PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 129 tys. ocen
5,8 10 1 128917
4,4 48 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
samwieszkto_98

Zdecydowanie Batman.

samwieszkto_98

Batman <3 . a grany przez Bale a nie Afflecka -,-

Pikasia

Nie ma jak na razie Batmana Afflecka...

samwieszkto_98

Jeden i drugi, nie lubię wybierać.

ocenił(a) film na 3
samwieszkto_98

Batman (Keaton)

użytkownik usunięty
samwieszkto_98

Gacek ;)

samwieszkto_98

batmana(nie ważne jaki aktor go gra )

samwieszkto_98

Batman. Nie lubię i nigdy nie lubiłem Supka. Choć zawsze mnie jarały jego moce.

samwieszkto_98

Zależy. Jako pojedynczą postać, zdecydowanie wolę Supermana. Fajny jest z tymi wszystkimi swoimi mocami. Ja po prostu staram się myśleć o DC nie jako o fantastycznych superbohaterach, lecz superbohaterskim fantasy, gdzie liczą się też same postacie same w sobie. Jednak gdy chodzi o walkę, zdecydowanie wolę Batmana. Przy nim można zaszaleć w wyobraźni, jak mógłby kogoś tam pokonać, i to w spektakularny sposób, wymyślony w ferworze walki. Strategia odgórna zawodzi, prawdziwy generał umie elastycznie, instynktownie zmieniać swe plany bitewne zależnie od sytuacji. Przy nim można pofantazjować.

samwieszkto_98

Batman, zarówno jego filmowe, jak i komiksowe uniwersum.

samwieszkto_98

Wolę Supermana, choć muszę przyznać, że Batman ma lepsze filmy i ciekawszych przeciwników.

ocenił(a) film na 5
samwieszkto_98

Batman a wiesz dlaczego?
Nawet nie patrząc na ekranizacje filmowe , to Batman jest zwykłym człowiekiem, który posiada tyle pieniędzy, że może pozwolić sobie na gadżety i jest człowiekiem, Superman jest po prostu bardziej fikcyjny niż Batman ;P

użytkownik usunięty
samwieszkto_98

batman ( bale )

samwieszkto_98

W sumie wolę Batmana ;) Inteligencja zawsze jest fajniejsza niż zwykła super siła. Choć uwielbiam trylogię Mrocznego Rycerza to uważam że Bale był raczej słabym Batmanem. Nie było pokazanych jego detektywistycznych zdolności i ponadprzeciętnej inteligencji. Mam nadzieję że jednak w Batman vs Superman będzie na to zwrócona uwaga.

ocenił(a) film na 6
samwieszkto_98

* W komiksie - Batmana.
* W filmie - Supermana (Christopher Reeve)

ocenił(a) film na 9
ash_williams85

Superman ;))