Czemu nie ma Lokiego w obsadzie? ? Ja Avengersow i Thora ogladalam tylko ze wzgledu na niego. Jak go nie będzie to ja nie oglądam.
W tej części Lokiego nie będzie. Po Thor: Mroczny Świat wszyscy są przekonani że on nie żyje.
Troche zaczyna mnie irytować śmierć postaci :
SPOILER !! SPOILER !!
Cap... niby zginoł, ale żyje, jednak tu się nie dziwię
Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz zginoł, ale żyje...
Fury zginoł, ale żyje...
Coulson zginoł, ale żyje
Zapewne Red Skull też żyje... nie czytam komiksów, ale tak jakoś przypuszczam
Zola też już nie żył, ale jego podświadomość (jeżeli można to tak nazwać) jednak pozostała. ...
Hmmm....
Nie można grać jednym i tym samym wrogiem, dajmy się wykazać innym, może Ultron będzie kolejnym fajnym wrogiem. Loki ma swoją robotę i na bank pojawi się w Thorze 3.
No ale np. czarna wdowa byla i w iron man'ie i w kapitanie ameryce. Ja bym wolala Lokiego zamiast niej. Ale jest pocieszenie w thorze 3
Jeśli oglądasz MCU tylko dla Lokiego to daj już sobie lepiej spokój. Gościu prawdopodobnie zginie za parę filmów, jak tylko Thanos go dopadnie- bardzo prawdopodobne, że to udawanie Odyna w Asgardzie, to aby ukryć się przed nim właśnie. Marvel ma za dużo czarnych charakterów, do wyboru, żeby skupiać się tylko na jednym.
Niczego nie przesądzam, nie wiadomo co tam jeszcze wymyślą. Może loki pomoże avengersom pokonać thanos ;)
Myślę że to bardzo prawdpodobne - Marvel wie że Loki jest lubiany i tak szybko go nie ubije ( skoro pół filmu dla niego dokręcali w 3 miesiące przed premierą ), Poza tym to byłby niezły pot twist. No i jedyne logiczne rozwiązanie - Avengersi boją się Thanosa i Loki się boi Thanosa, czemu nie połączyć sił i go rozwalić wspólnie? :d
Popularność Lokiego ma znaczenie w Thorach, a nie w uniwersum.
Jeśli w trzecim Thorze zdecydują się na Ragnarok tak jak planowali to Lokiego dalej nie będzie.
no niezle chyba masz racje z tym udawaniem odyna w koncu po tym jak w avengers dal ciala thanos napewn nie jest zadowolony
A ja się zastanawiam jak Loki dostanie od Thora jak się dowie...
Wie ktoś może coś co się stało z właściwym Odynem ??
Jedna wielka nie wiadoma, trzeba czekać na wyjaśnienie, pewnie będzie w thorze 3.
nie jest to pewne - jak Surtur wytrenuje Lokiego to mu pocisnie i Thor lezy bo jego siła wynika z mjolnira i tyle, widac ze kompletnie nie wiesz choc troche nic o tym temacie.
jesli thor dowie sie ze loki zabil odyna to lokiego nic nie obroni przed thorem
ja oglądam tylko dla Lokiego :), ale mój 9 letni syn jest fanem wszystkich, więc bez Lokiego będę cierpieć w kinie :(
Iron Man jest ok, ale w pojedynkę ostatni Captain America też mi się podobał, ale Thor strasznie mnie wnerwia i mogę go znieść tylko z ironicznymi wstawkami Lokiego :)
Thor to faktycznie straszne drewno, więc zgadzam się. Moim skromnym zdaniem Thor to w ogóle jak na razie najsłabsza seria od Marvela, gdzie jednymy mocnym punktem jest Loki. Iron Man generalnie jest dobry, pierwszy Cap był cienki, drugi to już naprawdę dobry film.
Mam rozumieć że jesteś z tego rodzaju piszczących fanek? "nie ma mojego słodziaka to nie oglądam foch!"
Czarna Wdowa to członek Avengers,nie ma własnego filmu więc nic dziwnego że przewija się w innych.Loki to czarny charakter,ja osobiście nim rzygam bo jego postać zupełnie mnie nie ujeła.Mam nadzieje że w Thorze 3 w końcu zginie i zrobi miejsce ciekawszym postaciom.
Slodziaka? Nie mam 15 lat. Poprostu uwielbiam ta postac i tyle nie jest krysztalowy jak thor
Jestem wielką fanką Lokiego, ale nawet ja wiem, że wciskanie go na siłę do Avengers 2 byłoby kompletnie bez sensu i zniszczyłoby film. Mam nadzieję, że Ultron i Thanos okażą się równie interesującymi przeciwnikami co on.
ja mam nadzieję że skoro pojawi się Rhodney Bucky, Falcon i Triplett to Loki też chociaż na minutke, na sekundeczke ... :D
To by było bez sensu. Chcę żeby się skupili na Ultronie. Zwiastun z nim jest super!
Ulton śmieszny? Przecież ma zajebisty głos i chyba jako jedyny, póki co, przeciwnik ma inne plany niż władanie nad światem.
szczegolnie smieszna jest ta jego maska na koncu trailera z tymi jakby zebami xD
ultron byl stworzony do chronienia swiata, koniec koncow dochodzi do wniosku ze najlepiej ziemi bedzie bez 'tych zlych' ale i bez superbohaterow... na jego zachowanie wplywa takze brak zrozumienia i shield i hydry, nie wie po ktorej stronie sie opowiedziec - najlepiej po zadnej.'' Joss Whedon's words from the EW article: "Ultron sees the big picture and he goes, ‘Okay, we need radical change, which will be violent and appalling, in order to make everything better", chce byc jedyna osoba 'in charge' jesli chodzi o przyszlosc tego swiata...takze tak, mozna powiedziec ze jego planem jest wladanie nad swiatem, niestety.
Nie. Jego celem nie jest władanie świata.
Jego imperatyw to światowy pokój. Inna sprawa, że najlepszym rozwiązaniem ku temu jest usunięcie ludzkości.
Tak, jego celem jest władanie nad światem żeby go ochronić. Jedyną różnicą jest to że nie chce go przy okazji rozwalić ( np jak Loki ) ale chce 'pokoju'. Ale to ON chce o tym decydować.
Nie zgodzę się. Stanie na straży pokoju nie jest równoznaczne władzy nad światem.
Co innego stanie na strazy pokoju a co innego decydowanie o tym kiedy ten pokoj jest lub go nie ma :/
Z Twojego punktu widzenia.
Ale celem Ultrona nigdy nie była władza nad światem, a jedynie pokój na nim. To, że idealną wersją pokoju jest brak żywych organizmów to już inna sprawa.
Fakt, ciężko mu te zwycięstwa idą, ale jest na tyle ciekawy, że można mu to wybaczyć. Póki co jest jedynym interesującym przeciwnikiem z Marvela (może oprócz Magneto, ale to inna wytwórnia).
Mam nadzieje, ze Ultron okaze sie kolejna ciekawa postacia i zostana ukazane jego nietypowe motywy o ktorych wyzej pisal Dealric.
Winter Soldier również był ciekawy, a poza tym jego postać ma zostać dopiero rozwinięta w przyszłych filmach. Zresztą Alexander Pierce też został dobrze przedstawiony. Mnie się jeszcze bardzo podobała rola, jaką otrzymał Arnim Zola. :) Zwłaszcza że była dosyć nieprzewidywalna.
Loki jest super. Ale widać chcą trochę ograniczyć jego postać. Spodziewam się że w kolejnej części będzie miał sporą rolę
Oby się już nie pojawił, Marvel, do jasne ciasne, musi się w końcu odciąć od tej postaci i to grubą krechą(czytaj: śmiercią)