PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2887
6,7 18 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności
ocenił(a) film na 9
Martinn

Kuku! I nie kukuszka, a kukusz raczej, bo kukają tylko samce.

Martinn

Martin, nie czytasz wiadomości prywatnych.

Eleonora

Bo mi Filmweb takowych nie pokazuje na razie.

Martinn

A jeszcze niedawno twierdziłeś coś innego...

mikka_v

Wtedy pokazywał i były.

Teraz nic nie pokazywał ... i była.

Martinn

same problemy

Eleonora

To pewnie dlatego, że ta była od Eleonory ;P

Martinn

No i co się rozłazicie? Zdecydujcie się na jedno żerowisko, bo mi się tak nie chce skakać.

mikka_v

Mądre drapieżniki żerują w różnych miejscach :)

ocenił(a) film na 9
Martinn

Właśnie.

ocenił(a) film na 9
Eleonora

O Kervalu!

Hominus_nocturnus

Znalazłam was!!!!!!!!!!!!!!!!
;p

proba_mikrofonu

Czujemy się znalezieni

http://demotywatory.pl/1904002/Dziekuje-znalazcy-z-Miedzychodu

Martinn

Zawsze kurde jak chcę cos napisać, to dostaję komunikat, że czort ze mną, bo tykło 1000 postów.

Eleonora

Ciekawe czy ten temat też wskoczy do hot.

Eleonora

Pewnie, że jasne, że oczywiście, że tak.

mikka_v

No dla mnie nie tak bardzo, bo ten poprzedni ciągle był w hot - nawet jak miał jeden wpis na dobę. Rzecz w tym, że to taki urok nowego fw, że jak wpadnie coś do hot, to jakby nie może wypaść. Tam jest raptem 6 tematów. Wątpię, żeby ciągle nasz - tamten takie czasowo zdychający często - przewyższał aktywnością większość zwłaszcza z głównego forum.

Eleonora

Właśnie tak miałem przed chwilą

Kuku http://www.youtube.com/watch?v=kTMT5TyhTNw

Martinn

A widziałeś te kilkadziesiąt tematów pod Terminatorem? Oni tam mają niektóre tematy po 1001 wpisów i nawet chyba jakiś widziałam z 1002. Być może jak idealnie w tej samej chwili się wysyła, to jakoś przepuści oba, ale to dziwne jednak.

Eleonora

oooooooo! a w polecanych blogach jest mój temat. Ale to pewnie tylko mi poleca, tylko po co mi poleca mój własny temat na blogu? Zerknijcie jak jest u was? Jakie macie tematy na blogach polecane?

Eleonora

oooo po raz drugi - pokazuje mi na przykładzie Beeshopa jak działa gustomierz :)

Eleonora

Kiedy wykasują wpis, czasem licznik o tym nie wie i pokazuje "prawdziwą" liczbę.

Pod Terminatora nie zaglądam odkąd pod Obcym wyczyścili mój ulubiony temat z wulgaryzmami na Filmwebie. Tradycyjnie ktoś pochwalił w Najlepszych Cytatach i poszło się pieprzyć...

Martinn

Czyli tam tak naprawdę jest 1000 tylko, że w międzyczasie wykasowano jakis wpis i licznik nie zdążył go odjąć od sumy wpisów? Cos w tym stylu czy źle rozumiem?

To, co sie dzieje pod Terminatorem jest o tyle interesujące, że ciągną już 67my tysięcznik i numerują je, i piszą taki dość dobrze brzmiący tytuł "w oczekiwaniu na trzeci sezon". W ten sposób siedzą w jednym miejscu i nawet jak by teraz ktoś kasował, to nie są aż tak bardzo na pierwszy rzut do kasacji, bo wydaje się jakby możliwe, że czekają na ten trzeci sezon i gadają mniej więcej o tym.

Eleonora

Ja za wsze myślałem że na filmwebie straszny spam leci ale widzę że widziałem tylko czubek góry lodowej :D to na Terminatorze to już epicki spam :P

GOLONEK

hehe, dobrze powiedziane :) A ktoś Ty w ogóle jest GOLONKU? I jak tu trafiłeś, bo chyba jeszcze nie jesteśmy w hotach?

Eleonora

Tak kiedyś przy jakiejś dyskusji na głównym wymyśliliśmy, bo podobno "fizycznie" więcej niż 1000 nie może być. Oczywiście chodzi o wykasowanie, nie tylko zablokowanie wpisu.

Hm, czy można czekać na kolejny sezon Marcie Leeds? ;D
A może poczekać na kolejny cover lub sequel pod LMI?

Martinn

A dlaczego nie remake "Blisko ciemności"? A ad. Marcie to możemy czekać na kolejny film z tą wspaniałą aktorką i zastanawiać się w jakiej roli byłaby świetna, czy też świetniejsza niż dotychczas :D

Eleonora

A ciekawe, że teraz Marcie na rankingu hotów zrobiła się gorętsza - wcześniej była na ostatnim miejscu, co było zrozumiałe, bo dobiła końca, a teraz przeskoczyła na trzecie.

Eleonora

To jest FW, więc nie oczekuj logicznego wyjaśnienia.

mikka_v

Mają jakiś algorytm, tylko że ciutek spierdzielony.

Martinn

Raczej kilka dni obsuwy. W temacie o Cyrus ostatnia wypowiedź była 5 godzin temu. Patrząc na wpisy może i on był hot, ale ze 3 dni temu.

Martinn

Mnie się najbardziej podoba tłumaczenie:
Kristof: "Problem byl poruszany ale bedzie wymagal odrobiny wiecej czasu bo niestety nie jest oczywisty".
Czyli tłumacząc z ichniego na nasze: "Coś się spierdzieliło, tylko nikt za cholerę nie wie co".

mikka_v

Ja mam dzisiaj tak, że na jakikolwiek widok nie wejdę, to widzę jego stan z wczoraj. Muszę dwa, trzy razy odświeżać (ale bez Shiftu), żeby się objawiło "tu i teraz".

Oshin

Si - to samo. I powiadomienia też się dalej chędożą energicznie.

mikka_v

Ale to chyba identyczny tekst jaki dawał w odpowiedzi na inny problem. To chyba automatyczna sekretarka :P

A Ty wiesz mikka, że Ty na moje maile w ogóle nie odpisujesz? I to nie jest jakiś posrany algorytm filmwebowy tylko typowa ludzka znieczulica, odtrącenie i inne straszne zjawiska i zachowania nieludzkie, choc u ludzi spotykane!

Eleonora

A piszesz??? Bo ja nic nie mam. Zaje***cie (Oshin te *** są specjalnie dla ciebie, żebyś się męczyć nie musiała :D), to skrzynka mi się też stentegowała?

mikka_v

A tam, pisz, co chcesz.

Eee, ale może od drugiej strony?

Oshin

znaczy radzisz przeklinać od tyłu?

leży mąż z żoną w łóżku
ona do niego plecami
i ona odkrywa kołderkę
wypina pupę
wypina
wypina
i mówi:
- włóż od tyłu
a on:
- żółw

Eleonora

Najs.

mikka_v

Na serio? Myślałam, że tradycyjnie mnie olewasz :(
Nie byłoby tak gdybyś w ogóle nie zaczęła mnie olewać :( a teraz przez to <łezka> to nie wiem czy danego dnia <siorbanie> mnie olewasz, czy Ci się zacięło <siorbanie z łezkami ...potokiem całym nawet > :(((

Eleonora

Dwa maile dzisiaj wysłałam. Wysłałabym więcej, ale nie chciałam się narzucać :(
Przedwczoraj 8 maili, ale wtedy odpisywałaś, a dzisiaj nic :( null :(

Eleonora

Ustawiam ustawienia bo znowu coś się spiermadoliło, jak wtedy...

mikka_v

Ja nie wiem czy ja to psychicznie wytrzymam. Być porzucona to tak strasznie boli!

Eleonora

Bądź dzielna.

mikka_v

To kurwa, odpowiadaj mi na maile następnym razem, żebym wiedziała, że jak nie odpowiadasz, to Ci nawala :P

Tak w ogóle, to nie wiem teraz jak to było z innymi dniami, kiedy bylaś milcząca i nie przyniosłaś usprawiedliwienia :P

Eleonora

http://www.youtube.com/watch?v=qaz4q41QksI

Martinn

Martin, ale weź zobacz czy w polecanych blogach na głównej u Ciebie też masz mój blog. Jestem ciekawa czy wszystkim polecaja to samo czy róznie.

Eleonora

Ja też mam Twój blog w polecanych. Sorry.

Oshin

A dlaczego sorry?? Przecież to bezpłatna reklama. Popularyzują mnie :D Będę popularna :D

Eleonora

Jeśli chcesz, to fajnie.

Damn, miałam tu nie pisać z tego konta. (Chyba jestem śledzona.)