PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=864710}

Chmara

La nuée
2020
3,9 2,6 tys. ocen
3,9 10 1 2598
4,4 5 krytyków
Chmara
powrót do forum filmu Chmara

Przez pierwsze pół byłam skupiona na tym makabrycznym (bo za delikatnym itd.itp.) głosie i nie mogłam wyjść z wrażenia przerażenia - kto zatrudnił tę panią i dlaczego ! Nie mam nic przeciwko kobietom, ale takie typowo kobiece, delikatne, dziewczęce głosy nie pasują do tego typu filmów. Do familijnych, albo jako dubbing pod jakąś dziewczynkę, królewnę... Anię z Zielonego Wzgórza, itp.
Zanim ogarnęłam, że to jest jednak horror nastąpiła (w sumie niezła) scena końcowa.

Fatalna pani lektor, szum robactwa, robactwo wszechogarniające i mnóstwo wątpliwości co do treści logicznej. Kto ma siłę to znieść, niech obejrzy.

marta7799

Trzeba bylo z napisami ogladać. No chyba, ze po piracku sie ogladalo no to nie ma tematu ;)

ocenił(a) film na 5
miarara

'po jakiemu piracku' ! za abonament !:) Nie lubię z napisami, gdy oglądam w mieszkaniu, a nie w sali kinowej :(

marta7799

A to spoko, ale sama widzisz. Netflix i lektorka w stylu IVONA sprawią, ze ludzie polubią z napisami ;) Ja jestem mniej wymagajacy i po jakichś 20 minutach się przyzwyczailem do pani Anny Kędziory, bo tak sie nazywa wg. napisów koncowych

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
Flat_Eric

Może sama się rozpedź i walnij w ścianę. Bo zesrałaś się sromotnie. Z lektorem czy bez film i tak jest słaby. Lektor sprawia tylko że bliżej mu do horroru xD

ocenił(a) film na 5
Flat_Eric

Komuś tutaj brak podstawowej kultury :(

ocenił(a) film na 7
marta7799

To nie jest brak kultury tylko działa mi na nerwy to że wszyscy nagle oceniają film na 2 bo jest pani lektor. Poczytaj sobie wypowiedzi na tym forum. Dla mnie film jest niszowy, obejrzałem go z napisami i uważam że są gorsze gnioty które nawet Ty oceniłaś wyżej...

ocenił(a) film na 7
Flat_Eric

Jeśli uraziłem Cię to przepraszam...

ocenił(a) film na 8
marta7799

Oglądanie filmów z lektorem to horror, bo w ten sposób zabija się znaczną część wrażeń z seansu.

ocenił(a) film na 5
mg90

Hej, myślę, że większy horror byłby z dubbingiem ! który zabija nie tylko film, ale wszystkich aktorów ! Na szczęście u nas w kraju nie ma obowiązkowego zwyczaju dubbingowania filmów dla dorosłych. Ulga.

ocenił(a) film na 5
mg90

Hej, myślę, że większy horror byłby z dubbingiem, który zabija nie tylko film, ale wszystkich aktorów. Na szczęście u nas w kraju nie ma obowiązkowego zwyczaju dubbingowania filmów dla dorosłych. Ulga.

ocenił(a) film na 8
marta7799

To prawda, nawet kreskówki czy gry wolę przeważnie w oryginale.