Mimo, że film science -fiction to fajnie mi się takie odmóżdżacze z motywem zemsty ogląda? Polecicie coś podobnego, ale nie gorszego?
Powyższego filmu jeszcze nie widziałam, ale z motywem zemsty znam "Law Abiding Citizen".
Poleciła akurat ten co obejrzała...jednak Prawo zemsty obejrzałem 2,3 razy i mimo lekko skiczowanej końcówki to ten rodzaj filmów, które się ogląda z zapartym tchem. Coś mniej "popularnego"?
Ale nie ma odniesienia. Co do tematu. Dawno nie oglądałem takich filmów. Denzel i Fuqua to jednak obowiązek, zwłaszcza, że ostatnio odświeżyłem sobie Człowieka w ogniu. Mogę polecić coś takiego: http://www.filmweb.pl/film/B%C3%B3g+zemsty-2011-485629
albo
http://www.filmweb.pl/Old.Boy
ale to bardziej pod Tarantino
Mainstream na całego.
Poruszam się w starszym kinie, jak chcesz coś z kilkudziesięciu lat wstecz to pisz.
Old Boy obejrzany. Tego Boga zemsty nie widziałem - przeraża trochę ocena, ale obejrzę, dzięki.
John wick naprawde sie sprawdza? Bo osttnie filmy z reevesem sa raczej przecietne
Wick jest na luzie - nie udaje poważnego kina i dlatego się sprawdza całkiem nieźle.
tylko ja się zapytowuję gdzie tu to całe sajens fikszyn.. ;)
Człowiek w ogniu - u mnie "8"..
Polecam http://www.filmweb.pl/Deja.Vu [również 8*, nic na to nie poradzę, że D.W. gra w tak dobrych obrazach ;) ] i tu rzeczywiście można zacząć mówić o s-f :)
uwielbiam denzela jest jednym z moich ulubionych aktorow ale tylko z dwoch filmow: Creasy i frank lucas, oczywiscie finadelhia film poprawny ale to nie moj klimat. Odnosnie tego filmu film na wskros przedwidywalny w momencie kiedy rezyser wprowadza widza w historie postaci denzela i rozpoczyna sie scena w markecie i pada pytanie co Ty wczesniej robiles, mysle ze nawet laik tematu domysliłby sie o co chodzi. film dobry nie moge powiedziec ze nie ale mam tu na mysli stricto robote filmowa, cala otoczke gre aktorow, efekty scefjalne ect ale jezeli chodzi o sam scenariusz to totalna kiszka. W tego typu produkcji widzialbym raczej Żan Klod Vandamke badz SEGALA ale nie denzela ktory jest aktorem z nico innej polki
Tak jak napisała Waniliowa, myślę że Człowiek w ogniu byłby dobrym wyborem. Podobny do Bez litości, ale jakby w innym środowisku (Meksyk) i pewną, większą dozą brutalności. Dodatkowo z Denzelem w roli głównej, jako mścicielu, który nie posunie się przed niczym, by sprawiedliwości stało się zadość.
Ewentualnie Punisher (ten nowszy).
No jednak nie tak mało filmów obejrzałem - Człowiek w Ogniu to podstawa, Nowego Punishera też widziałem ( i też nawet mi się podobał). Szukam dalej:)
Hmm to może jeszcze Carrie (ta nowsze z Chloe)?? W pewnym sensie motyw zemsty jest, dziewczyna po upokorzeniu mści się na swoich oprawcach. Dodatkowo motyw zjawisk nadprzyrodzonych.
Ewentualnie kino akcji, Strzelec z Markiem Wahlbergiem - były snajper, po wrobieniu w usiłowanie zabójstwa prezydenta, chce odkryć co i jak, jednocześnie karząc tych, co go wrobili. W tym momencie nic mi więcej do głowy nie przychodzi.
Chyba trochę za bardzo ufam ludziom, bo jak widzę ocenę 5,6 (Carrie) to chyba szkoda mi czasu. Strzelec również obejrzany i również nie raz - bardzo dobry film - właśnie szukam coś w ten deseń. Ale możliwe właśnie, że większość już odhaczyłem:). Pozdrawiam
Homefront jest chyba filmem, którego mógłbyś obejrzeć z Jasonem Stathamem. Też o gościu, który nie chce problemów ;)