Mam pytanie o Olivera Queena mianowicie dlaczego nie miał ręki ? Jeśli chodzi o komiksy to Batmana trochę czytałem ale komiksu o Zielonej strzale nie miałem w ręku stąd moje pytanie.
Z tego co słyszałem, to Superman pozbawił go ręki. W kontynuacji (The Dark Knight Strikes Again) sprawił sobie mechaniczną.
pierwsze słyszę, nie chodzi ci o Roja Harpera ?(speedy) chociaż widocznie Oliwer tez stracił rękę
Speddy wtedy nie był znany pod tom nazwom(zmienił nią)
Oliwer nie ale w taj ziemi co dzieje się film stracił ramie a spedda mogło nie być.
Wybacz, nie jestem w temacie DC obszernie dlatego napisałem słówko "może", Miller to autor komiksu "Mroczny rycerz powrót" w osiemdziesiątym którymś, albo dziewięćdziesiątym którymś to narysował.
A pytanie z innej beczki. Dlaczego Bruce nie odzywał się do Dicka Graysona (Nightwinga/pierwszego Robina), o co się pokłócili? Bo była o tym mowa w rozmowie z Gordonem. Alfred potem wspomina jak Jason zrobił się zły i został Red Hoodem, a co z Tim'em Drakiem (trzecim robinem)? Zastanawia mnie czemu te postacie w filmie się nie pojawyły, może były w komiksie?
W tym uniwersum Dick Grayson został zwolniony przez Bruce'a gdyż jego zdaniem był on zbyt słaby na bycie Robinem. Jason Todd umarł i nigdy nie zmartwychwstał, a jego śmierć spowodowała że Bruce zrezygnował z posiadania pomagierów, więc Tim nigdy nie stał się Robinem.