PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 341 tys. ocen
7,5 10 1 341012
7,0 63 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers
użytkownik usunięty
martins_92

Głupie pytanie! Wiadomo że napisy! ;)
Dubbing to najgłupsza rzecz, jaką mógł wymyślić człowiek w świecie filmów ( chyba że w bajkach dla dzieci, to jeszcze rozumiem )

ocenił(a) film na 10
martins_92

Dubbing lepszy przynajmniej można skupić się na filmie a nie na czytaniu napisów.

ocenił(a) film na 7
martins_92

ofc napisy jesli juz nie dasz rady poprostu w wersji oryginalnej.

ocenił(a) film na 7
Tizzlah

Napisy.
Dubbing porażka.

Tizzlah

W oryginale oglądałam ten film w zeszłym roku, nie trzeba być wybitnym znawcą angielskiego żeby zrozumieć o czym mówią, ale teraz chciałam obejrzeć ten film ze znajomymi, a oni jakby to powiedzieć są troszkę mniej kumaci... ale obejrzeliśmy go teraz z napisami, bo o dubbingu było więcej negatywnych opinii a forum

ocenił(a) film na 9
martins_92

ja polecam z lektorem, według mnie bardzo dobrze wykonany

salamandra95pl

nigdzie nie znalazłam wersji z lektorem, dlatego wybrałam napisy :)

ocenił(a) film na 9
martins_92

Bo ona wyszła kilka dni temu na HBO, na DVD nie ma opcji z lektorem, jest tylko dubbing i napisy...

salamandra95pl

aaha, nie wiedziałam.

ocenił(a) film na 8
martins_92

(Piszę ogólnie) Poraża mnie jak ktoś pisze, że nie lubi czytać napisów, a woli dubbing. Serio ? To po co w ogóle oglądać film, skoro nie słyszysz w nim głosów prawdziwych aktorów i ich emocji ? Ludzie nie nadążający czytać napisy, bo nie potrafią się skupić też na filmie powinni wrócić do podstawówki.

użytkownik usunięty
Whoaoo

Niech zaczekają wtedy na lektora na DVD... fvck, na dvd tylko dubbing, więc pozostaje zabawa w zgrywki z tv ;/

ocenił(a) film na 8

Na DVD przeważnie można sobie przelączyć dźwięk i włączyć napisy.

ocenił(a) film na 10
Whoaoo

Boże broń tylko nie dubbing toż to gwałt dla uszu. Sugeruję napisy albo lektor

rei_hino17

Zdarza się, że lektor pomija wiele kwestii

ocenił(a) film na 8
martins_92

Jest to szczególnie widoczne, gdy włączy się jednocześnie lektora i napisy. Nic nie oddaje wiarygodności tak jak rozumienie języka angielskiego bądź rzetelna translacja.

ocenił(a) film na 9
martins_92

Moim zdaniem napisy. Dubbing w tym filmie to zło totalne. Oglądałem z dubbingiem i z lektorem na HBO. Pomijając fakt, że głosy w ogóle nie pasują do aktorów to jeszcze duża większość tekstów jest wymyślona. Aktorzy w wersji oryginalnej mówią co innego niż dubbingujący ich ludzie. Wymyślili sobie jakieś żałosne teksty typu:
- Nie gniewam się misiaczku.
- Nie bądź jeleń, nie fikaj.
Te teksty w ogóle nie wystąpiły w oryginale, aktorzy ich nie wypowiedzieli.

dirt16

Dzięki za opinię. Obejrzałam już ten film za znajomymi w wersji z napisami - narzekali trochę, że za dużo czytania, ale nie pozwoliłam na oglądanie z dubbingiem - zbyt wiele negatywnych opinii. Zresztą też nie jestem zwolenniczką dubbingów.

ocenił(a) film na 8
martins_92

napisy napisy jeszcze raz napisy!!!!!!!! ewentualnie lektor jak tu już dirt16 napisał/ła dubbing to ZŁO TOTALNE ;)