PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 341 tys. ocen
7,5 10 1 340961
7,0 63 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Ma ktoś może informacje, czytał gdzieś i tym, czemu Hulka nie gra już Edward Norton? W Incredible Hulk był świetny, jak zawsze zresztą.

użytkownik usunięty
AfroMetal

Bo gra go Mark Ruffalo

ocenił(a) film na 10
AfroMetal

według mnie Mark Ruffalo lepiej pasuje do roli Hulka :) wypadł świetnie

ocenił(a) film na 8
Mahavir

Ja trochę żałuję, że Norton się wycofał, świetnie byłoby go zobaczyć w takiej obsadzie, ale Ruffalo też sobie świetnie radzi.

ocenił(a) film na 10
milkaway

Norton jest bez wątpienia doskonałym aktorem, ale po prostu wyglądem jedni aktorzy bardziej pasują do pewnych ról a inni do innych. Na przykład taki Nicholson czy Hopkins, tak jak Norton, raczej nie pasują do roli Hulka w przeciwieństwie do Ruffalo :)

ocenił(a) film na 10
AfroMetal

Mark Ruffalo jest o niebo lepszym Hulkiem niż ten Nortona, nareszcie zacząłem lubić zielonego potwora.

FlashBack

Gdzieś czytałam, że ludzie od Avengersów po prostu nie dogadali się z Nortonem w sprawie filmu, nie wiem czy chodziło o pieniądze (pewnie tak ;p) czy o coś innego

ocenił(a) film na 9
AfroMetal

Dla ścisłości. Nikt nie gra Hulka. Hulk jest generowany komputerowo, aktor dostaje jedynie rolę Bruca Bannera, która jest w sumie mało wymagająca. Mnie bardziej przypadł do gustu Mark Ruffalo jako Banner ;)

użytkownik usunięty
joker89

o motion capture nie słyszałeś?

Owszem, Ruffalo gra Bannera i Hulka.

ocenił(a) film na 9

Jasne, że słyszałem tylko jakoś trudno mi sobie wyobrazić jak przerobią ruchy aktora w skakanie po budynkach i rozwalanie wszystkiego wkoło. Myślę, że w Avengers nie było motion capture, tylko właśnie czyste efekty komputerowe tak jak w Transformers.

użytkownik usunięty
joker89

http://collider.com/mark-ruffalo-hulk-the-avengers/78179/

Co nieco jest tutaj. Ruffalo to pierwszy Hulk robiony w Mo-Cap.

ocenił(a) film na 9

Faktycznie :D. Zwracam więc honor. Myślałem że Hulka zrobią jak zawsze, a tu niezłe zaskoczenie ;)

ocenił(a) film na 10
AfroMetal

Norton chciał zagrać Hulka w The Avengers, ale marvel miał z nim kłopoty podczas nakręcania filmu The Incredible Hulk (podobno nie pieniężne). Dlatego w Avengers Bruce'a gra Mark Ruffalo, ponieważ nie chcieli powtórki z Nortonem.

ocenił(a) film na 9
AfroMetal

Norton miał swoje fochy, więc Marvel nie przedłużył z nim umowy. Ruffalo bardziej pasuje do roli Bunnera naukowca niż Norton.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Tak, też to czytałem, Norton cały czas się wtrącał do każdej sceny filmu, miał swoje wizje po prostu. Marvel zrezygnował z Nortona i nie chodziło o pieniądze.

ocenił(a) film na 9
AfroMetal

Też się nad tym zastanawiałam. Norton tylko. Ruffalo ma aparycję drwala i zupełnie nie pasuje do roli genialnego naukowca.

ocenił(a) film na 9
zwajka

To właśnie Norton nie pasował do tej roli, Ruffalo dużo bardziej się sprawdza.
Już bardziej Bana pasował niż Norton. Patrząc na Nortona w drugiej części widziałem jedynie wysportowanego buntownika, a nie naukowca.

ocenił(a) film na 9
deamon82

Nie widziałem Avengers'ów jeszcze, ale za to widziałem kreskówkę "The Incredible Hulk" i jednak Norton całkiem dobrze przypomina Bruce'a Bannera z tej kreskówki. Ale jak się patrzy na Norton'a to się jednak ma wrażenie, że jest takim dość upierdliwym gościem ;) Jednak szkoda, że go nie gra w Avengers'ach ;/

ocenił(a) film na 10
AfroMetal

Bo wtedy był "Incredible", a teraz to tylko Hulk.

ocenił(a) film na 9
AfroMetal

bo w tym czasie akurat brał udział w zdjeciach "ZA SZYBCY ZA WŚCIEKLI 83"