kinie od razu wiedziałaś jak się potoczy życie Benjamina. geniusz.

ocenił(a) film na 8
tandetny

Nie trudno było odgadnąć, iż spotka tą małądziewczynkę, którą się zauroczył w późniejszym czasie. To logiczne- ona się starzeje, on młodnieje. Wpewnym momencie oboje będą w odpowiednim wieku do romansowania.

Wiesz, inteligentni tak mają, że trzeba ich mądrze zaskoczyć by coś było sieszne.

Mnie np. śmieszy to: http://www.pudelek.pl/artykul/16426/kto_naprawde_rzadzi_w_tvp/

Ogólnie na Pudelku inteligentni ludzie redagują teksty, a ja jako kobieta, wiadomo, lubię ploty.

Momoria

Ha, a ja myślę, że Momoria to tylko sprytna prowokacja, bo mam cichą nadzieję, że takich ludzi na świecie nie ma... "Ogólnie na Pudelku inteligentni ludzie redagują teksty" - to stwierdzenie też przemawia za tym, że to prowokacja, a jeśli tak - to gratuluję pomysłu i zacięcia, jeżeli nie, to... oznacza, że świat wkroczył w nową fazę rozwoju - niedługo wszyscy zjednoczymy się pod panowaniem Momorii, której inteligencja i światły umysł wyprowadzi świat z kryzysu, a wprowadzi go na drogę dobrobytu i rozkwitu! Ave Momoria!

ocenił(a) film na 8
zlyczlowiek

Nie ma takich ludzi jak ja na świecie? No są. Niestety w mniejszości, ale jesteśmy. I lubimi manipulować ociemniałymi. Któż się nam oprze? Hej cichociemni- dobijamy do 1000 wypowiedzi. Do dzieła!

ocenił(a) film na 1
Momoria

Z czym wy tu wyjeżdżacie? To jest forum na temat Dody czy "Ciekawego przypadku Benjamina Buttona"?.
Momoria, albo Ci się film podobał, albo nie, krótka piłka, nie ma owijania w bawełnę, odpowiedz.

ocenił(a) film na 8
Sidious_

Kochanie. Urwałeś się jak Filip z konopii. Już byo o tym, czy mi się film podobał czy nie jakbyś nie zauważył. A o dodzie, to nie ja zaczełam. Dlaczego wy myślicie, że to ja zjeżdżam z tematu. Nie umiecie czytać?????

ocenił(a) film na 1
Momoria

Jakbyś nie zauważyła też Ci odpowiedziałem, mój post jest na poprzedniej stronie, przejrzyj sobie. A konkretów jak nie było tak i nie ma dalej.

ocenił(a) film na 8
Sidious_

Spoko kmochanie, przyjdzie czas na ciebie. Już było o tym czy mi się film podobał czy nie. Więc jak znajdę twój post to go z.jebię, spoko.

ocenił(a) film na 1
Momoria

Nie czytałaś postu, a już chcesz go zjebać?? Zjebali to cię starzy jak cię poczęto latawico.

ocenił(a) film na 8
Sidious_

Skoro dotyczy on mojej oceny filmu, o której to już było mowa. Więc podejrzewam, że zj.ebię ten post konkretnie. A ciebie znaleźli w kapuście. Bo kiełbie we łbie masz sz.mato.

ocenił(a) film na 1
Momoria

Dotyczy przede wszystkim filmu ty tępa mątwo, tak to jest jak się nie czyta czyichś wypowiedzi. I nie szczekaj tak na króla, bo na zbyt krótkim łańcuchu cię stary uwiązał ;>

ocenił(a) film na 8
Sidious_

Mówiłam, żebyś czekał grzecznie aż raczę zajrzeć. Odniosłam wrażenie, że chodzi ci o krótką piłkę- czy mi się film podobał, czy też nie. A o tym już się wypowiadałam. A, że jesteś wulgarnym gn.ojem, to już tym bardziej wiem, że post jest napisany nielogicznie (bez czytania). Jesteś jakimś rozwydrzonym dzieciakiem z podstawówki. Zakoleguj się z moovem.

Sidious_

Sidius RLZ!
Odpal jej lightsaber w piździe, może jest taka zgorzkniała bo jej nikt nie zapakował :D:D:D

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

O wow. Czego my się tu dowiadujemy o Dark Sliderze. jednym słowem. Nie wart nawet wypicia moich szczochów.

Momoria

jeb się na bambus parujący klocu

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

A ty się nadziej na taboret z kuchni. Będzie miło!!! C.welu.

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

O kochanie, dalej oplasz się przed monitorem? Niedługo słoneczko zajdzie. A myślałam, że masz kupę znajomych!!! hehe Ludzie często stwarzają sztuczny obraz na forum. Jednak ze Slidera wyszła już cała prawda o nim.

Momoria

Sidera Ty głupio suko! nawet czytać nie umisz hihi! już byłem w przerwie kiedy Ty tak bezlitośnie napierdalałaś na tym forum hihi hehe huhu ^^ a i jeszcze haha i hyhy

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Dalej Sider pokaż jaki z ciebie inteligentny facet. No dalej. A teraz idź do matki i powidz do niej, ze.rżnę cię s.uko. Zrobi jej się miło.

ocenił(a) film na 7
Momoria

za takie slowa nalezy Ci sie w pysk, masz szczescie, ze chowasz sie za monitorem...

ocenił(a) film na 8
Bradddock

Wątpię czy by ci się udało. :):):):) Mogę się nie chować. Chcesz się umówić w realu. Tylko pięści. Serio. Bić się umiem.

Momoria

ale masz w głowie napierdolone, jednak to prawda, że niektóre laski mają zamiast mózgu piłeczkę kauczukową, która co ruszto musi być wprawiana w ruch :D:D

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Wow , twoja matka napewno cierpiała na tę przypadłość. Masz niestety jej geny. Musiała dostawać niezły face fuck.ing. Pewnie tak zostałeś poczęty. Ciąża pozamaciczna. To wszystko tłumaczy.

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

A ja myślę, że się wkurzyłeś i wypiłeś piwo sam jak palec przed kompem buhaha.

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Może jakieś kazirodztwo było w twojej rodzince? I dlatego jestes taki jaki jesteś?

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Od kąd to metale mają dużo znajomych??? :):):):)

Momoria

nie znasz kultury do której osobiście nie należę...
kolejny przejaw idiotyzmu z Twojej strony

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Teraz to myślę, że jesteś discopolowcem .

zlyczlowiek

^^ Dobre...
Ave! Ave! Ave!

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

I pewnie metalu słucha. Co za dziad .

Momoria

umówimy się na korepetycje kotQ?

Dark_Sider

Ja pier### ludzie nie czytajcie tego na trzeźwo :D:D:D

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Aha, teraz udaje, że pił alkchol i stąd jego głupie posty. Już tu taki moove chyba był i tak samo próbował się bronić.A może mu już nerwy puszcają? Biedulek.

ocenił(a) film na 1
Momoria

Widzę, że masz problemy z czytaniem

"Odniosłam wrażenie, że chodzi ci o krótką piłkę"

"A, że jesteś wulgarnym gn.ojem, to już tym bardziej wiem, że post jest napisany nielogicznie (bez czytania)"

No gratuluję, skoro jesteś w stanie stwierdzić co napisałem bez czytania, mój ty jasnowidzu. Tak to jest jak się szkoły zawczasu nie skończyło i później zakrawa się na nie wiadomo co .

I jak coś to Darth Sidiousa, a nie sidara pacanie. Co widzę, już się poddajemy, hehe. Człowiek inteligentny to potrafi fajny pojazd wymyślić, a ty niestety jesteś zbyt ociężałą umysłowo krową żeby się na coś takiego wysilić.

"Moim zdaniem powinni zrobić forum, gdzie szczeniacy nie będą mieć wstępu!!!"

No to co tu jeszcze robisz? Już cię tu nie ma ;-)) Psik! Poszła stąd!

ocenił(a) film na 8
Sidious_

"Z czym wy tu wyjeżdżacie? To jest forum na temat Dody czy "Ciekawego przypadku Benjamina Buttona"?.
Momoria, albo Ci się film podobał, albo nie, krótka piłka, nie ma owijania w bawełnę, odpowiedz. "

Na ten post odpowiedziałam jakbys nie zauważył. I jest w nim mowa o krótkiej piłce. już odpowiedziałam wcześniej na tym forum co sądzę o "ciekawym..."

Później zrobiłeś się wulgarny nie wiem dlaczego. Ja odnośnie twojej osoby nie użyłam żadnych niepoprawnych epitetów. Niektórzy ludzie posiadają dar dedukcji mój drogi. A szkoły mam pokończone.

A gdzie nazwałam cię sidara? To było do kogo innego patała.chu. A po co mam wymyślać pojazd? To ie jest forum automoto!!!!!

Szczeniacy, to osoby takie jak ty.

Momoria

buhahaha rozbawiłaś mnie aż do łez buheh ^^

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

Naprawdę? Ja myślę, że pod.kur.wiłam cię az do wytrysku.

Momoria

nic takiego ty pusta suko nie napisałem ssij...

ocenił(a) film na 8
Dark_Sider

:))))) No i ?