Hahaha ... Uwielbiam i podziwiam scenarzystę. Za te dialogi pełne sarkazmu i humoru dawkowanego w odpowiednich momentach. Jakie są wasze ulubione ?
Thor: To Asgardczyk. I mój brat
Agentka Romanow: Zabił 80 osób.
Thor: Adoptowany
Kapitan Ameryka do Starka: Hej! Odbiło Ci?
Stark: Już dawno
Powyższy Thora i Romanow, dalej:
Kapitan Ameryka: Popatrz na siebie. Kim ty jesteś bez swojego pancerzyka?
Tony: Geniuszem, miliarderem, filantropem, playboyem. :)
I kiedy Kapitan Ameryka mówi do Hulka co ma robić: "Hulk, smash!" a Hulk się uśmiecha :DD Ogólnie większość przypadła mi do gustu. :)
Wiesz, dla mnie to jest tak, że oglądając ten film mimo jego całego dramatyzmu ukazanego jak to zazwyczaj bywa w filmach akcji mogę się uśmiechnąć na ciętych dialogach. I to lubię
haha dramatyzmu...? :D polecam ci w takim razie droga paullo wiekszosc filmow akcji z arnoldem szwarcenegerem, glownie "komando", "predator", "pamiec absolutna" i "terminator 2" :)
Teraz niektórzy chcieliby nudnawych dramatów z dwudziestym dnem fabuły, najlepiej jeszcze spoza USA, bo co amerykańskie, to zaraz płytkie i podejrzane. Niestety, ten trend będzie narastać ,wraz z rozwojem subkultury hipsterów w gimnazjach i liceach, trzeba liczyć się z tym, że każdy popularny film nastawiony na rozrywkę, albo będący próbą przekazania głębszego przesłania w atrakcyjny i bawiący widza sposób będzie hejtowany przez gimnazjalnych prymusów, co ledwo wyrośli z disneyowskich bajek , i chcą udowodnić, że są bardziej dorośli od dorosłych.
Humor w tym filmie jest na zenujacym poziomie. Widac ze ten film jest adresowany glownie dla dzieci i dla młodziezy gimnazjalnej. Scena typu 'jestem bogiem nie mozna mna pomiatac', jeszcze nie zdazyl dokonczyc, a Hulk zaczal nim rzucac. Myslalem ze w tym momencie wylacze ten film. To ma byc smieszne. Ja pie*dole co oni teraz serwuja teraz dzieciakom.
Ocena 7,9 to jakis zart albo naplyw gimnazjalistow na filmweb.
A dlaczego to nie było śmieszne? Całkiem zabawne zestawienie zarozumiałości Lokiego i brutalnej siły Hulka.
Humor jest na prawdę świetny ; D A kiedy nastąpiła ta scena :
Kapitan Ameryka do Starka: Hej! Odbiło Ci?
Stark: Już dawno
o której pisałaś ?
Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Z tym dramatyzmem chodziło mi mniej wiecej o to, że w sumie film pokazuje to jak superbohaterowie muszą ochronić ziemię i może im się to nieudać. Co kto lubi. Ja tam lubię komiksy Marvela. Ale podkreślam, to moje zdanie. I nie sądze ze ten film jest adresowany do gimnazjalistów, a humor jest żenujący. Ten film i inne z serii Marvela już tak mają. Nie musicie oglądać. :P
To było wtedy, kiedy Stark i Hulk pracowali sobie w laboratorium i rozmawiali. Tony próbował włamać się do komputera super agenta zeby zobaczyć co Tarcza ukrywa przed nimi. I wtedy pojawił się Kapitan Ameryka. Stark przeprowadził z nim ciętą rozmowę a potem dżgnął czymś (chyba w rodzaju paralizotora?) Hulka, ale ten się nie przemienił w zielonego potwora. Kapitanowi Ameryce to się nie spodobało i stąd ten tekst. Cała scena zaczyna się około 56 minuty filmu
Jest jeszcxze wiele tak dobrych scen. Koło 46 minuty Thor i Loki kłocą się na jakiejś planecie.
Thor: Słuchaj bracie ...
Ale wtedy Iron Man go atakuje i Thor znika. A Loki do tego pustego miejsca
- No, słucham
:P
Hahaha, ten moment był jednym z najlepszych :D W kółko mogłabym oglądać jeszcze scenę, w której Hulk uderza Thora :D Albo kiedy Hulk "pomiata" Lokim :D Świetny film, świetny! Polecam!
Popieram ;) Wiele zabawnych dialogów, zwłaszcza ze strony Ironmana ;) I nie uważam aby to były żenujące żarty dla nie myślącej młodzieży szkolnej. Ogladałem różne filmy i potrafię rozróżnić humor debilny od wyszukanego. Nie twierdze że mamy tu do czynienia z arcydziełem humorystycznym, ale jest się z czego pośmiać;)
Eeee... większość tekstów, jak to ktoś już zacytował, to "gimnazjalny humor".
Mnie się natomiast spodobała scena, jak jeden ze statystów przed monitorem zaczął grać w galagę, jak tylko "bohaterzy" wyszli z mostka.
Stark: A on gra w Galagę! Myślał, że nikt nie widzi, ale niestety.
Tak scena z Galagą byla fajna:) Ale ogólnie to nie przesadzajmy jakie to świetne są dialogi:P Humor jest w nich dość ograny, ale bywa że człowiek się uśmiechnie.
o czym wy piszecie?! przecież gimbusy nie mają poczucia humoru!
Dialogi były ok, może nie super-extra-hiper-wow, ale zupełnie miło się tego słuchało. Mi podobała się rozmowa Starka z Potts.
Tak, moze humor nie jest ekstra super wow, jak to okresliłaś, ale miło się słucha. A ta rozmowa też przypadła mi do gustu :P
Pilot myśliwca, który strzela w Hulka: Cel się gniewa, cel się gniewa.
Hulk vs. Loki
Scena z Galagą.
Wejście Iron Man'a w Niemczech, z AC/DC w tle.
Spora część walki w lesie.
Tak, ACDC i sceny w Niemczech, gadka w lesie. Najbardziej rozwala mnie tekst Iron Mana : "A co to? Kółko dramatyczne?". No i pytanie Thora o to czym są małpy. :P