PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=316785}

Bez litości

The Equalizer
2014
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 116502
5,4 24 krytyków
Bez litości
powrót do forum filmu Bez litości

Podobne filmy?

ocenił(a) film na 8

Mimo, że film science -fiction to fajnie mi się takie odmóżdżacze z motywem zemsty ogląda? Polecicie coś podobnego, ale nie gorszego?

ocenił(a) film na 6
Luk83bb

Powyższego filmu jeszcze nie widziałam, ale z motywem zemsty znam "Law Abiding Citizen".

ocenił(a) film na 6
agrafka8

Nie ma to jak polecać filmy jeszcze przed obejrzeniem. ;p

ocenił(a) film na 8
Troublesome

Poleciła akurat ten co obejrzała...jednak Prawo zemsty obejrzałem 2,3 razy i mimo lekko skiczowanej końcówki to ten rodzaj filmów, które się ogląda z zapartym tchem. Coś mniej "popularnego"?

ocenił(a) film na 6
Luk83bb

Ale nie ma odniesienia. Co do tematu. Dawno nie oglądałem takich filmów. Denzel i Fuqua to jednak obowiązek, zwłaszcza, że ostatnio odświeżyłem sobie Człowieka w ogniu. Mogę polecić coś takiego: http://www.filmweb.pl/film/B%C3%B3g+zemsty-2011-485629
albo
http://www.filmweb.pl/Old.Boy
ale to bardziej pod Tarantino

Mainstream na całego.

Poruszam się w starszym kinie, jak chcesz coś z kilkudziesięciu lat wstecz to pisz.

ocenił(a) film na 8
Troublesome

Old Boy obejrzany. Tego Boga zemsty nie widziałem - przeraża trochę ocena, ale obejrzę, dzięki.

ocenił(a) film na 7
Luk83bb

I saw the devil.
A jeśli Oldboy się podobał to Pan Zemsta i Pani Zemsta.

ocenił(a) film na 6
Dealric

Zdecydowanie Godzina Zemsty z Gibsonem. Albo John Wick - lepszy od Equalizera.

ocenił(a) film na 7
UncleKaNe

John wick naprawde sie sprawdza? Bo osttnie filmy z reevesem sa raczej przecietne

ocenił(a) film na 6
Dealric

Wick jest na luzie - nie udaje poważnego kina i dlatego się sprawdza całkiem nieźle.

ocenił(a) film na 6
Luk83bb

tylko ja się zapytowuję gdzie tu to całe sajens fikszyn.. ;)
Człowiek w ogniu - u mnie "8"..
Polecam http://www.filmweb.pl/Deja.Vu [również 8*, nic na to nie poradzę, że D.W. gra w tak dobrych obrazach ;) ] i tu rzeczywiście można zacząć mówić o s-f :)

ocenił(a) film na 6
waniliowa

uwielbiam denzela jest jednym z moich ulubionych aktorow ale tylko z dwoch filmow: Creasy i frank lucas, oczywiscie finadelhia film poprawny ale to nie moj klimat. Odnosnie tego filmu film na wskros przedwidywalny w momencie kiedy rezyser wprowadza widza w historie postaci denzela i rozpoczyna sie scena w markecie i pada pytanie co Ty wczesniej robiles, mysle ze nawet laik tematu domysliłby sie o co chodzi. film dobry nie moge powiedziec ze nie ale mam tu na mysli stricto robote filmowa, cala otoczke gre aktorow, efekty scefjalne ect ale jezeli chodzi o sam scenariusz to totalna kiszka. W tego typu produkcji widzialbym raczej Żan Klod Vandamke badz SEGALA ale nie denzela ktory jest aktorem z nico innej polki

Luk83bb

Tak jak napisała Waniliowa, myślę że Człowiek w ogniu byłby dobrym wyborem. Podobny do Bez litości, ale jakby w innym środowisku (Meksyk) i pewną, większą dozą brutalności. Dodatkowo z Denzelem w roli głównej, jako mścicielu, który nie posunie się przed niczym, by sprawiedliwości stało się zadość.

Ewentualnie Punisher (ten nowszy).

ocenił(a) film na 8
ponczi88

No jednak nie tak mało filmów obejrzałem - Człowiek w Ogniu to podstawa, Nowego Punishera też widziałem ( i też nawet mi się podobał). Szukam dalej:)

Luk83bb

Hmm to może jeszcze Carrie (ta nowsze z Chloe)?? W pewnym sensie motyw zemsty jest, dziewczyna po upokorzeniu mści się na swoich oprawcach. Dodatkowo motyw zjawisk nadprzyrodzonych.
Ewentualnie kino akcji, Strzelec z Markiem Wahlbergiem - były snajper, po wrobieniu w usiłowanie zabójstwa prezydenta, chce odkryć co i jak, jednocześnie karząc tych, co go wrobili. W tym momencie nic mi więcej do głowy nie przychodzi.

ocenił(a) film na 8
ponczi88

Chyba trochę za bardzo ufam ludziom, bo jak widzę ocenę 5,6 (Carrie) to chyba szkoda mi czasu. Strzelec również obejrzany i również nie raz - bardzo dobry film - właśnie szukam coś w ten deseń. Ale możliwe właśnie, że większość już odhaczyłem:). Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Luk83bb

Homefront jest chyba filmem, którego mógłbyś obejrzeć z Jasonem Stathamem. Też o gościu, który nie chce problemów ;)

ocenił(a) film na 8
dark000

OoO a tego nie widziałem...Mimo, że Statham się stoczył i gra w kinie klasy B to ... chyba czegoś takiego szukam:). Podziękował...