PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27143
2,1 19 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Krótko i na temat: czy gdziekolwiek w necie można zobaczyć tego słynnego wilka czy inszego wilkołaka, który otrzymał Węża za bycie najgorszym efektem specjalnym? Czuję, że moje życie nie będzie w pełni satysfakcjonujące, jeśli nie ujrzę go na własne oczy.

Gladka

na zalukaj

ocenił(a) film na 5
Gladka

ale o co chodzi? Oglądałam ten gniot, ale niewiele pamiętam (dzięki bogu)

Agness_92

Ponoć w oryginalnej wersji (tej, co była wyświetlana w polskich kinach) mnich Marek rozprawia ze swoim przodkiem, ukazującym mu się pod postacią białego wilka, zaś w czasie bitwy zmieniającym formę na ludzką i przyłączającym się do chrześcijan. Ponoć jego wilcza forma jest tak żałosnym efektem, że sceny z jego udziałem zostały wyrzucone z wersji, którą zamieszczono u nas na DVD.

użytkownik usunięty
Gladka

Podbijam! Jak ktoś ma tę scenę, to niech gdzieś uploaduje :) Chętnie się pośmieję.

Gladka

No i jak, ma ktoś?
Chętnie bym zobaczył.

Gladka

Minęło 6 lat, a ja nadal nie mogę znaleźć :(

Gladka

I jak udało się znaleźć? Też chciałbym obejrzeć

ocenił(a) film na 1
Gladka

Na Netflixie jest wersja z wilkiem

terelacco

Jesteśmy uratowani! ;)

terelacco

Ale nie mam Netflixa, więc mógłby ktoś podesłać? Też chcę to zobaczyć :)

Gladka

Scena z wilkiem znalazła się w tym materiale pod jakże znamiennym tytułem: Czemu polskie filmy z dużym budżetem są takie słabe:

https://www.youtube.com/watch?v=cae6pfRE1i4&t=871s

W materiale tym umieszczono nie jedną, a aż dwie sceny z wilkiem:
12.26 - wilk w lesie
natomiast to na co wszyscy czekaliśmy i, co zostało wycięte z dostępnych na internecie kopii to
13.33 - transformacja wilkołaka

Co prawda, nie są to pełne sceny, a jedynie zmontowane ujęcia, ale... i tak zalecam dużą ostrożność - tego naprawdę odzobaczyć się nie da...

Daikte

Dzięki za linka. / Boże drogi o_O

ocenił(a) film na 1
Daikte

Wilk PRZEKOZAK