PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693758}

Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 208 tys. ocen
8,1 10 1 207630
7,6 73 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Taka rozkmina, jakieś pomysły:
-jak pokonać kogoś tak potężnego, już bez rekawicy
-kto będzie tym villainam to thanosie
-jaki obierze cel w infinity war

ocenił(a) film na 10
juchacz17

Zwykła siła fizyczna może nie wystarczyć, potrzeba manipulacji na poziomie czasoprzestrzennym, tak jak np w zwiastunie Dr Strange mamy zapowiedz manipulowania rzeczywistością, zawładnięcia umysłem itd itp. Nie wiemy tak na prawdę jakimi mocami będzie dysponował Thanos w IW.
Jego celem tak czy inaczej musi stać się ziemia, ponieważ to w głowie VIsiona spoczywa jeden z kamieni (Kamień Umysłu o ile dobrze pamiętam).
Zobaczymy już niedługo też, czy w Dr Strange nie pojawi się kolejny z kamieni (Kamień Duszy) Jeśli tak to Thanos będzie miał 2 poważne powody, żeby zjawić się w naszym świecie.

frantic84

Tym bardziej moja teoria, na temat tego, że jedną ze scen po napisach jednego z filmów, przed Infitity War , powinien być Thanos spoglądający na ziemię, i złowieszczo się uśmiechający :D

ocenił(a) film na 10
juchacz17

Trochę mieliśmy już tego zapowiedź w scence gdzie Thanos zakłada lewą rękawicę mówiąc: "No dobra...sam to załatwię" ;)

frantic84

Może i tak, ale moje pytanie, ile czasu minie od momentu, że postanawia sam to załatwić, do przybycia na ziemię po kamienie

ocenił(a) film na 8
juchacz17

Na youtube są takie kreskówki o Avengers i Thanosie. Ciężko powiedzieć. Nikt mu nie mógł nic zrobić ani Iron Man, ani Thor ani Hulk itd itp. Stark zrobił jakiegoś robota chyba dużego, ale też nie pomogło. Nie pamiętam jak to się skończyło. Ciężko też wyczuć czy rozwali go 1 osoba, czy wszyscy wspólnie.

Mike555

Najprawdopodobniej, każdy się do tego przyczyni w jakimś procencie, tak jak było w Avengers i Avengers: AoU.

ocenił(a) film na 8
juchacz17

Najbardziej chciałbym, aby Tony odgryzł się Kapitanowi, a potem odegrał kluczową rolę;d