PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 343 tys. ocen
7,5 10 1 342764
7,0 70 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Hulk!

ocenił(a) film na 8

Czy ktos ma jakies sensowne wyjasnienie na zmiane zachowania Hulka?! Najpierw chce
urwac leb Czarnej Wdowie, potem "zabrac mlotek" Thorowi a gdy wpadaja Chitouri jest juz
ok i wie kogo ma miazdzyc...? WTF? Kiedy nastapila ta zmiana pod czego wplywem? ? ?

dominikp_imp

Zapraszam do ponownego obejrzenia filmu. Wszystko jest jasne.

ocenił(a) film na 9
dominikp_imp

Przy pierwszej przemianie Banner był pod kontrolą Lokiego, i moim zdaniem to jest główny czynnik.

ocenił(a) film na 8
strus_29

jak to pod kontrola lokiego? loki tego chcial - fakt, liczył na to - fakt, cieszył sie kiedy zaczal szalec w bazie tarczy - fakt. ale ze on mial nad nim kontrole? w ktorym momencie widac to, po czym?

ocenił(a) film na 9
dominikp_imp

Banner nie wziął jego berła przez przypadek, czyż nie? Loki musiał mieć nad nim jakąś kontrolę, może nawet słabą, ale jednak. Tak mi się przynajmniej wydaje.

ocenił(a) film na 10
dominikp_imp

dzida Lokiego pozwala kontrolowac umysly. jest to zarowno powiedziane jak i pokazane. Loki dal sie zlapac SHIELD aby rozbic Avengers od srodka. co ciekawe to jest jeden z glownych watkow w filmie...

ocenił(a) film na 7
dominikp_imp

Mnie zastanawia to czemu tworcy zrezygnowali z (zielonych oczu) dawalo to fajny efekt gdy sie przemienial.

ocenił(a) film na 10
dominikp_imp

Też się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, nie wiem czy słusznego, że za pierwszym razem Banner przemienił się w Hulka bo stracił kontrolę nad sobą, bez własnej woli, wybuch na statku wyprowadził go po prostu z równowagi i dlatego też Hulk "zdominował" jego podświadomość, to Hulk nim rządził. Za to drugim razem Bruce zmienia się w Hulka zupełnie świadomie, z własnego wyboru "przywołuje" Hulka i tym samym to on, a nie "ten drugi" kontroluje sytuację.
Ale mogę być w błędzie. ;)

ocenił(a) film na 9
Selenielka

Też doszłam do takiego wniosku podczas seansu.

ocenił(a) film na 8
Selenielka

W sumie jesli mial bym opowiedziec sie po ktoryms pomysle miedzy dzida a wybor jako taki wybieram to 2. ma to dla mnie jakis sens. dzida mi nie pasuje poniewaz jesli loki mial by takie zdolnosci to by kazdego mogl opetac. Mam na mysli opetac bezprzewodowo ze tak powiem. bo on nie mial zadnego kontaktu z banerem - nie wbil mu dzidy w klatke zeby go przejac jak innych. Wiec tak. Najpierw zlosc i stres a pozniej wlasny wybor. Brawo! nie pomyslalem

dominikp_imp

wg mnie Banner nauczyl sie kontrolowac te "druga" postac.

ocenił(a) film na 8
waszm0

no wlasnie ale skad ma to widz wiedziec? nie ma nic co moglo by o tym swiadczyc. no nie powiecie mi ze nie! napierw jest ten szal i on znika w tym hangarze. potem wraca na motorze i ja przeprasza! tam mija malo czasu wiec nie mial kiedy. no nie?

ocenił(a) film na 10
dominikp_imp

W poprzednim filmie pod koniec Banner zaczyna się przekształcać w Hulka podczas medytacji, można to chyba jakoś powiązać z sytuacją w tym filmie.

ocenił(a) film na 10
devastator1990

Dokładnie. Twórcy wyszli z założenia, że widz się tego domyśli.

dominikp_imp

JA MAM SENSOWNE: Zajmij się czymś poważniejszym, a nie przyzywaniem bajeczki. Nawet tak prostackiego filmu nie skumałeś? Trochę mi ciebie żal, więc odpowiem tak: "Głupków nie sieją, sami się rodzą". Po prostu ręce opadają na taki stan rzeczy. jest już co raz gorzej. Pozdro.

ocenił(a) film na 9
huo_sanchez

To, że ci się film nie podobał, to nie znaczy, że musisz trollować gdzie popadnie. Dziękuję, dobranoc, spier***aj.

ocenił(a) film na 8
strus_29

Rozbawił mnie Twój komentarz :-D Dzięki za poprawę humoru :-)

ocenił(a) film na 8
huo_sanchez

:/ szkoda słów... ze taki bydlo do kina wpuszczaja

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
huo_sanchez

A potem masz pretensje że usuwają ci tematy. How pity you are...

strus_29

Ale to że podobnie oceniacie film to nie znaczy że musisz brać w obroty głupotę. Nie kieruj się tym, kto jakie ma gusta, tylko tym kto ma rację. Jak dominiczek_impbłyskotka swoją niewinnością intelektualną wystawia się z własnj woli na baty, to w czym msza problem? On siebie nie pożałował, nie zreflektował się, to ty chcesz zrobić to za niego? Powodzenia, altruista to mało powiedziane... No święty człowiek z ciebie...

ocenił(a) film na 8
huo_sanchez

tepe to sa wypowiedzi ziomka ktory obejrzal i ocenil 50 filmow na krzyz i mysli ze byslnie hejtujac komenty pod filmie dla mlodziezy!

dominikp_imp

Akurat na Fw oceniłem już 1500 hejterku, a właściwie błyskotko

huo_sanchez

Tak jak już ktoś raczył Ci wcześniej powiedzieć - sp***dalaj.

TheBlur

Tak jak ktoś raczył Ci wcześniej powiedzieć - ssij ukryta pało

ocenił(a) film na 10
dominikp_imp

Hulk pierwszy raz wpada w niekontrolowany amok i tylko jedna osoba jest blisko, więc na niej próbuje wyładować swą furię. Druga przemiana jest świadoma. Banner rusza na obcych ulegając jednocześnie transformacji i ogniskując na nich gniew Hulka. Wydaje mi się to najprostsze i najbardziej racjonalne wyjaśnienie.

ocenił(a) film na 8
Assassinek

bez sensu! no to ok byla tylko wdowa to ja lal! a jak bylo wiecej osob wkolo to akurat sobie wybral chitaurich? watpie! poza tym capitan america wydal mu niby rozkaz i wiedzial kogo ma miazdzyc! wydaje mi sie ze racja lezy jak wyzej

huo_sanchez

Cokolwiek pajacu chciałeś napisać - nie próbuj więcej.

TheBlur

Ok, zdradzę ci tę tajemnicę ;] Chciałem się zapytać dominczka_impbłyskotki czy jeszcze nie zrozumiał że jest za głupi na takie filmy?

dominikp_imp

uuu błyskotka poskarżyła się do moderatorów FW. Ciekawy czy doniosłeś o swojej niewinności intelektualnej, znaczy się że jesteś za tępy...?

ocenił(a) film na 8
dominikp_imp

Ale wiesz że aby zrozumieć Avengers musisz obejrzeć poprzednie filmy o tych bohaterach?

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

To prawda. Avengers tworzą logiczną całość, tylko wtedy, kiedy ma się wiedzę z komiksów lub najlepiej z filmów tego uniwersum: Iron Man, Iron Man 2, The Incredible Hulk, Captain America i Thor.

dominikp_imp

Pierwszą przemianę spowodował gniew i Banner tego nie kontrolował więc Hulk dobrał się do sterów, natomiast później to Banner przemienił się z własnej woli i to on kontrolował potwora, zresztą tuż przed przemianą wyjaśnia "Zawsze jestem wkurzony" czy jakoś tak :P