PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 342 tys. ocen
7,5 10 1 342312
7,0 63 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Czarna Wdowa

ocenił(a) film na 2

Jest jedna rzecz, której po obejrzeniu filmu kompletnie nie rozumiem. Po co w ogóle stworzono
postać Czarnej Wdowy?
Może coś przeoczyłam, ale jak dla mnie, to ona nic a nic do fabuły nie wniosła, była sobie
seksowna przez cały film i tyle.
Nie czytałam komiksu, nie wgłębiam się w tematykę. Po prostu jestem ciekawa, czy to ma jakiś
sens czy po prostu ma przyciągać męską widownię.

hornymuffin

są cycki, są lajki :)

ocenił(a) film na 7
hornymuffin

Feministyczna feministka?

Tak, tak, to zabieg szowinisty-scenarzysty, aby inni samce - szowiniści mogli pooglądać damskie wdzięki.

ocenił(a) film na 2
immobilizer1500

Tak, daję w mordę facetom, którzy przepuszczają mnie w drzwiach i jestem z tego dumna, Ty męska szowinistyczna świnio.

ocenił(a) film na 7
hornymuffin

Cieszę się, że się zgadzamy, damski feministyczny kurczaku.

ocenił(a) film na 8
hornymuffin

W dużym skrócie:
Była Zimna Wojna więc zainspirowani realnym światem (no i trochę w ramach propagandy tak jak podcza IIWŚ) twórcy zaczęli w komiksach tworzyć masę złoczyńców, którzy byli komunistami, agentami, itp. Black Widow zaczęła swoją karierę jako agentka ZSRR, która głównie walczyła z Iron Manem.

A w filmie jest bo:
-pojawiła się już w filmach więc można było ją wykorzystać
-skład musiał mieć jakąś kobietę
-żeby dobrze wyglądać

No i nie przesadzajmy, że nic w filmie nie robiła...bo robiła plus mamy ten wątek jej przeszłości i wcześniejsze akcje z Hawkeye'em.

ocenił(a) film na 2
saitek

Dziękuję za wyjaśnienie :)

Autentycznie nie zwróciłam uwagi na jej wkład w fabułę, po prostu mnie jakoś nudziła. To, że musieli dać jakąś kobietę do jednej z głównych ról to wiadomo, moim zdaniem jednak mogli to zorganizować z większym sensem.

ocenił(a) film na 8
hornymuffin

Ależ sens jest bo ona była w Iron Man 2 plus jest agentem S.H.I.E.L.D tak jak Hawkeye dlatego wcielono ją do grupy. Przez to S.H.I.E.L.D. miała swoich agentów w Avengers. Nie zmienia to faktu, że Natasha nie grała pierwszych (czy nawet 2) skrzypiec w filmie. Z drugiej strony...nie pamiętasz jej walki z Hawkeye'em lub rozmowy z Lokim? W tych scenach się wykazała na przykład.

ocenił(a) film na 2
saitek

Wiem o czym mówisz, teraz to jest tylko kwestia mojego wrażenia na jej temat. Czyli właśnie dużo gadania, za mało działania, które ma wpływ na rozwój fabuły, przynajmniej w porównaniu z innymi bohaterami.

W każdym razie dziękuję za wyjaśnienie, pokazuje mi to, że zamysł był dobry, a wykonanie trochę gorsze. Ale to moja subiektywna opinia, nie chcę się spierać. :)

ocenił(a) film na 8
hornymuffin

Spoko.

ocenił(a) film na 10
hornymuffin

Ona jest przede wszystkim szpiegiem i agentem specjalnym a mniej superbohaterem jak Thor czy Kapitan Ameryka ale i tak odgrywa bardzo ważną rolę w druzynie Furiego. Jak chcesz superbohaterkę z krwi i kości to poczekaj jeszcze dwa lata na Wonder Woman, która będzie w drugiej części Człowieka ze Stali. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
saitek

Ja bym tam wolał Wasp !

ocenił(a) film na 8
TheSunMan

Za Wasp by musiał pójść Ant-Man a jak widać ludzie uważają tę postać za bardzo kuriozalną i trzeba było poczekać na sukces żeby ryzykować dopiero z filmem o Ant-Manie i Guardians of the Galaxy.

ocenił(a) film na 10
TheSunMan

Muszą wprowadzic najpierw Hanka Pyma zeby Wasp się pojawila

hornymuffin

Z tego co pamiętam to wyciągnęła od Lokiego, że chce wykorzystać Hulka. Nie pamiętam czy to coś do fabuły wniosło bo dawno oglądałem ale był to taki mały pokaz jej umiejętności ;-)

ocenił(a) film na 10
hornymuffin

To najważniejszy agent SHIELD przeciez jest praktycznie i w kazdym komiksie z Mścicielami jest. Trzeba poczytac troszkę wczesniej przed wypowiedzią :) Pozdrawiam